Komentarz do artykułu Masz astmę? - Zacznij biegać !

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Yassith
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:15
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hehe na wszystko masz miksture Panie Bonifato ;)
PKO
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

To nie ja, ino matka natura :ble: a ja wiem co z czym połączyć żeby z cherlaka zrobić kozaka! :ble:
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
marxik
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

A może jest po prostu tak (żeby pogodzić obie strony), że są różne postacie astmy. Mniej i bardziej zaawansowana. I w przypadkach lżejszych bieganie pomaga w zwiększeniu komfortu życia, a w przypadkach poważniejszych nie ma o tym mowy.
Ja parę tygodni temu nabawiłem się przepukliny kręgosłupa. Bardzo upierdliwe schorzenie, ale pani doktor zaleciła mi ćwiczenia (basen) i zabiegi krioterapii. I teraz po 4 tygodniach wróciłem praktycznie do formy. Ale przy poważnej przepuklinie nie objedzie się bez operacji i żaden basen nie zdziała tu cudów.
Byc może w przypadku wyżej opisanej astmy jest podobnie.

P.S. nie jestem lekarzem, dlatego wszędzie piszę "być może" :ble:
Awatar użytkownika
apaczo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:54
Kontakt:

Nieprzeczytany post

trafiłeś w 10-kę!
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ