Ile kalorii przed 40 min'owym bieganiem ?

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
depliz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1g:11min
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Witam.
Według tego co mi pokazuje endomodno w przybliżeniu pod czas takiego 40 min biegania spalam ok 500 kcal, czy to znaczy że powinienem przyjąć na krótko przed bieganiem właśnie tyle samo czyli ok 500 kcal żeby wyjść na zero po bieganiu, czy ktoś może mi wytłumaczyć zasade ilość zjedzonych kalorii tuż przed biegiem / ilość spalonych kalorii po biegu ? Dodam, że jestem na diecie białkowej odchudzającej.
Pozdrawiam i z góry uprzejmie dziękuje każdemu za pomoc.
Obrazek
PKO
Awatar użytkownika
Martyna_K
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Nieźle. Ja tyle spalam po ok. 55 minutach.
Z tego co ja wiem, to powinieneś zjeść tyle, żebyś miał energię. Mnie przed dłuższym treningiem wystarczy owsianka, jakieś 300 kcal. Więc chyba nie ma reguły...
Colin2000
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tu chodzi o podaz dzienny podaz kaloryczny. Mozna dosaczyc zaraz po dodatkowych 500 kal. np. w formie jakiegoś szejku owocowo-jogurtowego itp. lub innego posiłku w ciagu dnia. Przed bieganiem nie musis byuc spozyte 500-600 kal. moze być po przebudzeniu np. tylko 100 kal. chodzi o dzienny bilans dzienny aby dostkowo toliczyć sobie do 2500-3000 kal. ogulnej kalorycznosci. zapotrzebowania organizmu...
olekpp
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kolega twierdzi, ze jest na bialkowej wiec chyba nie tedy droga. Jak juz musisz ta bialkowa to zjedz co chcesz i jesli musisz :)
Awatar użytkownika
giggsy11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Po pierwsze to radziłbym zrezygnować z diety białkowej jeśli prędzej Twój styl jedzenia był zupełnie inny. Efekt takiej diety będzie mocno zauważalny, ale na pewno nie będzie długotrwały. Można śmiało zdrowo schudnąć na zbilansowanej diecie. Dostarczając organizmowi wszystkich składników, on tego potrzebuje. Natomiast co do tego ile pochłoniesz kalorii przed, czy po treningu to już zależy od Twoich preferencji i dobowego zapotrzebowania jak wspomniano wyżej. Jasne, że sa tam jakieś tabelki mniej więcej jak to wygląda procentowo, że na śniadanie tyle, na kolacje tyle... Jednak radziłbym to traktować jako ciekawostkę.
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
Awatar użytkownika
depliz
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 1g:11min

Nieprzeczytany post

giggsy11 pisze:Po pierwsze to radziłbym zrezygnować z diety białkowej jeśli prędzej Twój styl jedzenia był zupełnie inny. Efekt takiej diety będzie mocno zauważalny, ale na pewno nie będzie długotrwały. Można śmiało zdrowo schudnąć na zbilansowanej diecie. Dostarczając organizmowi wszystkich składników, on tego potrzebuje. Natomiast co do tego ile pochłoniesz kalorii przed, czy po treningu to już zależy od Twoich preferencji i dobowego zapotrzebowania jak wspomniano wyżej. Jasne, że sa tam jakieś tabelki mniej więcej jak to wygląda procentowo, że na śniadanie tyle, na kolacje tyle... Jednak radziłbym to traktować jako ciekawostkę.
Rozumiem, że organizm potrzebuje wszystkich rzeczy nie tylko głównie białka ale tak się na razie składa że musze mieć budżet pod kontrolą a na diecie białkowej wynosi ,mnie to max 100 zł na tydzień i tak nie urozmaicam sobie za bardzo posiłków tylko jem to co trzeba. Druga kwestia to ułożenie jednego dnia białkowej z bieganiem siedziałem parę godzin a ułożyć na każdy dzień coś innego to byłaby dla mnie masakra ;). Może za jakiś czas jak już zrzuce troche kg na białkowej przejde na bardziej wyszukaną diete tak żeby było różnorodnie oraz wszystkiego po trochu ;) Dziękuje jednak za przydatne porady takich nigdy za wiele.

Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
giggsy11
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Właśnie te węgle to są stosunkowo najtańsze :hej: Takie płatki owsiane kupujesz z netto za 1,80 zł i na 5-6 śniadań spokojnie starczają. Dalej- ziemniaki, ryż, kasza, chleb, makaron... Te produkty też nie są zbyt drogie, a starczają na długo. Najbardziej mnie to białko pochłania z kasy, mięso, jaja, ryby- drożyzna wszystko, no ale jeść trzeba. Powodzenia, pozdrawiam.
"jeżeli czegoś bardzo chcesz to niezbyt odległe to jest"
Awatar użytkownika
F@E
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jedz normalnie jak nie redukujesz
"Wizja bez działania jest marzeniem, działanie bez wizji jest koszmarem"
Awatar użytkownika
voslak
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 35:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja często biegam na czczo popijając tylko wodę. Po treningu to i owszem uzupełniam.
sakii
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jeżeli jesteś na diecie białkowej, to przede wszystim nie powinieneś biegać. Ta dieta jest dietą - sorry, że tak powiem - dla naiwnych idiotek, którym się wydaje, że można się odchudzić szybko i łatwo. Dieta białkowa strasznie zakwasza organizm, eliminuje błonnik, minerały, witaminy i substancje odżywcze. Przede wszystkim zaś powoduje powstawanie gigantycznej ilości ciał ketonowych, które obciążają nerki. Jak do tego dołożysz odwadnianie się w wyniku wysiłku fizycznego, to można sobie zrobić kuku.
Platini76
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

40 minut spokojnie można biegać na czczo. Po prostu jedz tyle, ile Ci pasuje.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ