Witam,
Bieganie rozpoczęłam w zeszłym roku w styczniu w butach firmy Nike Air Skyrider 2. Leżały na mojej nodze jak druga skarpeta. Już po 4 miesiącach regularnych biegów, co drugi dzień, byłam w stanie przebiec 15 km. Żadnych kontuzji, bóli mięśni, kolan...nic. Idealnie. Biegałam do końca czerwca, w lipcu miałam operację po której lekarz zalecił na 4 miesiące przerwać wszelkie sporty. Z bólem serca musiałam się dostosować choć bieganie pokochałam całym sercem

Powrót do biegów, za zgodą lekarza, podjęłam znowu pod koniec grudnia zeszłego roku.Zaczęłam od 4-5 km powolnym biegiem, po paru dniach robiłam już co drugi dzień po 10 km. ... Jakieś półtora tygodnia temu zakupiłam buty Adidas Supernova Seqence 6 W. Początkowo wszystko było w porządku, nic nie bolało. Po którejś serii zaczęły boleć mnie kolana bardziej z boku od wewnętrznej strony. Oględziny podeszwy buta Adidas wykazały, że buty są starte najbardziej po tej właśnie wewnętrznej stronie... Podczas gdy ta strona w Nike'ach jest OK.To trochę wygląda jakbym miała płaskostopie. Oczywiście płaskostopia nie mam, chciałam tylko możliwie jak najbardziej zrozumiale zobrazować problem. Słyszałam też taką opinię ( już po zakupie butów) że te adidasy są akurat przeładowane amortyzacją a to też nie jest dobre dla naszych nóg. Przy zakupie kierowałam się tym, że biegam głównie po asfalcie i chciałam zwyczajnie uniknąć dużych wstrząsów oraz ewentualnych kontuzji stąd wydawało mi się, że te buty będą idealne. Teraz mam wątpliwości.... bo nie wiem czy kolana bolą od butów czy może się przetrenowałam? Bardzo proszę o ewentualne podpowiedzi. Nie chcę sobie zrobić krzywdy bo rezygnacji z biegania nie przeżyję.... Dla mnie to cios w samo serce