Komentarz do artykułu O tym, jak pogodzić miłość do biegania i ... wina - rozmowa z Tomaszem Bladosem
-
- Zaprawiony W Bojach
Ja nie rozumiem, jak można nie rozumieć, że prosto po pracy można iść na trening i nie rozumiem, jak można nie wiedzieć, czy można to nazwać treningiem.
- Dorotka Gonitwa
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Bawimy się w zapętlanie?
-
- Wyga
oj jest zapetlanie, jest... Niby cos proste a mozna zrobic taki chaos, ze nie wiedomo czy biegac czy pic wino...
a swoja droga... Castillo Ygay Gran Reserva Especial z '95 roku, to niesamowite wino! Granat! Az sam zapach i kolor powoduja, ze mialem "stracha" je sprobowac... Balem sie, ze nie bede chcial pic innych niz wlasnie ono... Czad!
Tomku, gratulacje za wynik i do kolejnego spotkania przy jednej z naszych pasji -> albo biegowo albo winiarsko na Kabatach
---
juancruz
ynra.bloog.pl
a swoja droga... Castillo Ygay Gran Reserva Especial z '95 roku, to niesamowite wino! Granat! Az sam zapach i kolor powoduja, ze mialem "stracha" je sprobowac... Balem sie, ze nie bede chcial pic innych niz wlasnie ono... Czad!
Tomku, gratulacje za wynik i do kolejnego spotkania przy jednej z naszych pasji -> albo biegowo albo winiarsko na Kabatach
---
juancruz
ynra.bloog.pl
- Dorotka Gonitwa
- Zaprawiony W Bojach
Najlepiej pic i biegać, no może w odwrotnej kolejności.
- Katarina
- Zaprawiony W Bojach
nie dość, że po pracy można zrobić zaskakująco dobry trening, to jeszcze po całodziennym tyglu, będąc jeszcze w echu tyglu, lepiej od razy wyjść niż osiąść wygodnie na kanapie i zrozumieć, że to bez sensuKRZYSIEKBIEGA pisze:
A ja nie rozumiem jak można iść bezpośrednio po pracy na trening, czy to można nazwać treningiem?:)
ponad wszelką wątpliwość wino i bieganie nie wykluczają się
cats do not go for a walk to get somewhere, but to explore
- kulawy pies
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: słaba
- Życiówka w maratonie: megasłaba
swoją drogą Krzyśku, natchnąłeś mnie do ciekawej refleksji:KRZYSIEKBIEGA pisze: A ja nie rozumiem jak można iść bezpośrednio po pracy na trening, czy to można nazwać treningiem?:)
jak rozumiem jednym z podstawowych celów pierwszej części BNP w przygotowaniu maratońskim jest, nazwijmy to roboczo 'rozładowanie rezerw węglowodanowych organizmu' - żeby w dalszej części treningu , na większej intensywności pracować 'na tłuszczach'
mam jakieś takie osobiste odczucie , że po całym dzionku fizycznej tyry rezerwy węglowodanowe mam rozładowane wyśmienicie.
czy można to jakoś wykorzystać w zmniejszaniu kilometrażu do maratonu?
nie wiem, ale właśnie nabrałem wielkiej ochoty żeby spróbować. (chociaż zdaję sobie sprawę, że to trochę igranie z ogniem)
ciekawe jest też zestawienie tej idei z biegiem 7 dolin (100km):
...a że nogi bolą? no cóż, na maratonie też bolą...jass1978 pisze:No i wygrał Jan Wydra. I rewelacja. Strasznie się cieszę bo to świetny zawodnik. Trzeba wam wiedzieć, że gościu codziennie wstaje o 5-tej rano, jedzie rowerem do pracy, po pracy buduje dom, kończy o 20:00, biega między 21:00 - 23:00, idzie spać i znowu wstaje o 5:00. To naprawdę twardy facet. Wielki szacunek!
zdrówko
mastering the art of losing. even more.