Witam wszystkich. Chciałbym się zapytać Was (może już ktoś miał podobną sytuację do mnie) o zegarek/smartwatch dla ojca. Jest to osoba w wieku 66 lat z problemami sercowymi - szalejące ciśnienie i tętno, nadciśnienie itp. Jakieś 2-3 miesiące temu kupił sobie pulsoksymetr na palec i teraz co chwile go zakłada żeby sobie sprawdzać puls/saturacje i po kilka razy dziennie mierzy sobie ciśnienie. Aby nie latał wciąż z tymi gadżetami, chciałbym mu kupić zegarek z optycznym pomiarem tętna. Chodzi mi tylko o pomiar głównie tego parametru, nie zależy nam na żadnym połączeniu z telefonem ani aspektem sportowym - żadnych biegów czy rowerów nie uprawia, tylko spacery (czasem dłuższe czasem krótsze

), powiedzmy żeby to był zapis ciągły np co 1 minutę i żeby była możliwość późniejszego przesłania do jakiejś aplikacji na telefon/komputer gdzie można by prześledzić ten zapis. Czy takie nawet najprostsze smartwatche za 150-200 zł miały by taką możliwość czy musimy szukać czegoś droższego?? Ja używam zegarka, który nie ma optycznego pomiaru tętna i z wiadomych względów ten pomiar działa tylko po założeniu paska i włączeniu "sportu". Tutaj chciałbym aby mierzyło to cały czas - działa to tak ?

Ja wiem, że optyczny pomiar a z paska to dwie różne wartości ale w tym przypadku taki coś by mu w spokojności starczyło, a nie chce go dodatkowo wiązać paskiem. Pomoże ktoś