Komentarz do artykułu Taktyczny Karol, siostry Konieczek bez Q
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Taktyczny Karol, siostry Konieczek bez Q
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 39
- Życiówka w maratonie: brak
Czy tylko ja czuje niesmak po "taktycznym" biegu Zalewskiego? Powinien uszanować innych zawodników i kibiców i dać z siebie wszystko. To, co zrobiła Święty i nie wystartowała też nie jest OK.
Rozumiem, że w sztafetach są szanse na medal i wizja olimpijskiej emerytury plus chwila sławy ale to nie jest zgodne z duchem sportu.
Na prawdę byłem ciekawy ile Zalewski by pobiegł, i czy złamałby 45 sekund w indywidualnym starcie (w nowych butach).
Rozumiem, że w sztafetach są szanse na medal i wizja olimpijskiej emerytury plus chwila sławy ale to nie jest zgodne z duchem sportu.
Na prawdę byłem ciekawy ile Zalewski by pobiegł, i czy złamałby 45 sekund w indywidualnym starcie (w nowych butach).
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Chyba tylko ty. Jeśli Zalewski i Święty ustalili z trenerami taką taktykę to tak sobie pobiegli.hansel pisze:Czy tylko ja czuje niesmak po "taktycznym" biegu Zalewskiego? Powinien uszanować innych zawodników i kibiców i dać z siebie wszystko. To, co zrobiła Święty i nie wystartowała też nie jest OK.
Biegi długie na fb: https://www.facebook.com/Biegi-długie-112451610619803/
Instagram: www.instagram.com/run_life1/
Instagram: www.instagram.com/run_life1/
- Mossar
- Zaprawiony W Bojach
Ja nie mam z tym problemu. Lewandowski też zrezygnował z 800m na rzecz 1500m - to jest dokładnie to samo. Jest też paru takich zawodników, którzy porobili minima na dystansach od 1500 do 10000, a i tak ostatecznie wystartują w jednym z tych dystansów. To jest logiczne - program jest tak ustawiony, że zamiast medalu w 1-2 konkurencjach mieliby figę z makiem z przemęczenia.
viewtopic.php?p=1087487#p1087487 - Komentarze
- faraon828
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:48,30
- Kontakt:
To jest ta różnica między nami a Amerykanami. Oni olali miksta, my odpuszczamy starty indywidualne. Ciekawe, czy w USA czują niesmak, że przegrali z Polakami sztafetę, a przecież mają w obwodzie całą masę lepszych wymiataczy na 400 m, niż Ci, których puścili w mieszanej.
-
- Zaprawiony W Bojach
No i tu niespodziewana ciekawostka, bo to, co pokazał Zalewski w sztafecie, 43,68 w finale o ile pamiętam, każe się zastanawiać, co by było gdyby
Rekord Polski 44,62 w każdym razie. Swoją drogą zamiana Krzewiny na Rzeźniczaka bardzo słaba, ale szczęśliwie dla naszej psychiki nawet z Krzewiną nie było medalu - w zasięgu rekord PL i ewentualnie walka z Belgami o 4 miejsce.

- faraon828
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 33:40
- Życiówka w maratonie: 2:48,30
- Kontakt:
RP nie zając, nie ucieknie. Krzewiny szkoda, wydaje się, że rzeczywiście powinien biegać dzisiaj.
-
- Zaprawiony W Bojach