http://www.ajwen.pl/cukier-slodziki-sub ... a-dla-tvp/
ja osobiście nie zamierzam stosować ani tego ani tego

Obejrzałem co oni tam mają (Steviola Fluid) i chciałym zapytać, czy nie jest to samo, co ja kupiłem jakiś czas temu, dokładnie w tym samym sklepie internetowym. Wtedy płyn ten miał nieco inne opakowanie, dokładnie takie jak tu:Korzystny cenowo i sprawdzony produkt znajdziecie na stronie: znaturyzdrowie.pl
Próbowałem stewi również suszonej oraz proszku i to jest właśnie takie słodkie obok, czyli pijesz gorzką kawe i potem czujesz słodycz stewi.fantom pisze:Nie probowalem Stewii ale slyszalem ze jest "slodka obok" natomiast sporo dobrego slyszalem o ksylitolu. Przeklenstwem naszych czasow jest nie tyle cukier co syrop glukozowo-fruktozowy. Cukru sensu stricte nie uzywam prawie wcale wiec dla mnie norma 2-4kg na rok jest zdecydowanie spelniona.
Erytrytol smakuje jak ksylitol a w dodatku można go używać bardzo dużo bez skutków ubocznych, które powoduje ksylitolkfadam pisze:Próbowałem stewi również suszonej oraz proszku i to jest właśnie takie słodkie obok, czyli pijesz gorzką kawe i potem czujesz słodycz stewi.fantom pisze:Nie probowalem Stewii ale slyszalem ze jest "slodka obok" natomiast sporo dobrego slyszalem o ksylitolu. Przeklenstwem naszych czasow jest nie tyle cukier co syrop glukozowo-fruktozowy. Cukru sensu stricte nie uzywam prawie wcale wiec dla mnie norma 2-4kg na rok jest zdecydowanie spelniona.
Ksylitol smakuje jak cukier ale zalecana dawka to bodaj 1 1/2 łyżeczki więcej to duże ryzyko na spędzenie dłuższego czasu w toalecie.
Pół roku bez cukru sprawiło że niewielki dodatek mleka do kawy sprawia że dla mnie jest ona słodka