Wiem, ze nic nie wylaczalem celowo. Ale gdzie to wlaczyc ponownie to nie wiem. Na cholere tyle opcji...

Nie do końca wiem jak to działa ale żeby to cokolwiek pokazywało musisz ileś czasu biec powyżej jakiegoś tętna. U mnie przy delikatnym treningu, kiedy tętno jest niskie nie pokazuje nic. Może ma to jakiś związek ze strefami tętna, nie wiem.Sikor pisze:Kurde, niedawno zauwazylem, ze wylaczylo mi sie info o przygotowaniu wydolnosciowym (bp. -2, +3 itp.), ktore pokazuje na poczatku treningu (typowo po 1.2-2km).
Nie, nie sadze. Mnie pokazywalo zawsze, a teraz nie pokazuje nigdy. Niezaleznie od rodzaju biegu.Pasiu pisze:Nie do końca wiem jak to działa ale żeby to cokolwiek pokazywało musisz ileś czasu biec powyżej jakiegoś tętna. U mnie przy delikatnym treningu, kiedy tętno jest niskie nie pokazuje nic. Może ma to jakiś związek ze strefami tętna, nie wiem.
Ha, ok, w takim razie jeszcze raz poszukam, dzieki.kuczi pisze:Na pewno można włączyć/wyłączyć dla aktywności bieg przełajowy ( terenowy?) . Jak odpalisz aktywność to wchodzisz w menu tej aktywności i tam jest opcja włącz/wyłącz.
Nie robie biegow regeneracyjnych, nie mam na to czasu. Regeneracja tylko na rowerze albo spacerkeiw pisze:Jak masz niski puls, efekt treningu zazwyczaj do 2.5 czyli bieg regeneracyjny, to nie masz pokazywanego przygotowania wydolnościowego
Generalnie jest to prawda, ale jak to zwykle w życiu, nie do końca. Skłaniam się do treści anglojęzycznego forum, gdzie wiele napisano, że 6X(P) to kupa gówna, jeśli chodzi o radzenie sobie z tempem chwilowym podawanym w warunkach innych niż dobre, czyli np. lesie. W moim przypadku (reklamowany, dostałem drugi, gdyby ktoś czytał moje poprzednie wpisy) problemy skończyły się nie po wymianie zegarka (oczywiście jest lepiej) ale po podłączeniu footpoda za 40 zł adidasa. Bo za tyle można kupić leżak magazynowy, a jest tego sporo. Czy będzie działał tydzień czy rok, tego nie wie nikt...Deter pisze:Do prędkości chwilowej nie trzeba foodpada a zegarek relatywnie dobrze sobie z nią radzi. Analiza obejmuje jakiś interwał (niestety nie pamiętam jaki) i podaje aktualne tempo - w praktyce wiemy jakie tempo było np. na ostatnich 100m co jest jakby aktualnym.
Można napisać do Garmina i zapytać. Mnie szczerze mówiąc nigdy mnie to nie interesowało bo w praktyce naprawdę zegarek dobrze sobie radzi.
NietuzinkoweSikor pisze:Oczekiwanie dokladnego tempa chwilowego w lesie od urzadzenia GPS z taka mikra antenka jaka maja zegarki jest dosc... nietuzinkowe.
Oczywiście, że tak. NiemniejSikor pisze:Oczekiwanie dokladnego tempa chwilowego w lesie od urzadzenia GPS z taka mikra antenka jaka maja zegarki jest dosc... nietuzinkowe.