Svolken pisze:kubako83 pisze:F@e, a moglbys opisac swoje 7dniowe sniadanie? Serio o to prosze, bo ciekaw jestem jak wygladac powinno prawidlowe menu. Sam jakis czas jadlem 4-5 razy w tygodniu musli z kefirem lub jogurtem, ale mi sie po prostu przejadly i musze troche od tego odpoczac.
7 dni? To przecież 52 razy to samo. Po kilku latach alergia, uczulenia, niedobory murowane

Prawidłowe to nie jest na pewno ale jest pewnie urozmaicone. Jadam w zależności od wielu czynników łącznie z lenistwem, to pozwala mi skracać czas na przygotowywanie posiłków. Prawidłowo jadam jak jestem na redukcji.
1. śniadanie
Omlet z pomidorem i szynką(ale istniej miliard miksów, zależy co mam bliżej pod ręką)
Kanapka z sałatą, pomidorem i ogórkiem(też różnie głównie chodzi o błonnik)
Łyżka siemia lnianego mielonego
Sok najczęściej pomarańczowy lub woda mineralna(Muszynianka, Piwniczanka, Muszyna)
2. śniadanie
Kiełbasa swojska(dzika, sarny, wieprzka itp. ale swojska z 15 cm(kupuje w takim specjalnym standzie)), musztarda
Bułka z zieleniną, pomidorem
Łycha tranu
Sok najczęściej pomarańczowy lub woda mineralna(Muszynianka, Piwniczanka, Muszyna)
3. śniadanie
Jeżeli dzień wcześniej robiłem zupę są w niej 2-3 filety z kurczaka, więc kroję filet z kurczaka do niego dodaję pomidora, ogórek, sałatę, ogórek konserwowy, pieprz, paprykę, olej z oliwek I tł. ex virgine, trwa to max 7 minut.
Sok jak mam pomidorowy albo woda mineralna(Muszynianka, Piwniczanka, Muszyna) jem takie coś bez węglowodanów, uzupełniam je na II śniadanie za 2-3h.
4. śniadanie
Musli z otrębami, suszonymi owocami, dodaję osobno dużo badziewia, zalewam gorącym swojskim mlekiem z dystrybutora.
W tym badziewiu mam za dużo węgli, są orzechy i inne ustrojstwa nie ma tam za dużo białka ale w miarę.
5. śniadanie
Jajecznica z gotowaną marchewką i brokułom, al-dente 4 minuty od zagotowania, wyciągam, przekładam na patelnię i wlewam 4-5 jajek z 1-2 żółtkami. Jedna strona, druga i jemy z chlebem smarowanym np. lurpakiem z serem pykniętym 1 min w mikrofali. Łycha oleju albo tranu albo 3 omegi albo połowa avocado.
6. śniadanie
Jeżeli mi się chce to gotuję kaszę jaglaną i jem z jogobella, kasz jaglana ma w sobie wszystko co trzeba serek do smaku,
Łycha oleju albo tranu albo 3 omegi albo połowa avocado albo łycha siemia.
7. śniadanie
Często mam sałatkę ala gyros, lub sałatkę ala F@E więc mam wszystko co potrzebuję, odsypuję miskę i jem.
Sok najczęściej pomarańczowy, pomidorowy lub woda mineralna(Muszynianka, Piwniczanka, Muszyna)
Herbatę, kawę, yerbę, czy cokolwiek piję dopiero przy drugim śniadaniu itd.
pozdro