Edit: Też jestem ciekawa mleka kokosowego. Kupiłam ostatnio takie w puszcze i było smaczne, ale w składzie jakaś paskudna chemia, wolałabym świeże.
Jestem niemal pewien, że ten napój sojowy z biedronki jest wyprodukowany z genetycznie modyfikowanej soi, z dwojga złego już lepsze jest nawet to mleko UHT, choć ja osobiście obu unikam.prorok pisze:A czemu niemowlaki piją mleko matki, a nie krowie, nie wiem ilu z was wychowalo dzieci, ale ci co mieli to szczęście wiedzą że krowie mleko jest alergenem i wprowadza je się do diety dziecka bardzo późno, poza tym mleko nie ma żadnych szczególnych walorów jakich nie można by znaleźć w innych produktach, a na pewno nie jest źródłem wapnia, nie zamierzam nikogo przekonywać do weganizmu, ani tym bardziej oceniać, każdy ma swój rozum i niech idzie swoją własną drogą, ja sie czuje świetnie na tej diecie, a badania krwi, trojglicerydy, cholesterol, żelazo robiłem wczoraj i mam lepsze wyniki niż roku temu jak byłem miesozerca,
Mleko sojowe jest drogie, w realu najtańsze za 6.50, ale ja kupuje w biedronce z 3.99, poza tym bardzo łatwe jest przyrzadzenie mleka kokosowego, a kawa czy kakao z takim mlekiem jest pyszne,
Tyle w kwestii offtopowej,
Wystarczy sprawdzić na opakowaniu, takie rzeczy producent ma obowiązek zaznaczać.scouser pisze:
Jestem niemal pewien, że ten napój sojowy z biedronki jest wyprodukowany z genetycznie modyfikowanej soi, z dwojga złego już lepsze jest nawet to mleko UHT, choć ja osobiście obu unikam.
Z rana nie lubię pisać, tym bardziej na telefonie. Ale rozwinę swoją myśl.Qba Krause pisze:wow, za to Twój wniósł wiele do dyskusji...
mnie rowniez argument o tym, że mleko nie jest przeznaczone dla dorosłych osobników innego gatunku nie przekonuje. mówi się "żaden inny gatunek nie chłepcze mleka innego gatunku". tia. żaden inny gatunek nie poddaj obróbce termicznej truchła innego gatunku. przykłady można mnożyć.
old habits die hard, niestety.
kako na mleku ryżowym nie smauje tak jak na krowim... może gdybym konsekwentnie pił to przez kilka tygodni, smak by mi się zmienił. ale czy ja chcę?
Apex pisze:Ja jem nieregularnie, tłusto i słodko, pale papierosy i wyniki mam doskonałe (poza ob) więc deliberacje nt niepewnych faktów nt szkodliwości mleka, skórki jabłka uważam za kompletną stratą czasu.
Jeśli będę w pierwszej trójce w Polsce w bieganiu, wtedy może się nad tym zastanowię.
I dla jasności, nie krytykuje nikogo kto tak jada, bo to nie moja sprawa, ja tylko wyraziłem swoją opinię, które kiedyś może się zmienić.
Tak samo niemowlaki nie piją mleka sojowego, czyli według twojej argumentacji mleko to także nie nadaje się do picia.A czemu niemowlaki piją mleko matki, a nie krowie,
Wg prawa tak (tzn. scislej mowiac od jakiegos tam - niskiego - progu zawartosci). Jest to testowane przez organy kontrolne.Cintra pisze:strasb jesteś pewna, że wszędzie, gdzie do produkcji użyto GMO jest to zaznaczone?