Komentarz do artykułu Tomek Walerowicz, pretendent do zwycięstwa w polskiej edycji WingsForLife WorldRun

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i tak, jak stosunkowo często się z Bartkiem nie zgadzam (zwyczajnie mamy różny pogląd na niektóre kwestie), tak mimo tych różnic bardzo go szanuję - i za wyniki, i za całokształt "biegowej" pracy, a teraz jeszcze odrobinę bardziej, bo pod powyższym wpisem podpisuję się wszystkimi kończynami.

aha! nie tak dawno była żywa dyskusja o grupie lekkoatletów zbierających dla siebie kasę na przygotowania. w temacie ich bezpośrednio dotyczącym żadne z nich nie poświęciło 5 minut, żeby się zalogować i napisać kilka słów. trudno się dziwić, że akcja zakończyła się klapą.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Ale na ich obronę trzeba powiedzieć, że nie każdy ma tak zwaną: "outgoing personality". Nie można od każdego oczekiwać, że będzie super biegaczem a jednocześnie "lwem salonowym" w internecie. Tutaj grają rolę kwestie osobowościowe, na to nic nie poradzimy, nie każdy to potrafi.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Qba,
tekst o fladze, dresie i wkładzie dla ludzkości w zasadzie sprowadził się do twojej deklaracji nudy. Dla Ciebie wyczyn jest nudny, dla mnie niebieski, a o gustach i kolorach się nie dyskutuje. Zaś podwórkowy patriotyzm zaboli wtedy, gdy za bardzo się z nim utożsamisz, wynosząc go ponad poziom, do którego pasuje.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool,

nuda jest wynikiem określonych działań lub w tym przypadku raczej ich braku. rozumiem, ze zawodnicy, trenerzy i działacze są zszokowani, że "jak to nie zachwyca, skoro zachwyca", no ale cóż, sorry taki mamy klimat. wynik nie zachwyca.

uważam, że o gustach jak najbardziej się dyskutuje, to jest retoryka "waszej" opcji - że nie gadamy o emocjach, gustach, bo to jest niemierzalne, gadamy o wynikach i rekordach. a figę :) rzecz właśnie w tym, że gadamy o tym wszystkim, o czym wolelibyście nie gadać.

co do patriotyzmu - to określenie "podwórkowy" jest lekceważące i może być bolesne, właśnie dlatego, że kłamliwie nazywa rzeczywistość. dla mnie (i jestem przekonany, że nie tylko dla mnie) takie osoby są prawdziwymi patriotami, ich gesty motywowane są szczerą miłością do kraju i chęcią pokazywania tego zagranicą, a fakt, że nie przybiegają w czołówce w żaden sposób nie wpływa na jakość, podwórkowość czy światowość tego patriotyzmu. ty uważasz, że wynoszę go ponad poziom, a ja uważam, że on tam doskonale pasuje.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gadanie o gustach szybko sprowadza się do ich wartościowania, dlatego o nich się nie gada, bo inaczej wychodzi to: stary, nie znasz się, nie orientujesz się i w ogóle przestań machać mi tą flagą, bo nie widzę, co się dzieje w czołówce biegu.
mam_platfusa
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 3 dni
Życiówka w maratonie: 3 tygodnie

Nieprzeczytany post

Dyskusja trochę zbacza na manowce, ale taki urok internetu :).

Jakiego artykułu dotyczą (albo mają dotyczyć) komentarze? Dotyczą artykułu o Wings For Life.

Bartek wystartował w WFL, pokonał tysiące uczestników, przebył ponad 73 km, zwyciężył w Polsce i był 8. (prawie 7.) na świecie. Sportowy przekozak? Dla mnie to oczywiste.

(Pozasportowo: Bartek założył bloga, czytują go dziesiątki tysięcy ludzi, dostał nagrodę. Przekozak nowoczesnych mediów? Oczywiście).

Jeśli Tomek Walerowicz wygra w 2016 i walnie przy okazji zdrowo ponad 70 km to także będzie dla mnie przekozakiem.

Spróbujmy podejść do sprawy "obiektywnie" (cudzysłów z premedytacją, bo obiektywnie się nie da). Czy tytuł artykułu brzmi "Tomek Walerowicz, jeden z najlepszych biegaczy świata/nadzieja polskiego sportu/mistrz długiego dystansu, pretendent do zwycięstwa"? Nie. Czy z treści wynika, że facet zamierza z przyszłości wylądować na pudle igrzysk? Nie. Jest to rozmowa z facetem, który w zeszłym roku był w czołówce WFL, w tym roku będzie próbował poprawić wynik, żyje "normalnym życiem przeciętnego człowieka", a jeszcze niedawno nie brał sportu na poważnie. Nie wiem jak wy, ale ja przeczytałem z zaciekawieniem.
Awatar użytkownika
barcel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam_platfusa pisze:Dyskusja trochę zbacza na manowce, ale taki urok internetu :).

Jakiego artykułu dotyczą (albo mają dotyczyć) komentarze? Dotyczą artykułu o Wings For Life.

Bartek wystartował w WFL, pokonał tysiące uczestników, przebył ponad 73 km, zwyciężył w Polsce i był 8. (prawie 7.) na świecie. Sportowy przekozak? Dla mnie to oczywiste.

(Pozasportowo: Bartek założył bloga, czytują go dziesiątki tysięcy ludzi, dostał nagrodę. Przekozak nowoczesnych mediów? Oczywiście).

Jeśli Tomek Walerowicz wygra w 2016 i walnie przy okazji zdrowo ponad 70 km to także będzie dla mnie przekozakiem.

Spróbujmy podejść do sprawy "obiektywnie" (cudzysłów z premedytacją, bo obiektywnie się nie da). Czy tytuł artykułu brzmi "Tomek Walerowicz, jeden z najlepszych biegaczy świata/nadzieja polskiego sportu/mistrz długiego dystansu, pretendent do zwycięstwa"? Nie. Czy z treści wynika, że facet zamierza z przyszłości wylądować na pudle igrzysk? Nie. Jest to rozmowa z facetem, który w zeszłym roku był w czołówce WFL, w tym roku będzie próbował poprawić wynik, żyje "normalnym życiem przeciętnego człowieka", a jeszcze niedawno nie brał sportu na poważnie. Nie wiem jak wy, ale ja przeczytałem z zaciekawieniem.

Metodą @Rolliego

+9999

PS. Świetne podsumowanie :-D
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a tam, świetne. pewnie ktoś mu podpowiedział. albo zapłacił.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sie tu nie podsumowujta, bo ja jeszcze nie skończyłem.
Apel do wszystkich lwów i lwic salonowych, aby nauczyć i uświadomić biednych i zagubionych wyczynowców, że infantylne selfi na fejsie to za mało, żeby zyskać popularność. I że jak robisz orty, niedouczony, bo przecież trenujący na okrągło sportowcu, to poproś o korektę bardziej oczytanych, albo chociaż skorzystaj z automatów podkreślających na czerwono. Jeśli nie będzie lepiej to chociaż patriotyczniej.
mam_platfusa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

yacool pisze:sie tu nie podsumowujta, bo ja jeszcze nie skończyłem.
Apel do wszystkich lwów i lwic salonowych, aby nauczyć i uświadomić biednych i zagubionych wyczynowców, że infantylne selfi na fejsie to za mało, żeby zyskać popularność.
Odpowiem jako człek kompletnie nieobeznany z nazwiskami, rekordami i wynikami: jest bardzo prosty sposób na zyskanie +100000 do fejmu - start w WOL. Promocja, wejścia na żywo w TV, mnóstwo wstawek w internecie, nawet taki ślepok i głuchok jak ja pozna dzięki temu nowe nazwisko.
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

mam_platfusa pisze:
yacool pisze:sie tu nie podsumowujta, bo ja jeszcze nie skończyłem.
Apel do wszystkich lwów i lwic salonowych, aby nauczyć i uświadomić biednych i zagubionych wyczynowców, że infantylne selfi na fejsie to za mało, żeby zyskać popularność.
Odpowiem jako człek kompletnie nieobeznany z nazwiskami, rekordami i wynikami: jest bardzo prosty sposób na zyskanie +100000 do fejmu - start w WOL. Promocja, wejścia na żywo w TV, mnóstwo wstawek w internecie, nawet taki ślepok i głuchok jak ja pozna dzięki temu nowe nazwisko.
A co to WOL?
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

busted!

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
mam_platfusa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Keri pisze:
A co to WOL?
Mój błąd! Przepraszam.

Wings FOR Life.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ta jedna literka czyni twój argument inwalidą.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
mam_platfusa
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Qba Krause pisze:ta jedna literka czyni twój argument inwalidą.
Wiem, banuję sam siebie i znikam z forum ;).
ODPOWIEDZ