Ortopeda
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
To i ja się prawdopodobnie do niego udam z moją stopą :D
-
- Rozgrzewający Się
Witam wszystkich:)
A ja poszukuję dobrego ortopedy, najlepiej sportowego we Wrocławiu.
Biegam sobie, albo raczej truchtam mniej lub bardziej regularnie, od dwóch miesięcy bardziej;) co drugi dzień. Po około 30 mninutach biegu zaczyna pojawiać się ból w okolicach kostki od wewnętrznej strony, robi się obrzęk i niejednokrotnie z tego powodu zawieszałam treningi. Prześwietlenie w zasadzie nic nie wykazało, ortopeda przepisał jakieś leki przeciwzapalne raz Nimesil, potem Diclo Duo. Jak to brałam było ok, jak wracalam do treningów problem też powracał:((( I tak w kółko.
Potem wybrałam się do innego ortopedy, który stwierdził, że nic nie widzi i może lepiej przesiądę się na rower
I tak mi pomogli ci nasi specjaliści
Potem zrobiłam sobie przerwę w bieganiu na jakieś 4-5 miesięcy, teraz znowu biegam i powoli zaczyna mój problem z nogą wracać:(
A juz sobie biegam po 45-50 minut i jest fajnie:)
Tylko ta noga
Pozdrawiam serdecznie
A ja poszukuję dobrego ortopedy, najlepiej sportowego we Wrocławiu.
Biegam sobie, albo raczej truchtam mniej lub bardziej regularnie, od dwóch miesięcy bardziej;) co drugi dzień. Po około 30 mninutach biegu zaczyna pojawiać się ból w okolicach kostki od wewnętrznej strony, robi się obrzęk i niejednokrotnie z tego powodu zawieszałam treningi. Prześwietlenie w zasadzie nic nie wykazało, ortopeda przepisał jakieś leki przeciwzapalne raz Nimesil, potem Diclo Duo. Jak to brałam było ok, jak wracalam do treningów problem też powracał:((( I tak w kółko.
Potem wybrałam się do innego ortopedy, który stwierdził, że nic nie widzi i może lepiej przesiądę się na rower

Potem zrobiłam sobie przerwę w bieganiu na jakieś 4-5 miesięcy, teraz znowu biegam i powoli zaczyna mój problem z nogą wracać:(
A juz sobie biegam po 45-50 minut i jest fajnie:)
Tylko ta noga

Pozdrawiam serdecznie
-
- Rozgrzewający Się
Na bóle wszelkiej maści najlepsza jest Mary Jane 

- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
tez ostatnio mam problem z kręgosłupem, mocny ból w odcinku lędzwioym, nie chciało ustępować przez dwa dni, zadzwoniłem po lekarza rodzinnego na wizytę.. przepisał trochę mocniejszej farmakologii plus zastrzyki, skierował na zdjęcia do neurologa.. p trzech tygodniach jest już w miarę dobrzedimdomtom pisze:witam,
macie jakiś sposób aby uśmierzyć ból kręgosłupa? Bo jest jakaś masakra, nagle zaczął mnie boleć. A do ortopedy pójdę dopiero w przyszłym tygodniu.

jaj nie ma z kręgosłupem, jak samo nie chce ustępować, to musi być coś poważniejszego, dzwon po lekarza rodzinnego.. na pewno dostaniesz coś lepsze niż jakiś ibuprom, czy apsro..
- Aśka
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 01:01:11
ano, jaj nie ma (vide: mój blog :/), więc do lekarza owszem, ale nie po środki przeciwbólowe - to doraźnie
) tylko do ortopedy, a najlepiej 3 różnych (w blogu nie opisywałam, ale się okazało co nieco, wniosek: konsultować u różnych lepiej...). zanim poważniej się zrobi, niż że "strzyka".
serio, serio, cholera :/

serio, serio, cholera :/
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
jeśli chodzi o farmakologię.. tez nie jestem za.. ale, leki na silny ból i leki rozlużniające mięśnie pomogły mi nie powiem w niektórych sytuacjach wg mnie są one konieczne.. tzn próbowałem je przestać brać ponad tydzień temu po dwóch tygodniach kuracji, ale bóle przez to znowu się nasiliły.. teraz znowu brałem regularnie dopóki bóle między braniem leków nie ustąpił całkowicie i jest ok.. oczywiście dalej trzeba leczyć przyczynę, ale przynajmniej się nie pogarsza..
- maciej.zaczkowski
- Rozgrzewający Się
ja też myśle, że raczej wskazana będzie wizyta u ortopedy niż środki farmakologiczne, lepiej znaleźć przyczynę.
-
- Rozgrzewający Się
No właśnie wybieram się do ortopedy bo jest coraz gorzej (niestety). Mam problem z wysiedzeniem w jednym miejscu przez dłuższy czas. Mam wizytę u dr Więcka i ciekawe co mi powie ...
- maciej.zaczkowski
- Rozgrzewający Się
no to trzymam kciuki i daj znać, jak tam po wizycie.
-
- Rozgrzewający Się
okazało się, że mam dość spore skrzywienie kręgosłupa i to jest jeden z podstawowych powodów przez który mam problem z siedzeniem. Ogólnie jest już dużo lepiej, ale wiadomo to nie przechodzi tak szybko, a przy takim skrzywieniu trzeba cały czas dbać o siebie.
- apaczo
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 34:54
- Kontakt:
współczuje. Bul kręgosłupa jest najgorszy.dimdomtom pisze:okazało się, że mam dość spore skrzywienie kręgosłupa i to jest jeden z podstawowych powodów przez który mam problem z siedzeniem. Ogólnie jest już dużo lepiej, ale wiadomo to nie przechodzi tak szybko, a przy takim skrzywieniu trzeba cały czas dbać o siebie.
Dla wszystkich biegaczy którzy nie chca mieć w przyszłości problemów z kręgami polecam po zakończeniu treningu, chwycić sie rękami za gruba gałąź lub trzepak i powisieć kilkanaście minut.
Troszeczkę się znam na sporcie i jestem praktykiem. Wszystkie moje rady opieram na swoim wieloletnim doświadczeniu, ale przyznaję, że nie jestem nieomylny, gdyż człowiek uczy się całe życie i ma prawo zmienić swoje poglądy, przekonania.