Bolące* piety

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam. Od razu mowie, ze szukalem, ale znalazlem tylko cos na temat bolacych piet podczas biegu, a u mnie jest troche inaczej.. otoz:

Podczas biegu jest ok
po biegu jest ok

dopiero jak musze postac dluzej w miejscu (kosciol) to tak po 30min bola mnie piety i moze to nie jest tak, ze umieram z bolu, ale jest to nie wygodne i musze troche postac na lekko ugietych kolanach i podnoszac piety, zeby troche odsapnely. Wczesniej tego nie bylo. Biegam od roku z haczykiem, a objawy te mam moze ok miesiaca max 2 miesiace. Moje buty to puma faas 500 zakupione pod koniec wakacji i teraz moze maja te 1000km zrobione i nie wiem.. dodam, ze na zime przerzucilem sie na asfalt z bieganiem. Moze tu szukac winnego ? ktos to mial? jakies porady ?
PKO
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

Może buty które nosisz do koscioła jak to kiedyś określano "piją" ;)
The faster you are, the slower life goes by.
IXOF
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 47:22

Nieprzeczytany post

klosiu pisze:Może buty które nosisz do koscioła jak to kiedyś określano "piją" ;)

raczej nie :) to nie jest taki bol od ucisku, tylko bardziej tak nie wiem.. od mojego ciezaru od dolu stopy (od razu zaznaczam, ze waga stoi w normie :bum: 179/70)
mc42
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:50

Nieprzeczytany post

mam twój wzrost, twoją wagę i też buty Puma Faas 500 z licznikiem przebiegniętych w nich kilometrów około 1,5k. U mnie problem z rozcięgnem podeszwowym (ból pięt) obu stóp zrodził się w sierpniu 2012r. Samo nie przeszło, więc musiałem dwa miesiące nie biegać. Potem rozciąganie i wzmacnianie. A tak naprawdę kontuzja przeszła dopiero po 8 miesiącach, kiedy to zacząłem biegać w butach bez amortyzacji tj. w Merrell Trail Glove. Ładnie się w nich rozcięgno i łydki rozciągnęły. W Pumach biegam od czasu do czasu. Nie wiem czy to jest problem powstały od 500-setek (inni biegają i nie mają z tym problemu), ale może te buty nie są stworzone dla mnie i dla ciebie?

Pozdrawiam:
Marcin
10k - 00:39:50; 21,1k - 1:26:38;
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ