Komentarz do artykułu Soja - obalamy powszechne mity!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
Pronator
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 00:45:00
Życiówka w maratonie: 03:30:03

Nieprzeczytany post

Soja to roślinka najczęściej modyfikowana genetycznie. Ten fakt obniża jej wartość do tego stopnia, że nie powinno się jej jeść.
Krzysiek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Soja przez Azjatów (a w Azji ją zaczęto uprawiać) jest uznawana jako substytut, nie jako główny składnik, posiłku- wypełniacz, kiedy nie ma już czego jeść. Dlatego spożycie soi jest tam bardzo niskie. Soja to pasza dla zwierząt, dla ludzkiego organizmu jest szkodliwa.
Azjata nie jadał soi w postaci jakiej my ją znamy- jadł ją po długotrwałej obróbce (gotowanie, fermentacja itd).
Brawurowa kariera tej trującej rośliny na zachodzie jest prosta- soja to łatwo modyfikowalna genetycznie roślina, w dodatku łatwo uprawialna na ciepłych terenach. Tania i podatna- dlatego koncerny żywnościowe wpychają ją w prawie każdy produkt jako wypełniacz, serwują jako osobne dania, a przy tym kłamliwie propagują jako zdrową żywność!
Drogie Panie- macie koleżanki (a może same tego doświadczacie) po trzydziestce i starsze, które mają problemy z cyklem miesiączkowym, trzustką, problemami z trawieniem (wzdęcia), niedoborami żelaza, czasem niedokrwistość? Ja mam. Przyjżyjcie się ich diecie, być może część z nich pije "mleko" sojowe, je "kotleciki" i inne podróbki jedzenia.
PAwel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Dzięki za zamieszczenie artykułu, który obala mity. Stosuję urozmaiconą dietę wegańską. Soja w różnej postaci jest jednym z elementów tej diety.
ENTRE.PL Team
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Jestem weganką, ale soję i produkty sojowe jadam/pijam sporadycznie właśnie ze względu na to, że nie jestem pewna jej pochodzenia, a żywności modyfikowanej genetycznie unikam.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ