Mistrzostwa Świata w Lekkiej Atletyce Oregon 2022

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

To się cieszę, że z biegu indywidualnego jej nie wywalą. Ale już jej psychikę zorali "koledzy i koleżanki" i trener nie znający przepisów..
Ale ze sztafety ją wyrzucą. Eristic nawet ze słabymi czasami musi biegać, bo... należy się.
Stoję po stronie Kiełbasińskiej. Dlaczego nie szukasz winnego w trenerze i sztabie, że nie znają przepisów?
Zalewski i reszta "kolegów i koleżanek" powinni milczeć. Nie chodzą w butach Kiełbasińskiej. Zapewne nie byli przy ustaleniach trener kadry- Kiełbasińska.
Chociaż jeden powód nie wierzenia w słowa Kiełbasińskiej? Jeden.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Pani Ania ma racje, w końcu jest starszym szeregowym, a Pani Justyna tylko szeregowym.
Spocznij i rozejść się.
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bosak pisze: 16 lip 2022, 14:22 To się cieszę, że z biegu indywidualnego jej nie wywalą. Ale już jej psychikę zorali "koledzy i koleżanki" i trener nie znający przepisów..
Ale ze sztafety ją wyrzucą. Eristic nawet ze słabymi czasami musi biegać, bo... należy się.
Stoję po stronie Kiełbasińskiej. Dlaczego nie szukasz winnego w trenerze i sztabie, że nie znają przepisów?
Zalewski i reszta "kolegów i koleżanek" powinni milczeć. Nie chodzą w butach Kiełbasińskiej. Zapewne nie byli przy ustaleniach trener kadry- Kiełbasińska.
Chociaż jeden powód nie wierzenia w słowa Kiełbasińskiej? Jeden.
Ale ja nie mówiłem,że nie wierzę Ani... prawda leży po środku a Ty pominąleś bardzo istotną dalszą część wypowiedzi Justyny.

Samo to ,że nie wiesz ,że nie wywala się ze startu indywidualnego świadczy, że opierasz się na emocjach i medialnych podkolorowaniach.

Przeczytaj dokładnie całą wypowiedź Justyny.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
Awatar użytkownika
Arti
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dla mnie to jest też istotne i tak zachowuje się liderka grupy, mimo przeciwności bierze ciężar na siebie a reszta sztafety jest zawiedziona jakby nie było postawą Ani

"O sprawę zamieszania związanego ze startem polskiego miksta zapytani zostali przez PAP Karol Zalewski i Justyna Święty-Ersetic.

- Mamy coś dzisiaj jeszcze do zrobienia, do udowodnienia. Przykro, że ta cała sytuacja potoczyła się tak, a nie inaczej. Myślę, że to tylko scaliło nasz team. Chcemy za wszelką cenę pokazać, że pomimo przeszkód możemy walczyć i wyjść z tego zwycięsko - powiedziała Święty-Ersetic.

Dodała, że nie rozumie decyzji Kiełbasińskiej.

- Osobiście tego nie rozumiem. Przyjechaliśmy po to, aby walczyć. Wyszła ta sytuacja zbyt późno, ale nie jest to czas i miejsce, aby to rozpatrywać. Trzeba zmierzyć się z tym i wyjść z tego obronną ręką. To, że wiedzielibyśmy o tym miesiąc temu, zmieniłoby tylko "mental" w głowie, bo pod względem treningowym niewiele. Nie rozumiem tej decyzji, zawsze staram się brać wszystko garściami - podkreśliła wieloletnia liderka sztafety 4x400 m."

Oczywiście racja jest po obu stronach bo punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

Biegałem w sztafetach 4x100 i przyznam, że jakiekolwiek skierowanie prośby do zawodnika o wsparcie gdyby spotkało się z odmową oznaczałoby głęboki zawód i podcięcie skrzydeł....szczególnie mocnego zawodnika.

Ciężko potem razem stanąć do danej sztafety gdzie musi być zdrowa atmosfera i jeden za wszystkich , wszyscy za jednego. Trener nie tylko bierze pod uwagę formę ale i zgranie w zespole. Choć nie znam osobiście decyzji trenerskiej gdy bardzo dobrego zawodnika/zawodniczkę nie włącza się do sztafety. Często to decyzja trenerska a zawodnicy dostosowują się do niej.
[url=http://www.kujawinski.com]www.kujawinski.com[/url]
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Arti i masz rację takie sytuacje rozdupcą cały mental teamu. Dla mnie w tej sytuacji jest jedna ważna rzecz a pewnie i tak nie usłyszmy ze strony sztabu/PZLA kto dał dupy i nie zna przepisów a potem łapie zdziwko, że taka sytuacja z jedną zmianą.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

A teraz z innej beczki, to strona główna onetu z dzisiaj. I co zatkało?

Obrazek
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie bardzo :D LA nie jest u nas popularna. Cieszymy się z sukcesów ale wystarczy zobaczyć frekwencje na imprezach lekkiej. Jestem ciekawy jak DA będzie wyglądać w kotle ale czuje bidnie bidnie
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Erestic powinna wycofać się ze sztafety i zrobić miejsce Kiełbasińskiej... Wycofała się z biegu indywidualnego, bo jest słaba pewnie i od razu byłoby to widać. W sztafecie zawsze da się na coś zwalić. A to zmiana kiepska, a to ktoś zabiegł drogę...
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Podsumowanie drugiego dnia MŚ: Kerley i Gidey Mistrzami Świata
https://bieganie.pl/sport/kerley-i-gide ... -w-eugene/
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

gokish pisze: 16 lip 2022, 19:17 Nie bardzo :D LA nie jest u nas popularna. Cieszymy się z sukcesów ale wystarczy zobaczyć frekwencje na imprezach lekkiej. Jestem ciekawy jak DA będzie wyglądać w kotle ale czuje bidnie bidnie
Też myślę, że z kibicami może być słabo. Jak byłem na memoriale Kusocińskiego to nawet przy darmowych biletach było pusto. W Eugene za to moim zdaniem pprzesadzili z cenami, bo dużo kibiców przyjedzie tam specjalnie, a nie będzie ich stać na kilka dni oglądania. Np. Na dzisiejszą sesję wieczorną najtańszy bilet 165$ (780 zł).
gokish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ricardo pisze: 17 lip 2022, 11:30
gokish pisze: 16 lip 2022, 19:17 Nie bardzo :D LA nie jest u nas popularna. Cieszymy się z sukcesów ale wystarczy zobaczyć frekwencje na imprezach lekkiej. Jestem ciekawy jak DA będzie wyglądać w kotle ale czuje bidnie bidnie
Też myślę, że z kibicami może być słabo. Jak byłem na memoriale Kusocińskiego to nawet przy darmowych biletach było pusto. W Eugene za to moim zdaniem pprzesadzili z cenami, bo dużo kibiców przyjedzie tam specjalnie, a nie będzie ich stać na kilka dni oglądania. Np. Na dzisiejszą sesję wieczorną najtańszy bilet 165$ (780 zł).

Ceny kosmos a i tak trybuny zapełnione. Ja w tym roku byłem na memoriale Ireny Szewińskiej. 3/4 stadionu wejście za darmo i pustki. Tak samo jak był memoriał Czapiewskiego. Fajnie impreza była ale co z tego jak na trybunach kibiców można było policzyć na palcach jednej ręki bo reszta to rodziny i trenerzy. Nie mówiąc, że przerwy między dyscyplinami po 40/60 minut. Mam nadzieję, ze za rok więcej młodzieży zaproszą i w przerwach będą latać jakieś 400/800 itd aby coś się na tym stadionie działo a nie skok wzwyż skończony i komunikat "następna konkurencja za 70 minut" :hahaha:

Dziś maraton o 15:15 będzie oglądaneeee
Awatar użytkownika
jarjan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Trybuny zapełnione, bo 165 USD to dla przeciętnego Amerykanina tyle co dla nas 165 zł. A dzisiaj był finał 100m M! Na dalsze dni ceny będą pewnie jeszcze wyższe - więcej finałów - a o frekwencję jestem zupełnie spokojny, tym bardziej, że stadion nie za duży.

PS. Ten dźwig to mogli jednak na czas mistrzostw zdemontować. :)
Biegam, więc jestem. :)

pozdrawiam
Jarosław
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Komentarz maratonu na TVP Sport oddzieli prawdziwych buddystów od reszty. Tylko wieloletnia praktyka medytacyjna uchroni przed dyskomfortem, który zafundowali nam komentatorzy...
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Czepiasz się, ja skorzystałem, dowiedziałem się, że Yared Shegumo pochodzi z Somali, że Tola 300 metrów przed metą spogląda na zegarek aby sprawdzić tętno i zorientować się czy nie przesadził z tempem, no i jeszcze i zapomniałem co jeszcze.
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Możliwe, że zegarek przypominał, że w maratonie trzeba lądować na pięcie i przetaczać ciężar na śródstopie. Oby yacool słuchał bo to cenne wskazówki.
ODPOWIEDZ