Początek biegania

Stawiasz pierwsze kroki? Tutaj szukaj wsparcia, pomocy i zachęty. Wstąp i podaj rękę tym, którzy dopiero nabierają pędu.
mokry
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam !!!
Mam kilka pytań !!! Jestem ogólnie wysportowany, nie mam nadwagi. 10 lat emu biegałem codziennie około 7-10 km i wszystko było ok. Chciałbym wrócić do biegania. Kupiłem w pierwszym lepszym sklepie buty sportowe z przeznaczeniem do biegania, nie kierowałem się żadnymi kryteriami oprócz rozmiarówki. Po tygodniu codziennego biegania ( około 30-40 minutowego ), poczułem ból podczas zginania kolana po jego zewnętrznej stronie. Nic innego mi nie dolega tzn nie bolą mnie żadne mięśnie itp. Od trzech dni przykładam lód i jest ok - przynajmniej jak chodzę. Od czego powinienem zacząć aby uniknąć jakiś problemów z kolanem ? Czytałem na forach że można zrobić badanie podoskopwe i udać się do jakiegoś lekarza sportowego który powinien dobrać mi rodzaj obuwia które powininienem używać ... Może mi to ktoś wytłumaczyć ?
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Lukas85
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

mokry
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

ok !!! dzięki !!! jak ja tego nie zauważyłem .... czy jest możliwe że według sladów wytarcia podeszwy buta " prawa stopa jest supinatorem " a lewa "średnim pronotorem " ? pytam z ciekawości ... sprawdzę jutro ...
pozdro ... mokry ...
ODPOWIEDZ