Jakie tętno odpowiednie przy bieganiu?
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44,50
- Życiówka w maratonie: brak
Witam wszystkich zainteresowanych. Mam 51 lat i moje max. tętno to 170 ze wzoru (172-4 z testu). Podczas biegania dystansów 10 - 15 km z prędkością średnią 12 km/godz. moje średnie tętno to około 150. I tu moje pytanie - czy to jest prawidłowe tętno , czy za duże? Proszę o opinie tym bardziej, że wybieram się na cracovia maraton w tym roku. Pozdrawiam wszystkich biegaczy i nie tylko.
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 44,50
- Życiówka w maratonie: brak
Witam Wszystkich ponownie. Jestem już po moim pierwszym maratonie - Cracovia Maraton , który ukończyłem z czasem 4 godz. 4 min. Co do tętna to przestałem zwracać na to uwagę bo to tylko niepotrzebne zawracanie głowy (tak uważam) Trzeba słuchać i kontrolować swój organizm i to dla amatorów biegania w moim wieku (51 lat) powinno wystarczyć. Pozdrawiam jeszcze raz i do biegu!!!!!!!!!!!!!!
- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
Warto o tyle, by się nie zarżnąćdolopas pisze:Witam Wszystkich ponownie. Jestem już po moim pierwszym maratonie - Cracovia Maraton , który ukończyłem z czasem 4 godz. 4 min. Co do tętna to przestałem zwracać na to uwagę bo to tylko niepotrzebne zawracanie głowy (tak uważam) Trzeba słuchać i kontrolować swój organizm i to dla amatorów biegania w moim wieku (51 lat) powinno wystarczyć. Pozdrawiam jeszcze raz i do biegu!!!!!!!!!!!!!!