Garmin Fenix 6

Awatar użytkownika
Przemkurius
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

u mnie po 4m-cach chyba zbliża się pierwszy twardy reset. ma problem z progiem mleczanowym (jakimś cudem ma w ustawieniach ręcznie wpisane 178bpm i ni hu hu nie idzie tego zmienić, nawet jak z automatu wykryje wyższe tętno i tempo, to nie wprowadza go automatem) wczoraj dosyć długo łączył się z pasem HR a dzisiaj fixa złapał po 5 (!) km. mimo iż startowałem z otwartej przestrzeni.
[url=viewtopic.php?t=60705]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?t=60706]KOMENTSY[/url]

800m: 2:11.97 - 06.22
1000m: 2:49.94 - 06.22
1609m: 5:03.80 - 06.22
3000m: 10:23.18 - 12.20
5km: 17:39 - 09.22
10km: 38:12 - 05.24
15km: 57:50 - 11.24
HM: 1:19:06 - 02.25
PKO
Awatar użytkownika
Skoor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zobacz czy w garmin Connect w strefach tętna w tej opartej o próg mleczanowy masz wpisane terno progu ręcznie. Jeśli tak to nic nie da ci deser bo zegarek i tak będzie ciągnął te dane z serwisu.
Awatar użytkownika
Przemkurius
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Zobacz czy w garmin Connect w strefach tętna w tej opartej o próg mleczanowy masz wpisane terno progu ręcznie. Jeśli tak to nic nie da ci deser bo zegarek i tak będzie ciągnął te dane z serwisu.
O widzisz, zobaczę przez www, bo w apce nie mogę zlokalizować.
[url=viewtopic.php?t=60705]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?t=60706]KOMENTSY[/url]

800m: 2:11.97 - 06.22
1000m: 2:49.94 - 06.22
1609m: 5:03.80 - 06.22
3000m: 10:23.18 - 12.20
5km: 17:39 - 09.22
10km: 38:12 - 05.24
15km: 57:50 - 11.24
HM: 1:19:06 - 02.25
Jan123

Nieprzeczytany post

Skoor pisze:Zobacz czy w garmin Connect w strefach tętna w tej opartej o próg mleczanowy masz wpisane terno progu ręcznie. Jeśli tak to nic nie da ci deser bo zegarek i tak będzie ciągnął te dane z serwisu.
U mnie nic nie pomogło od początku nie mogę zrobić testu i cały czas ręczny wpis mam,
Jan123

Nieprzeczytany post

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
GOGIEL_PL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:32

Nieprzeczytany post

Garmin idzie drogą Polara. Bardzo dobrze.
Jan123

Nieprzeczytany post

GOGIEL_PL pisze:
Garmin idzie drogą Polara. Bardzo dobrze.
W końcu może będzie lepszy od polara. :-)
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jak patrzę na fotki z tej bety to długa droga jeszcze przed Garminem, zanim dogoni Polara.

Pewnie dalej nie potrafi poprawnie wykryć snu, a zabiera się za punktację... :hejhej:
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://runalyze.com/athlete/maran
https://www.strava.com/athletes/161056178
Jan123

Nieprzeczytany post

Slawcio pisze:Jak patrzę na fotki z tej bety to długa droga jeszcze przed Garminem, zanim dogoni Polara.

Pewnie dalej nie potrafi poprawnie wykryć snu, a zabiera się za punktację... :hejhej:
nie od razu Rzym zbudowano . Zobacz po 5 latach mamy dane ze snu w zegarku za kolejne 20 lat wszystko i może dorówna ;-)
GOGIEL_PL
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 44:32

Nieprzeczytany post

Slawcio pisze:Jak patrzę na fotki z tej bety to długa droga jeszcze przed Garminem, zanim dogoni Polara.

Tu się z Tobą nie zgodzę. Ostatnie pare dni miałem na noc założony Vantage V i F6X i różnica między czasem snu na jednym i drugim wynosiła pare minut. Do tego nie ma co w 100% polegać na żadnych danych snu i jego jakości bo tylko nasze własne odczucia są miarodajne a nie wskazania zegarka. Zwłaszcza, że Polar przy Nightly Recharge pokazał, że sen słabej jakości a ja czułem po nim się zregenerowany jak nigdy.
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

GOGIEL_PL pisze:Tu się z Tobą nie zgodzę. Ostatnie pare dni miałem na noc założony Vantage V i F6X i różnica między czasem snu na jednym i drugim wynosiła pare minut.
Najwyraźniej nie lubisz sobie poleżeć w łóżku przed i po przebudzeniu.

Ale i tak nic nie przebije tego co już opisywałem. Siedzenie na kanapie z kumplami, powrót do domu samochodem, wejście na 2 piętro. A dla Garmina to ja spałem. Nawet głęboki sen zanotował. Po tym wydarzeniu straciłem kompletnie zaufanie do tej firmy i go sprzedałem.
GOGIEL_PL pisze: Zwłaszcza, że Polar przy Nightly Recharge pokazał, że sen słabej jakości a ja czułem po nim się zregenerowany jak nigdy.
Polar przy Nightly Recharge opiera się na zmienności tętna HRV. Jak jest większa od poziomu bazowego to znaczy że organizm się regenerował. To nie jest tożsame z tym czy jesteś wypoczęty. Przykładowo jak się biega mniej to HRV będzie niższe i tym samym będzie słaba regeneracja bo organizm nie miał co regenerować.
Na wynik wpływa oczywiście jeszcze długość snu.
Przynajmniej ja tak to rozumiem.
Ale masz rację, jak się biega dużo to test ortostatyczny jest bardziej miarodajny.
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Slawcio pisze:

Ale i tak nic nie przebije tego co już opisywałem. Siedzenie na kanapie z kumplami, powrót do domu samochodem, wejście na 2 piętro. A dla Garmina to ja spałem. Nawet głęboki sen zanotował. Po tym wydarzeniu straciłem kompletnie zaufanie do tej firmy i go sprzedałem.
no właśnie i tego nie rozumiem.
sprzedałeś, nie masz a wypowiadasz sie jak Pani Delficka.
ja jak sprzedalem f6 to nie opisywałem własnych mizernych dośwaidczeń jako prawd objawionych.
i nie zabierałem glosu tutaj z tego co pamiętam, chociażby po to żeby nie śmiecić.
no ale jak widać trzeba całemu światu opowiadać o swoim znawstwie.
mi zawsze sen liczył nadspodziewanie dobrze ale nie widzę eksyctacji z tego powodu u siebie.
kolejny jakby to powiedział kulawy pies, zajebisty nikomu do niczego niepotrzebny wskaźnik.
fajnie jak jest, świetnie jak dobrze liczy, ale jakoś i bez niego mogę żyć, tym bardziej,
że ja jednak nie ma jak Ty widocznie, mozliwości powtórzenia dnia wczorajszego,
że się tak tym ekscytujesz.
a już na pewno nie biorę tego co pokazuje jak prawdy objawionej,
czy jest to polar, czy garmin, czy coros btw bijący polara na głowę imho oczywiście.

i jeszzce jedno:
Slawcio pisze: Przykładowo jak się biega mniej to HRV będzie niższe i tym samym będzie słaba regeneracja bo organizm nie miał co regenerować.
tak Hipolicie.
już nie mam więcej pytań.
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

cichy70 pisze:i nie zabierałem glosu tutaj z tego co pamiętam, chociażby po to żeby nie śmiecić.
no ale jak widać trzeba całemu światu opowiadać o swoim znawstwie.
Wydaje mi się że forum jest między innymi po to, żeby dzielić się swoimi doświadczeniami. A te bywają różne. Pisanie o zegarku źle, to nie śmiecenie, tylko przestrzeganie innych, żeby świadomie kupowali, wiedząc czego mogą się spodziewać.
Awatar użytkownika
Sikor
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:35
Życiówka w maratonie: 3:13:29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Slawcio pisze:Wydaje mi się że forum jest między innymi po to, żeby dzielić się swoimi doświadczeniami. A te bywają różne. Pisanie o zegarku źle, to nie śmiecenie, tylko przestrzeganie innych, żeby świadomie kupowali, wiedząc czego mogą się spodziewać.
Przestrzeganie? Jeszcze bardziej mnie zacheciles, zeby jednak 6X kupic,
bo widze, ze Garmin nie zaczal inwestowac zasobow w pierdoly jak Polar,
tylko robi dalej swietne zegarki multi-sportowe :taktak:
Haslo klucz: sportowe, nie analizatory snu :hahaha: :ble:
Awatar użytkownika
cichy70
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ok, mogę się mylić, więc powiedz mi.
przed czym przestrzegasz w garminie 6x?
w porównaniu z twoim Polarem oczywiście, czy też sunnto lub corosem
czy też innym iphnem ( wstaw brand dowolnie )
bo, że zegarki nie są ogólnie idealne to wiemy.
ale co jest tak dobrego w tym polarze ( lub wstaw brand dowolnie)
że tak przestrzegasz przed garminem.
też mam jakieś porównanie-szczegolnie do Garmina
a zaczynałem od Edga705 i F405 w 2007 lub 2008 roku bodajże ale mogło to być też rok później być może
ale przeszedłem między innymi przez 310Xt, 630, 935,f5 ,f6 Solar
Suntoo A2. A3 potem spartan, s9 Baro
polary chyba od modelu 210 poprzez fenmenolany 625 do pierwszego i dla mnie ostatniego chinskiego badziewia Rx800czy taj jakoś.
w miedy czasie był też świetny, @#$%^ przez googla motorlala motonva czy jako on tam, pstatnio coros vertix i wiele wiele innych.
więc jakieś tam porównanie mam.
chciałbym uciec od garmina, bo nie podoba mi się polityka tej firmy, ale im bardziej uciekam, tym szybciej wracam.
i nie jestem szczęsliwy z tego powodu, ale jest jak jest.
mozna zaklinać rzeczywistość, tylko po co ?
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ