Igrzyska Londyn 2012
-
- Zaprawiony W Bojach
zupełnie nie rozumiem uwag co do składu reprezentacji Kenii:
pojechał mistrz świata, co było wiadomo od dawna, że pojedzie;
pojechał zawodnik, który w tym roku wygrał w Londynie a w zeszłym prawie odebrał rekord świata Makau, biegnąc po wiele trudniejszej trasie i bez drużyny pejsów
wreszcie pojechał zawodnik, który prezentował najrówniejszą formę podczas największych maratonów ostatnich dwóch lat - zwycięzca World Marathon Majors.
niep ojechali ci, którzy w tym sezonie dali ciała - Mosopa opędzili Etiopczycy, Makau zszedł w Londynie, Dżefrej Mutai w Bostonie.
proste.
pojechał mistrz świata, co było wiadomo od dawna, że pojedzie;
pojechał zawodnik, który w tym roku wygrał w Londynie a w zeszłym prawie odebrał rekord świata Makau, biegnąc po wiele trudniejszej trasie i bez drużyny pejsów
wreszcie pojechał zawodnik, który prezentował najrówniejszą formę podczas największych maratonów ostatnich dwóch lat - zwycięzca World Marathon Majors.
niep ojechali ci, którzy w tym sezonie dali ciała - Mosopa opędzili Etiopczycy, Makau zszedł w Londynie, Dżefrej Mutai w Bostonie.
proste.
- patryk91
- Wyga
- Życiówka na 10k: 33:33
- Życiówka w maratonie: 2:47:52
Moim zdaniem Heniek mógł pobiec jeszcze lepiej gdyny nie wiadomo pogoda, ale i to, że musiał śrubować czasu na zakwalifikowanie do IO. Wielu było takich u nas w ekipie co miało podobnie lub myśleli, że forma jest z eliminacji do IO...
Kalenji Team Poland
10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
10 km - 33'33"
21,097 km - 1h13'55"
42,195 km - 2h47'52"
- crolic
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 00:40:34
- Życiówka w maratonie: 03:40:47
- Kontakt:
Kulawy Pies, świetnie powiedziane, jak zwykle trafne podsumowanie.kulawy pies pisze: w każdym razie według statystyk ponoć mieliśmy zdobyć 10 i pół medalu.
Szost wygrywając (cokolwiek wirtualną) kategorię "białych maratończyków", jak dla mnie zdobył właśnie te brakujące "pół medalu", zapewniając mnóstwo emocji.
szacunek.
--
10,000k - 00:40:34 - 14.04.2013 r. - Niepołomice
21,097k - 01:34:33 - 16.05.2015 r. - Białowieża - Hajnówka
42,195k - 03:34:40 - 19.04.2015 r. - 14.CM Kraków
10,000k - 00:40:34 - 14.04.2013 r. - Niepołomice
21,097k - 01:34:33 - 16.05.2015 r. - Białowieża - Hajnówka
42,195k - 03:34:40 - 19.04.2015 r. - 14.CM Kraków
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
czwarte, synu, czwarte.
- dos Santos, Nakamoto, Paula.
------------------
to już chyba lepiej że Afrykanie jednak przyjechali.
zdrówko
------------------
to już chyba lepiej że Afrykanie jednak przyjechali.
zdrówko
mastering the art of losing. even more.
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
aha, jeszcze jedna refleksja:
nie wiem, jak wynik Henryka będzie opisany w mainstreamowych mediach, ale widzę tu szansę (poprzez podkreślenie pierwszego europejczyka) na dotarcie do choć części kibiców-kolekcjonerów, (dla których liczą się tylko medale, a którzy często resztę sportowców mają za nic).
przykład Szosta jest wspaniałym argumentem, że i wynik poza strefą medalową może być prawdziwym sukcesem.
nie wiem, może znów jestem naiwny, ale wydaje mi się, że może to kogoś przekonać i zmienić nastawienie mas choć odrobinę.
zdrówko
nie wiem, jak wynik Henryka będzie opisany w mainstreamowych mediach, ale widzę tu szansę (poprzez podkreślenie pierwszego europejczyka) na dotarcie do choć części kibiców-kolekcjonerów, (dla których liczą się tylko medale, a którzy często resztę sportowców mają za nic).
przykład Szosta jest wspaniałym argumentem, że i wynik poza strefą medalową może być prawdziwym sukcesem.
nie wiem, może znów jestem naiwny, ale wydaje mi się, że może to kogoś przekonać i zmienić nastawienie mas choć odrobinę.
zdrówko
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
kulawy pies pisze:czwarte, synu, czwarte.
No to ta trójka jest w końcu biała czy nie?kulawy pies pisze:Szost wygrywając (cokolwiek wirtualną) kategorię "białych maratończyków"....
![oczko ;)](./images/smilies/icon_e_wink.gif)
- mszary
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Wielkie brawa dla Henryka Szosta! Świetne miejsce...
Ale... nie sądziłem, że japończyki tak dobrze latają![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Wielkie "nie-brawa" dla TVP2 - nie dziwota, że ludzie nie chca abonamentu płacić. Jak podają, oficjalnie w programie że będzie relacja z maratonu mężczyzn a biegu (w którym biegnie przecież Polak) pokazują 10 minut a potem pokazują mecze to jest po prostu kpina z widzów, tych którzy czekają na konkretną relację.
Na szczeście wielkie brawa dla Eurosport - na nich zawsze można liczyć.
Takie jest moje zdanie.
Ale... nie sądziłem, że japończyki tak dobrze latają
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Wielkie "nie-brawa" dla TVP2 - nie dziwota, że ludzie nie chca abonamentu płacić. Jak podają, oficjalnie w programie że będzie relacja z maratonu mężczyzn a biegu (w którym biegnie przecież Polak) pokazują 10 minut a potem pokazują mecze to jest po prostu kpina z widzów, tych którzy czekają na konkretną relację.
Na szczeście wielkie brawa dla Eurosport - na nich zawsze można liczyć.
Takie jest moje zdanie.
-
- Zaprawiony W Bojach
Obawiam się jednak, że TV dostaje sygnał z Londynu i nie wiele ma do gadania, co pokarze i w jakiej dawce,...
Jeżeli chodzi o Japończyków to oni tak mają. Już od czasów Nurakami'ego aż do obecnych biegaczy. Światowa klasa!
Jeżeli chodzi o Japończyków to oni tak mają. Już od czasów Nurakami'ego aż do obecnych biegaczy. Światowa klasa!
- f.lamer
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: czydzieści9ipół
- Życiówka w maratonie: czydzwadzieścia
tv na olimpiadzie może dostawać jednocześnie kilka sygnałów z różnych zawodów. i sama podejmuje decyzje co w którym momencie pokazywać, co nie.
liczba możliwych przekazów (dyscyplin) oczywiście zależy od tego jaki pakiet na relacje telewizja wykupiła.
a męski maraton z pewnością był dla TVP dostępny, skoro pokazywano relację z jego startu i małej pętli.
liczba możliwych przekazów (dyscyplin) oczywiście zależy od tego jaki pakiet na relacje telewizja wykupiła.
a męski maraton z pewnością był dla TVP dostępny, skoro pokazywano relację z jego startu i małej pętli.
Self-improvement is masturbation.
Now, self-destruction…
Now, self-destruction…
- szymon_szym
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: 3:52:14
TVP miała oddzielne sygnały z większości dyscyplin, w tym także z maratonu. Po prostu uznali, że siata interesuje więcej ludzi.
Ja oglądałem czysty przekaz z maratonu, bez komentarza i reklam... na stronie TVP Sport![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Ja oglądałem czysty przekaz z maratonu, bez komentarza i reklam... na stronie TVP Sport
![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
-
- Zaprawiony W Bojach
dzięki Bogu za internet w którym jest wszystko ![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
dobre pytanieAdam Klein pisze:kulawy pies pisze:czwarte, synu, czwarte.
- dos Santos, Nakamoto, Paula.No to ta trójka jest w końcu biała czy nie?kulawy pies pisze:Szost wygrywając (cokolwiek wirtualną) kategorię "białych maratończyków"....
![Obrazek](http://www.london2012.com/imgml/athletes/xl/1257043.png)
![Obrazek](http://www.london2012.com/imgml/athletes/xl/1260234.png)
![Obrazek](http://www.london2012.com/imgml/athletes/xl/1260239.png)
w każdym razie nie pochodzą z Afryki wschodniej
(Keflezighi jest urodzony w Erytrei, a dokładniej rzecz ujmując - biorąc pod uwagę datę ogłoszenia niepodległości tego państwa - jeszcze w Etiopii)
-------------
taaa... nie ma to jak rozważania o czystości rasy na bieganiepeel...
zdrówko
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 31.16
- Życiówka w maratonie: 2:23;47
Ciekawy model Asicsa ma ten Japończyk, jakby nie patrzeć nasze barwy. Dziwne że takich modeli nie będzie można kupić w Polsce, miałyby duże szanse powodzenia
Żyje po to, by biegać
- Gife
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Krzysiek, mógłbyś te buty pokazać? Zdjęcie, cokolwiek, bo nie mogę znaleźć.
Fajne zakończenie Olimpiady, ale Jasia Fasoli na otwarciu nic nie przebije![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Edit. Fajowskie buciory.
![Obrazek](http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Kentaro+Nakamoto+Arata+Fujiwara+Olympics+Day+UmmvRq6Xq0El.jpg)
Fajne zakończenie Olimpiady, ale Jasia Fasoli na otwarciu nic nie przebije
![hahaha :hahaha:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Edit. Fajowskie buciory.
![Obrazek](http://www2.pictures.zimbio.com/gi/Kentaro+Nakamoto+Arata+Fujiwara+Olympics+Day+UmmvRq6Xq0El.jpg)
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
-
- Wyga
- Życiówka w maratonie: brak
Świetny wynik Henia. Miałem okazję obserwować w biegu na 10 km. na Goleniowskiej Mili Niepodległości w zeszłym roku. Naprawdę ma młynek w nogach. Ale pokazuje, że w Polsce też można. Zresztą nie tylko on jest przykładem wysokiej samodyscypliny. Weźmy chociażby Korzeniowskiego, czy Justynę Kowalczyk. Oni sami kreują swój los. Ale mają wytrwałość i żelazne postanowienie większe niż przeciętny, nie tylko człowiek, ale i sportowiec. Także trzeba brać się do roboty i nie narzekać. Wspomnijmy zresztą Bronka Malinowskiego... to była charyzma, no bo przecież nie najnowsza technologia, itp.
RobsonP
RobsonP