Rwa kulszowa, zespół bólowo piersiowo-lędźwiowy.

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
hqvkamil
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wizyta na 11 u neurologa, ciekawe co tym razem wymyśli.
Profil Endomondo
Profil Strava

#bieganie #plywanie #szosa #skyrunning #ultrabiegi FAN!
PKO
szataanek
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 46:20

Nieprzeczytany post

hellou ;)

bloga dawno nie uzupełniałem, bo też i nie było po co. miałem drugi rezonans wyszło to samo. byłem u kolejnego neurochirurga w Tarnowie - nazwiskiem rzucał nie będę bo zna go chyba każdy, kto choć troszkę interesuje się tematem. ;)

powiedział mi, że nie ma stu procentowej gwarancji, że moje objawy po operacji całkowicie ustąpią.

zabiegi typu FIZYKOTERAPIA lepiej sobie darować (jeżeli chdozi o kręgosłup, kiedyś na kolano mi pomogło). lasery, ultradwięki - po nich czułem się o wiele gorzej.

więc bujam się z tą przepukliną i niezbyt mądrym było powrócić do biegania. ;) pobiegałem miesiąc i miałem niezły sajgon, że się ruszyć nie mogłem (wtedy pomyślałem, że to już koniec i będzie nóż). tak się jednak nie stało. zrobiłem wtedy RTG "płytka lewoboczna skolioza lędźwiowa. drobne zaostrzenia przednio-bocznych krawędzi trzonów kr. lędźwiowych l4 i l4. dyskopatyczne zwężenie przestrzeni m-kręgowej l5-s1. czyli zasadniczo to samo. dostałem skierowanie do szpitala, ale tam nie poszedłem. udałem się natomiast do neurologa (najlepszy zawód na świecie - nic nie robisz tylko czasami skierowanie na badania wypiszesz no i leki ;) ). dostałem tramal i miałem "uważać" przy uprawianu sportów.

jak się sytuacja unormowała to z biegania przerzuciłem się na rower. teraz śmigam po 40-50 km i ból się włącza przy 30 (dość mocny). na to nie ma lekarstwa. czuję jednak, że aż tak źle ze mną nie było jak myślałem - skoro inni ledwo chodzą.

co do nogi to często mi drętwieje i boli szczególnie po wysiłku. ;)

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
kfadam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 1.05

Nieprzeczytany post

weź te wszystkie badania i idź do dobrego fizjoterapeuty, już nie raz tak było że ludzie niby w beznadziejnym stanie wracali do normalnego życia.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ