STWÓRZMY E-SPOŁECZNOŚĆ Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA ! ! !

W jakim kierunku zmierza bieganie.pl, pytania, pomoc, wyjaśnienia, pytania do Redakcji.
Awatar użytkownika
bjegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mało kto lubi biegać, jeździć na rowerze czy uprawiać inne sporty sam, prawda? Dlatego uważam, że powinniście przebudować i rozbudować zakładkę "Użytkownicy". Chodzi mi o to, że zbyt wiele osób jest zarejestrowanych na tym forum i ciężko jest kogokolwiek odnaleźć ze swoich okolic.

Zanim przewinie się te 377 może człowieka szlag trafić, albo odejść ochota na bieganie zanim ją jeszcze znajdzie :ble: Jeszcze jakiegoś wielkiego problemu nie maja ci, którzy są z Krakowa, W-wy czy innych wielkich miast, bo praktycznie na każdej stronie znajdzie się ktoś, kto pochodzi z tych grodów. A co mają począć ludzie ze wsi lub małych miasteczek? Tacy jak ja :ech: ?

Dlatego proponuję by zakładkę "Użytkownicy" rozbudować o możliwość zaawansowanego wyszukiwania innych biegaczy! Tzn. żeby można wpisać w okienko nazwę miejscowości, z której się pochodzi ( miasta, dzielnicy, osiedla, gminy, powiatu, województwa) i na tej podstawie system wyszukiwał biegaczy najbliżej mieszkających od nas (np. żeby system podawał to w kilometrach, a jeśli to niemożliwe, to chociaż nazwę miejscowości lub w przypadku miasta dzielnicy czy osiedla).

Myślę, że będzie to OGROMNE ułatwienie dla osób, które chcą znaleźć bratnie nogi do biegania :usmiech: :usmiech: :usmiech: Byłoby to szczególnie duże ułatwienie dla osób, które mieszkają na prowincji, gdzie ludzi uprawiających sporty poza lekcjami w-f'u jest jak na lekarstwo!!! Piszę to z własnych obserwacji. Być może jest ktoś z mojej okolicy, kto biega, a ja nawet nie mam o tym pojęcia. Bo zakładka, która istnieje obecnie i ta na forum w ogóle się nie sprawdza, bo cały czas przychodzą nowe posty, które tworzą setki podstron i chyba nie ma na tym forum żadnego sado-masochisty, który by je wszystkie miał ochotę przeglądać.

Żeby to naprawdę miało sens, trzeba zobowiązać wszystkich zalogowanych użytkowników do umieszczenia swojego PRAWDZIWEGO (!) aktualnego zdjęcia, imienia z nazwiskiem, wieku oraz miejscowości z której pochodzi (w przypadku miasta fajnie gdyby to była jeszcze dzielnica lub osiedle), a nie jak dotychczas (w kolumnie "Skąd" jakiś żenujących tekstów typu: "z nieba", "z domu"...etc)

Jeśli wymagałoby to wpisywania szczegółowego adresu (ulica..itp), to żeby to nie było udostępniane publicznie, a tylko po to żeby móc stworzyć tę cudowną opcję wyszukiwania :ble: :ble: :ble:

PS. Fajnie gdyby była również możliwość wpisywania danych dotyczących swoich postępów i kondycji (np. ilość km podczas jednego biegu, dni i pory w które się trenuje, staż...etc). To bardzo ważne żeby móc znaleźć osobę o podobnym stopniu zaawansowania.

++++++++++++

PPS. Kochany Administratorze! Bądź tak dobry, uszczęśliw mnie, przyszłego studenta-biegacza oraz innych Forumowiczów i ułatw nam to żebyśmy mogli się odnaleźć w realnym świecie :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Z góry dzięki, Paweł

A co Wy Forumowicze o tym myślicie???
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Paweł - tego się nie da zrobic tak na "hopsiup".
Ale Twoje zaangażwoanie możemy do czegoś wykorzystać. :)
Co studiujesz?
Awatar użytkownika
bjegacz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Ok, Fredzio, poczekam :ble: Może dożyję tych czasów :usmiech: Chodź mój galicyjsko-krakowski temperament i brak cierpliwości może wziąć górę :oczko:

Niestety nie studiuję informatyki, więc nie będę się mógł za to zabrać (stosunki międzynarodowe to niezbyt pokrewny kierunek) :echech:
abernatek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pawle

Chciałbym Ci dać znać, że już jest portal którego szukasz. Może jeszcze nie w takiej docelowej formie, która spełni wszystkie oczekiwania, ale wystartował właśnie społecznościowy portal dla biegaczy (nasze-bieganie.pl). Można znaleźć znajomych, umówić się z nimi na trening czy zawody, porównać swoje wyniki, itd. Nie jest to konkurencja dla bieganie.pl, lecz świetnie uzupełnienie tego, bardzo dobrego portalu informacyjnego. Wejdź zatem na www.nasze-bieganie.pl i zaproś wszystkich swoich znajomych biegaczy. Możecie założyć grupę i pogadać na własnym forum lub forum ogólnym. Jest już sporo fajnych możliwości. Polecam!

Pozdrawiam

Andrzej
[url=http://www.nasze-bieganie.pl/][img]http://www.nasze-bieganie.pl/pics/footers/nasze-bieganie-29.gif[/img][/url]
ruh hożuf
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To taka niby nasza klasa dla biegaczy?
Eee, to ja dziękuje, mam już "po kokardkę" serwisów społecznościowych, miejsc, gdzie każdy jest tym kim chciałby być, a nie tym kim jest naprawdę.
Ale życzę powodzenia.
abernatek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W społeczności biegaczy chyba o fikcyjne dane nie ma potrzeby się martwić. Czy komuś może zależeć na podawaniu fikcyjnie przebiegniętych kilometrów lub nieprawdziwych wyników na zawodach? (co zresztą bardzo łatwo zweryfikować). "Nasze-bieganie" to prowadzenie dzienniczka biegowego dla siebie i jednocześnie możliwość podglądania treningów swoich znajomych lub członków swoich grup biegowych - to na codzień znakomita mobilizacja. Z drugiej strony nikt niepożądany nie ogląda tych danych. Można też zobaczyć kto ze znajomych z całej Polski wybiera się na określone zawody, bez wymiany wielu emaili czy telefonów. Z drugiej strony można też mieć wszystkie emaile dotyczące biegania w jednym miejscu, a i również pogadać na forum - na przykład tylko swojej grupy biegowej. Myślę, że jest kilka rzeczy zebranych w jednym miejscu, których do tej pory w internecie brakowało.

Pozdrawiam

Andy
[url=http://www.nasze-bieganie.pl/][img]http://www.nasze-bieganie.pl/pics/footers/nasze-bieganie-29.gif[/img][/url]
Unnamed
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Idea może dobra, ale nazwa zupełnie mi się nie podoba. Ogólnie od pewnego czasu mam niechęć do rzeczy, które są "nasze".

http://naszaklasa.blox.pl/html

:niewiem: :niewiem: :niewiem:
ODPOWIEDZ