Komentarz do artykułu Taktyczny Karol, siostry Konieczek bez Q

czyli o rywalizacji na najwyższym poziomie, zarówno na szosie jak i w gó®ach
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

New Balance but biegowy
hansel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Czy tylko ja czuje niesmak po "taktycznym" biegu Zalewskiego? Powinien uszanować innych zawodników i kibiców i dać z siebie wszystko. To, co zrobiła Święty i nie wystartowała też nie jest OK.
Rozumiem, że w sztafetach są szanse na medal i wizja olimpijskiej emerytury plus chwila sławy ale to nie jest zgodne z duchem sportu.
Na prawdę byłem ciekawy ile Zalewski by pobiegł, i czy złamałby 45 sekund w indywidualnym starcie (w nowych butach).
Ricardo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

hansel pisze:Czy tylko ja czuje niesmak po "taktycznym" biegu Zalewskiego? Powinien uszanować innych zawodników i kibiców i dać z siebie wszystko. To, co zrobiła Święty i nie wystartowała też nie jest OK.
Rozumiem, że w sztafetach są szanse na medal i wizja olimpijskiej emerytury plus chwila sławy ale to nie jest zgodne z duchem sportu.
Na prawdę byłem ciekawy ile Zalewski by pobiegł, i czy złamałby 45 sekund w indywidualnym starcie (w nowych butach).
Chyba tylko ty. Jeśli Zalewski i Święty ustalili z trenerami taką taktykę to tak sobie pobiegli.
Awatar użytkownika
Mossar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja nie mam z tym problemu. Lewandowski też zrezygnował z 800m na rzecz 1500m - to jest dokładnie to samo. Jest też paru takich zawodników, którzy porobili minima na dystansach od 1500 do 10000, a i tak ostatecznie wystartują w jednym z tych dystansów. To jest logiczne - program jest tak ustawiony, że zamiast medalu w 1-2 konkurencjach mieliby figę z makiem z przemęczenia.
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To jest ta różnica między nami a Amerykanami. Oni olali miksta, my odpuszczamy starty indywidualne. Ciekawe, czy w USA czują niesmak, że przegrali z Polakami sztafetę, a przecież mają w obwodzie całą masę lepszych wymiataczy na 400 m, niż Ci, których puścili w mieszanej.
mpruchni
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No i tu niespodziewana ciekawostka, bo to, co pokazał Zalewski w sztafecie, 43,68 w finale o ile pamiętam, każe się zastanawiać, co by było gdyby :jatylko: Rekord Polski 44,62 w każdym razie. Swoją drogą zamiana Krzewiny na Rzeźniczaka bardzo słaba, ale szczęśliwie dla naszej psychiki nawet z Krzewiną nie było medalu - w zasięgu rekord PL i ewentualnie walka z Belgami o 4 miejsce.
Awatar użytkownika
faraon828
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:48,30
Kontakt:

Nieprzeczytany post

RP nie zając, nie ucieknie. Krzewiny szkoda, wydaje się, że rzeczywiście powinien biegać dzisiaj.
mpruchni
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

faraon828 pisze: 07 sie 2021, 20:46 RP nie zając, nie ucieknie.
Ale miejsce (które???) na 400 m solo już tak. Kto to mógł zgadnąć, że sztafety będą takie wyśrubowane, na 400 Amerykanie przeszarżują a Zalewski trafi z życiową formą w same finały.
ODPOWIEDZ