Mimo niezadowolenia wyrażonego powyżej przez Nagóra pozwolę sobie odpowiedziećatena21 pisze:Bardzo Wam dziękuję za szybką odp:)
trinity a mozesz mi powiedziec ile ogolnie schudłas?I w jakim czasie? Wiec tak ja mam duzo za duzo stojąc na wadze...Bo az 68 kg przy wzroscie 155!!! Az wstyd wychodzic na imprezy:/I juz mam tego dosc.I dlatego ostro sie za siebie biorę.
A mozecie mi powiedziec jak czesto powinnam biegac i jak długo? A efektow kiedy moge sie spodziewac??? Ale błahe pytania zadaje,prawda?:)Ale to dla mnie wazne:)
Pozdrawiam:)

Ogólnie to schudłam 17kg. W jakim czasie trudno mi powiedzieć, dlatego, że ja się w zasadzie nie odchudzałam, tylko raz, że w związku ze zmianą pracy miałam trochę więcej czasu na zadbanie o zawartość mojego talerze ( czyt. przerzuciłam się z przydrożnych McDanaldsów na domowe jedzenie ), dwa zaczęłam biegać i po jakimś czasie odkryłam, że wszystkie ubrania są na mnie za duże. Trwało to chyba jakieś 10 miesięcy.
Myślę też, że jeśli chcesz schudnąć to ok i jak się za to weźmiesz, to na pewno Ci się uda, ale to nie wstyd wychodzić na imprezy z powodu wagi, bo każdy ma inny gust. Ja osobiście wolę 'miśkowatych' mężczyzn i nie podobają mi się osoby o klasycznej sylwetce długodystansowca. Na imprezy więc chodź, szczególnie takie 'taneczne' - pomoże w chudnięciu

Jak często: moim zdaniem jeśli to będą bardzo spokojne marszobiegi to możesz zacząć na przykład co drugi dzień, a jak się już poczujesz z tym pewnie, to możesz częściej. Natomiast jeśli nie masz za dużo czasu, to 3 razy w tygodniu będzie już ok. Zacząć możesz od spędzenia w ruchu pół godziny jednorazowo, stopniowo zwiększać zgodnie z inwencją i samopoczuciem.
Efektów możesz spodziewać się bardzo szybko, szczególnie na początku. Za miesiąc na pewno będziesz już mogła pochwalić ubytkiem kilogramów

Ale to co zobaczysz na wadze za miesiąc to jedno, a pomyśl sobie, że jeśli polubisz bieganie i zdrową dietę, to za rok będziesz musiała wymienić całą graderobę i będzisz miała taką figurę, jaką będziesz chciała.
Jak nie chcesz niepokoić Nagóra, a chcesz pogadać o bieganiu i chudnięciu, potrzebujesz informacji i motywacji, to może załóż temat z Kobiecej Strefie i wtedy może Nagór będzie nas mniej niepokoił, albo jak będziesz chciała mnie o coś zapytać, to pisz na PW.
Trzymam kciuki za Twoje bieganie i chudnięcie