bambus pisze:Edda napisałaś że to będzie wyscig labolatoriów to już jest wyścig i goni pełną parą a co najgorsze nie widać mety tego wyscigu to są pieniądze sława
doping powinno się zalegalizować jak narkotyki w Holandii tylko powstaje pytanie czy jak się go zalegalizuje dalej będzie opłacalny?
nie niebędzie jeżeli zalegalizujemy narkotyki i będzie je można kupić w przysłowiowym kiosku to co to za zarobek żaden więc lepiej wprowadzić prohibicje na dany produkt i podkręcać ceny
tak więc jeżeli narkotyki były by dostępne w kiosku nie każdy by je przecierz kupował tak samo jest ze sterydami nie wszyscy by je brali
ale ten kto by chciał je brać jest wtedy pewny że kupił orginalny lek a nie podróbke zrobiną nie wiadomo z czego i w jakich warunkach
przez prohibicje ameryka nie przestała pić wódki

postawione przez Ciebie pytania mnie nie interesują, tym bardziej odpowiedzi. W ogóle ten tok rozumowania jest bez sensu - doping uzasadniony ekonomicznie.
Dla mnie sport musi być czysty. I nie zdziwię się, że zainteresowanie kibiców sportem będzie coraz mniejsze. Ja tour de france juz nie oglądam.
Dla mnie najważniejsze są zasady. Ich brak to koniec.
Art. 3 ust. 3) ustawy z dnia 18 stycznia 1996 r. o kulturze fizycznej (Dz. U. z 2007 r., Nr 226, poz. 1675 - j.t., z późn. zm.) - "sport jest formą aktywności człowieka, mającą na celu doskonalenie jego sił psychofizycznych, indywidualnie lub zbiorowo, według reguł umownych"
Póki co mamy jeszcze:
1. rozdz. 6 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o sporcie kwalifikowanym (Dz. U. z 2005, Nr 155, poz. 1298, z późn. zm.),
2. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA SPORTU1) z dnia 4 września 2006 r.
w sprawie podmiotów przeprowadzających analizy antydopingowe (Dz.U. Nr. 169, poz. 1212)
3. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 17 października 2001 r. w sprawie zakresu i trybu działania Komisji do Zwalczania Dopingu w Sporcie (Dz.U. Nr 133, poz. 1501)
4. ROZPORZĄDZENIE MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ I SPORTU1 z dnia 13 sierpnia 2004 r. w sprawie określenia środków farmakologicznych i metod uznanych za dopingowe, których stosowanie jest zabronione (D. U. Nr 195, poz. 2005)
I powiem Ci więcej, nie wiem czy wiesz, ale Rzeczpospolita Polska jest demokratycznym państwem prawnym, urzeczywistniającym zasady sprawiedliwości społecznej. I bez względu na to, ile jeszcze braków mają powyższe i nie tylko akty prawne, to prawo jest prawem. Jeśli się z tym nie zgadzasz, to może powinieneś obrać kurs na np. Holandię? Co Ty na to?
Po to powstają różne grupy nacisku, aby przepisy prawa były adekwatne do zmian zachodzących w społeczeństwie.
i jeszcze jedno - popracuj nad ortografią i składnią, bo pomijając już Twoje rewolucyjne przemyślenia, ciężko przebrnąć przez Twoje wypowiedzi.