Jak przytyć biegając! Grainery a bieganie

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
mike1982
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Od dziecka mam szczupłą budowę ciała (ektomorfik) odkąd zacząłem biegać (październik 2012) moja waga jeszcze delikatnie spadła - 2-3 kg (biegowo oczywiście daje mi to fory), ale mimo wszystko chciałbym co nie co przytyć. Jednym z prostszych sposobów dla mojego typu budowy są podobno właśnie gainery na zwiększeni masy mięśniowej. Mój wiek to 30 lat.

I tutaj moje pytanie! Jak ta odżywka sprawdza się w bieganiu? Będę wdzięczny za podpowiedzi osób, które mają z tego rodzaju produktami doświadczenie. Jeśli nie ten produkt to co innego możecie polecić? Oczywiście nie piszcie mi o wymaganych kaloriach, bo o tym wiem i pewnie z nawiązką je wypełniam, także w dni treningowe. Mój metabolizm radzi sobie z nimi bardzo szybko!

Zaznaczam, że nie chcę zostać kulturystą :-) Nie lubię osobiście siłowni bo mnie nudzi, tylko przybrać na masie o kilka kg. Przy wzroście 170 cm ważę w tej chwili w przedziale 57 - 58,5 kg.
PKO
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Jak nie lubisz siłowni to zacznij, bo masa mięśniowa - a pewnie jej chcesz mieć więcej sama się nie wypracuje. Ćwiczenia z obciążeniem + ewentualna suplementacja tzw. Gainerem w kilka miesięcy powinny zrobić swoje.
BLOG - KOMENTARZE
5 km - 19:09 (01.09.18)
10 km - 38:28 (11.03.18)
HM - 1:25:11 (18.03.18)
M - 3:13:15 (09.09.18)
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

powinna zrobić swoje czyli wykończyć wątrobę i żołądek:)
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rudnickir pisze:powinna zrobić swoje czyli wykończyć wątrobę i żołądek:)
No tak, ludzie suplementują się przez lata i żyją a on po kilku miesiącach skończy z połową wątroby :) Daj sobie spokój...
BLOG - KOMENTARZE
manto
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

A czym jest gainer jak nie dawka kalorii?
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rolin' pisze:
No tak, ludzie suplementują się przez lata i żyją a on po kilku miesiącach skończy z połową wątroby :) Daj sobie spokój...
Najbardziej lubię odpowiedzi typu "ludzie" :) czyli kto? masz jakieś przykłady? Wychodząc z założenia że alkoholicy czasami żyją dłużej od abstynentów należy pić codziennie ? Nie porównuj wątroby osoby ważącej np 100kg z taką u osoby z bardzo niską wagą. Poza tym nie mówię o uszkodzeniu wątroby tylko o problemach z nią , a to chyba nie to samo?
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rudnickir pisze:
rolin' pisze:
Najbardziej lubię odpowiedzi typu "ludzie" :) czyli kto? masz jakieś przykłady? Wychodząc z założenia że alkoholicy czasami żyją dłużej od abstynentów należy pić codziennie ? Nie porównuj wątroby osoby ważącej np 100kg z taką u osoby z bardzo niską wagą. Poza tym nie mówię o uszkodzeniu wątroby tylko o problemach z nią , a to chyba nie to samo?
Kulturyści, fitnessi, strongmani, wyczynowcy... wszyscy się suplementują. Mówisz o przykładach, a sam nie podałeś żadnego badania na temat szkodliwego działania odżywki węglowodanowo-białkowej na wątrobę. Wszystko jest bezpieczne jak się stosuje zgodnie z instrukcją.
BLOG - KOMENTARZE
mike1982
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Dziękuje wam bardzo za pomoc!

Prosiłem o podpowiedzi odnośnie sposobów przytycia (rodzaj odżywki, innych produktów). Uzyskałem tylko tyle, że się sprzeczacie o aspekt zdrowotny gainerów.

Napewno jest wiele sposób uzyskania masy i nie musi to być koniecznie siłownia (ćwiczenia w domu do tego celu również wystarczą robione z głową).

Czy ktoś faktycznie miał podobny problem chcąc co nie co przytyć? Jeśli tak, czy udało wam się osiągnąć pożądany efekt? Jeśli również odpowiedź jest twierdząca, jaki to był sposób? Z góry dziękuje za merytoryczne odpowiedzi.
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolin a który konkretnie kulturysta? masz wyniki jego badań - czy opierasz się na tym że jest napakowany i się uśmiecha jak wychodzi na pokaz?

Mike jestem doskonałym przykładem , którego potrzebujesz:) ale o tym na priv mogę napisać ...
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mike1982 pisze:Napewno jest wiele sposób uzyskania masy i nie musi to być koniecznie siłownia (ćwiczenia w domu do tego celu również wystarczą robione z głową).
Każdy trening siłowy da jakiś rezultat, ale pamiętaj, że ważysz malutko i podczas kalisteniki będziesz ćwiczył z małym obciążeniem. Żeby zbudować masę mięśniową trzeba ją uszkodzić poprzez przetrenowanie.
Ja zapisując się na siłkę przy 178/~70 po 3 miesiącach bez żadnej diety etc. przybrałem na masie 10 kg. Jeśli ty w diecie umieściłbyś mięsko, ryż, twaróg etc i połączył to z treningiem to 65 kg wskoczyłoby bardzo szybko a twoja sylwetka byłaby bardziej atletyczna ;)
rudnickir pisze:Rolin a który konkretnie kulturysta? masz wyniki jego badań - czy opierasz się na tym że jest napakowany i się uśmiecha jak wychodzi na pokaz?

Mike jestem doskonałym przykładem , którego potrzebujesz:) ale o tym na priv mogę napisać ...
Z tobą już skończyłem konwersacje, bo szkodzi mi to na wątrobę...
BLOG - KOMENTARZE
rudnickir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo dobrze że skończyłeś, bo różnica pokoleń nie pozwala mi być takim ...
khorne
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

rolin' pisze:
rudnickir pisze:Rolin a który konkretnie kulturysta? masz wyniki jego badań - czy opierasz się na tym że jest napakowany i się uśmiecha jak wychodzi na pokaz?

Ale kolega rudnickir ma rację. To, że na plakatach widzisz, że dany kulturysta czy inny sportowiec łyka to i to (szczególnie chyba największy suplementacyjny syf pod nazwą gainer), wcale nie oznacza, że oni w rzeczywistości to biorą. Co więcej, ci ludzie mają znacznie większą wiedzę o dietetyce od nas i wiedzą, co mogą być brać (np. odżywki czystobiałkowe, kreatyna itp.), a czego nie powinni, albo wręcz nie mogą (np. w/w gainery). Polecam przyjrzenie się bliżej temu, jaki skład ma większość z topowych gainerow ;)
Awatar użytkownika
rolin'
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

khorne pisze:
rolin' pisze:

Ale kolega rudnickir ma rację. To, że na plakatach widzisz, że dany kulturysta czy inny sportowiec łyka to i to (szczególnie chyba największy suplementacyjny syf pod nazwą gainer), wcale nie oznacza, że oni w rzeczywistości to biorą. Co więcej, ci ludzie mają znacznie większą wiedzę o dietetyce od nas i wiedzą, co mogą być brać (np. odżywki czystobiałkowe, kreatyna itp.), a czego nie powinni, albo wręcz nie mogą (np. w/w gainery). Polecam przyjrzenie się bliżej temu, jaki skład ma większość z topowych gainerow ;)
To podaj mi w składzie takiego "Profi Massa" składnik, który może zaszkodzić zdrowej i sprawnej wątrobie przy 3 miesięcznej suplementacji dawkami 100g / dzień.
BLOG - KOMENTARZE
deepblue
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie wiem w jaki sposób Gainer ma niszczyć wątrobę i żołądek...przepraszam, ale to trochę bzdury ;-)
Awatar użytkownika
kejt7
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

kolejny raz czytając to forum, stwierdzam, że NIE MA SPRAWIEDLIWOŚCI NA ŚWIECIE.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ