Komentarz do artykułu Ile masz lat, a ile lat ma Twój organizm? Sprawdź to

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
Hael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:03
Życiówka w maratonie: 02:57:54

Nieprzeczytany post

Mi wyszło poniżej 20, mam 38. Ale najlepsze, że profesjonalna waga Tanity, bądź co bądź uznanej firmy, pokazuje mi poniżej...12 lat :hej:
HAEL's Running Formula Blog
Komentarze
PKO
Awatar użytkownika
Karambol
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Zepsuję Wam tę Paradę Nieletnich :hej:
Mam 39 lat, a ów kalkulator bezceremonialnie rzucił mi w twarz: your fitness age: 45.
Your VO2 Max: 36.
:bum: :bum: :bum:

Najgorsze jest to, że kalkulator ma rację. Nie biegam (jeszcze), a chodzę po 5 km dziennie, od zaledwie trzech tygodni. Tempo marszu niewyzywające, ponieważ mój o 3 lata młodszy małżonek łapie zadyszkę. "Oba dwa" pracowaliśmy przy biurku całe życie, ja często nawet po 12h dziennie. Nie przebiegłam nawet 10 metrów w ciągu ostatnich 20 lat, a to z powodu lekarza-idioty, który po kontuzji kolana (naderwanie więzadeł) zabronił mi, cytuję: "biegać, tańczyć i w ogóle podskakiwać, bo to się będzie pani odnawiać". Odnowiło się i tak jeszcze 3 razy, a niebieganie, nietańczenie i niepodskakiwanie pewnie mi w tym pomogło. Do dziś obwody w udach różnią mi się o kilka cm, a prawy mięsień czworogłowy jest płaski jak śledź bałtycki rozjechany walcem.

To był wpis "ku przestrodze" dla tych, co dziś mają 20 lat i myślą, że zawsze tak będzie bez żadnego wkładu z ich strony :ojnie:

Pozdrowienia od staruszki-kaleki :bum:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ