Od rezonansu magnetycznego do maratonu - trzymajcie kciuki

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
rafalholik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Cześć Mam na imię Rafał i mieszkam w Częstochowie. Kilka tygodni temu postanowiłem zrobić coś dobrego dla ciała i ducha i zacząłem biegać. Zaopatrzyłem się w niezbędny sprzęt i ruszyłem w trasę. Z dnia na dzień szło coraz lepiej, najpierw spacerek, potem truchcik, 10 min, 15 min, pół godziny postępy były widoczne a i motywacja rosła. Z dnia na dzień byłem coraz bardziej dumny z siebie. Pech chciał, że również z dnia na dzień czułem dziwny ból w lędźwiach. Z początku to bagatelizowałem to bo ból przechodził, po kilku razach musiałem stosować maści przeciwbólowe i niestety zawiesić treningi. Ból nie przechodził, po kilku dniach musiałem już brać zastrzyki, które po pewnym czasie i tak przestały działać. W zeszłym tygodniu nie mogłem już wstać z łóżka o własnych siłach a teraz leżę w szpitalu i postanowiłem napisać coś na forum. Badało mnie już 4 lekarzy i każdy snuł inną diagnozę: Przepuklina kręgosłupa, korzonki, rwa kulszowa lub dyskopatia. Zgaduj zgadula ;). Dziś o szesnastej będę miał robione badanie pod tytułem: rezonans magnetyczny. Od pewnego czasu moim marzeniem jest wziąć udział w maratonie. Mam nadzieję że je zrealizuję więc trzymajcie moi drodzy biegacze i maratończycy za mnie kciuki, aby badanie przyniosło dobre informacje i żebym wkrótce mógł wrócić do biegania a w przyszłości spotkać się z wami na niejednych zawodach biegackich, których uwieńczeniem będzie maraton.
Będę opisywał tutaj moje postępy, a może ktoś ma podobny problem i podobne marzenie to będzie raźniej wspólnie się motywować i iść do przodu. Zapraszam i pozdrawiam

Rafał
PKO
bba
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Trzymam kciuki przede wszystkim za to żebyś zrozumiał, że na bieganiu życie się nie kończy. Niestety jest to hobby nierozerwalnie związane z wałęsaniem się po różnych konowałach i naciągaczach z pod znaku medycyny.
Ciawaraz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Napisze tobie kolego taka ciekawostka w listopadzie zlapalem kontuzje trening był zaawansowany znacznie bardziej niż u ciebie najpier lekki bol nogi potem kolana nie mogłem biegać jak schylalem sie czułem okropny bol w pośladku poszedłem do lekarza (sportowego tak siebie nazywał) złe mnie zdiagnozowal leczył bez sensu wydałem kupę kAsy po 3 mc gdy powiedziałem ze nic nie pomaga postanowił zrobić rezonans biodra iczywiscue nic nie wyszło wszystko było ok olalem lekarza jeszcze na koniec mu nawrzucalem ze powinien poszukać innej roboty bo na tej sie nie zna wróciłem do treningów przeszukalem cały internet treningi od lutego do kwietnia z bólem biegane ale miałem to gdzieś , w marcu nawyrezylem mięsień piszcxelowy w drugiej nodze także miałem komplet bol kolana w lewej piszczel w prawej kaleka pomyślałem sobie Juz gorzej być nie moze teraz Juz tylko musi być lepiej trafiłem przypadkiem na lekarza sportowego ktory pracuje przy organizacji maratonu chivagowskiego poogladal mnie zobaczył jak chodzę jak biegam w czym biegam ile biegam itp pokazał mi pare ćwiczeń, zacząłem większa uwagę przywiazywac do sprawności roZsciagania i jakoś przeszło nie wiem czy to zasługa lekarza czy poprostu organizm sam sie zregenerowal narazie jest ok ale i tak jestem jeszcze mocno pospinany i muszę na to uważać , także z tymi lekarzami różnie jest nie będę pisał ile mnie to wszystko kosztowało bo nie ma sensu życzę powrotu do zdrowia i przede wszystkim pozytywnego nastawienia !
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci 
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ