Ból łydki aż do pośladka

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
valdi100
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1godz.10min.
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Podczs biegu mam taki cierpniący ból od łydki w górę aż do pośladka włącznie,myślałem że to rozbiegam ale nie bardzo .właśnie wróciłem z treningu załamany 6 .04 . półmaraton co robić!!!
PKO
Rambo75
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 45

Nieprzeczytany post

Iść do lekarza żeby ocenił ;)? Możesz mieć naciągnięte coś albo naderwane. Przez Internet ciężko powiedzieć.
ojciec
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 35:10

Nieprzeczytany post

Od jak dawna? Bardzo możliwe, że to po prostu zakwasy
valdi100
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 1godz.10min.

Nieprzeczytany post

Tak od trzech biegow, kilka dni, i czułem taką pełną łydkę, jakby napiętą łydkę. A dziś od łydki do pośladka, to nie jest ostry ból, bardziej taki rwący, a z tyłu przy kolanie jakby za krótkie ścięgna. Właśnie posmarowałem cały ten obszar Maścią końską.
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Moim zdaniem to wina pośladka. Za bardzo zwisa...
50+
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Pasmo biodrowo piszczelowe,,, (boli nie tylko na zewnątrz kolana),,, porozciągać, powałkować, odpocząć:)
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

W ITBS raczej boli tylko kolano z boku. Chociaż może nie, nigdy nie miałem. I nie cierpnie, tylko boli. Ale problem na pewno leży w du... ;). Są jakieś dysproporcje mięśni, pewnie słabe pośladkowe czy biodrowo lędźwiowe i z jakichś reakcji kompensacyjnych wynika złe ustawienie miednicy i ucisk na jakiś nerw, na co wskazywałoby cierpnięcie wzdłuż całej nogi.
The faster you are, the slower life goes by.
sojer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Idź do fizjoterapeuty. Wyściska, porozciąga i zada ćwiczenia. Też myślałem, że mam ITBS, bo bolało pod kolanem, plus trochę pod pośladkiem i w górnej części pasma biodrowo-piszczelowego. Okazało się, że to wina krzywego kręgosłupa. Po tygodniu ćwiczeń ulga, po miesiącu mogę biegać w najlepsze.
Oczywiście u Ciebie może to być "czortwieco", ale fachowiec powinien zaradzić. Gdybym od razu poszedł nie straciłbym 3 tygodni przygotowań do startu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ