za mało hemoglobiny RATUNKU !!!

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pawle, nie ma co sie martwic na zapas. Hemoglobinę masz po prostu w dolnych granicach, ale nie jest to anemia, sportowcy często tak mają. Jeżeli masz gaz na treningach to na zawodach też bedzie dobrze. Oczywiście warto popracować nad podbiciem parametrów krwi , ale to proces długotrwały i w 4 dni nic nie wskórasz. Temat przerabialiśmy tu na forum kilkakrotnie. Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz do mnie na PW
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
PKO
Awatar użytkownika
fotman
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Z naturalnych suplementów polecam wątróbkę smażoną (cielęca lub indycza) z jabłkiem. Kupa świetnie przyswajalnego żelaza, które przekłada się na hemoglobinę.
Ale, jak napisał przedmówca, na efekt potrzeba czasu
Nie lubię człapać kilometrów. Wystarczy 400m.
'anything over 400m, I take a taxi' Jimson Lee www.speedendurance.com
O MOIM TRENINGU
KOMENTARZE NA TEMAT MOJEGO TRENINGU
Awatar użytkownika
sosna
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

buraki! czerwone buraki - źródło żelaza dla wegwtarian
CubaMazur
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Tak jest, nie 4, a 3 m-ce mogą pomóc. Ale ten poziom Hgb nie jest niczym nadzwyczajnym. Poprawisz go nie tylko jedząc żelazo, ale trzeba pomóc go zatrzymać w organizmie. Herbata, mleko utrudnia przyswajanie żelaza, a ułatwia Vit. C. Czyli do obiadu kiszona kapusta, natka pietruszki, cebula, pomidory. Do tego dużo truskawek, cytryny, innych cytrusów, porzeczek, esp. czarnych.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

fotman pisze:Z naturalnych suplementów polecam wątróbkę smażoną (cielęca lub indycza) z jabłkiem. Kupa świetnie przyswajalnego żelaza, które przekłada się na hemoglobinę.
:taktak:
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

sosna pisze:buraki! czerwone buraki - źródło żelaza dla wegwtarian
Też już poruszałem ten temat. Burak jest raczej bogatym źródłem azotanów a nie żelaza
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niska hemoglobina wcale nie musi oznaczać niskiego poziomu żelaza. Zanim zaczniesz suplementację w ciemno, sprawdź żelazo.
kowalus
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

pełnoziarnista żywność, roślinna. Plus ZIOŁOWE herbaty np krwawnik, pokrzywa!
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ