Uciążliwy ból stopy

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Nie wiem jak wygląda Twoje rozciąganie. Ja obstawiam, że masz mocno pospinane mięśnie łydki. Powinieneś się skupić na porządnym rozciąganiu nie tylko w dni treningowe. Przyłożysz się do tego inpo tygodniu zobaczysz, że będzie lepiej.
PKO
okonokon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 46:16
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

staram się dobrze rozciągać. mój tydzień wygląda mniej więcej tak, że pon,śr,pt(czasem sobota lub niedziela zamiast piątku) biegam a wtorek, czwartek gram w piłkę na hali. może to przeciążenie, przetrenowanie. może zły dobór butów. nie wiem. trochę zaczynam się denerwować bo 2 miesiące przygotowań do półmaratonu idą na marne i zaczyna się walka żeby w ogóle wystartować i dobiec do mety... póki co skupię się na regeneracji i rozciąganiu. mam nadzieję, że przez 8 dni odzyskam jako takie siły i że nie będę miał znaczących spadków...
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

To nie jesteś chory, a jedynie symulant... :hejhej:
okonokon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

wypraszam sobie posądzanie mnie o symulacje. wczoraj jak stanąłem całym ciężarem na stopę to pojawił się tak silny ból pod kostką, że mnie dosłownie wycięło. nie jestem typem którego jak boli paluszek to od razu miesiąc przerwy. na prawdę musi mnie porządnie dowalić żebym odpuścił trening
bosak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A kto to napisał??
xxx pisze:mój tydzień wygląda mniej więcej tak, że pon,śr,pt(czasem sobota lub niedziela zamiast piątku) biegam a wtorek, czwartek gram w piłkę na hali
To jesteś zdrowy z jakimiś tam dolegliwościami jedynie, które każdy ma. Nie biegający też.
okonokon
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

No wziąłem sprawy w swoje ręce i zacząłem działać. Kupiłem sobie taśmy do tejpingu, obejrzałem kilka filmików na YT odnośnie rehabilitacji i okleiłem bolącą stopę. Ból zniknął natychmiast. Efekt? Powrót do normalnych treningów i co najważniejsze debiut w Półmaratonie. Zero bólu, pełen komfort biegu.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ