Jak trenować?

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
Bolykovsky
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Mam 16 lat i gram w piłkę nożną. Moim problemem jest to że mam słabą kondycję. Biegam szybko ale też szybko się męcze. Prosze o rady jak mam ćwiczyć kondycję i wytrzymałość.
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

piter7_7
Dyskutant
Dyskutant
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Witam

Twoim problemem moze byc niski pułap tlenowy proponuje w wolnych dniach od terningów pobiegac interwały 18x30 sekund tempo na 90% mozliwosci 45 sekund marszu i znowu bieg i znowu marsz i tak około 20 razy co da 22-23 minuty interwaów ( na 1 interwał składa sie 2 razy bieg i 2 razy marsz

1x30 sek
1x45 sek
1x30 sek
1x45 sek JEDEN INTERWAŁ

A jeden raz w tygodniu wybieganie 5-10 kilometrów po 2-3 tygodniach powinno byc duzo lepiej z siła i nie bedzie zatykało tylko pamietaj z umiarem wszystko
justmario
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Biegaj długo i wytrwale :hej: , a przede wszystkim wolno. W ten sposób zbudujesz wytrzymałość. Trening szybkościowy masz chyba wystarczający podczas sparringów. Spróbuj również ćwiczeń sprawności ogólnej typu brzuszki, pompki, drążek itp. To wszystko razem da Ci bazę do większej wytrzymałości. A na temat prędkości masz interwały, o których pisze kolega piter7_7 w poście powyżej.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ