Ból nogi

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
WEKTERA
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Zacząłem biegać w maju przy wzroście 188 cm ważyłem 98 kilo, do tej pory schudłem 12 kilo. Na początku oprócz zakwasów innych dolegliwości nie było, ale wraz z zwiększaniem odległości i częstotliwości biegania pojawiła się kontuzja. Mianowicie gdy zaczynam bieć to po około po, 2 km noga robi się ciężka jak u słonia od łydki do stopy, promieniuje. Niestety w tym momencie dalsze bieganie jest nie możliwe. Udałem się do chirurga przepisał mi lek aglan na bóle i helidor na poprawę krążenia. Pomogło noga nie drętwieje juz tak ale sa bóle w okolicy piszczela i łydki jak by ja ktoś podciął, organizm mój najwyraźniej chce tą nogę oszczędzać. Staram się biegać co 2 dni ale lepiej jest jak biegam co trzeci. Niestety po odstawieniu tych leków, problem powraca. Proszę o pomoc co można jeszce zrobić , gdzie się udać. Ta kontuzja nie pozwala mi się rozwijać. Gdzie mógłbym się udać. Bieganie to dla mnie duża frajada, nie chc tego przerywać. Rafał
New Balance but biegowy
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Chyba wiem o co Ci chodzi bo spotkało mnie coś takiego dawno temu, czułem się jakby cała krew spłynęła do jednej nogi i miałem noge jak z betonu ale w moim przypadku mogłem biegać dalej i przeszło samo po jakichś 3-4 tygodniach, nie wiem czy masz podobnie,

u mnie pomogła mocniejsza rozgrzewka (przysiady, wspięcia na palce, rozciąganie i wymachy nóg) i automasaż łydki od czasu do czasu, odczuwałem mniejsze dolegliwości wtedy
RUN FOREST RUN!!!
WEKTERA
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzięki , ale szczególnie bez leku na krążenie czyli helidor to bieganie wogóle jest niemożliwe. Lekarz twierdzi że to jest tak że mięsień się rozrasta i żyły przyhamowuje i wszytsko tam się ściska Z lewą nogą jest wysztko super jak bym jej nie miał. Fakt że gdy zacząłem biegać to sobie myślałem co to jest łatfizna, bez rozgrzewki i bez rozciągania Teraz widać mój błąd. Zastanawia mnie to że po wzięciu 60 tabletek około 20 dni organizm bez tego leku sobie nie radzi, a ja nie chcę w nieskączoność go brać. Może są jakieś badadnia które można wykonać ale spróbuje również zastosować siuę do twojej rady. Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz czy zmiana obuwia może pomóc myśle tu o jakiś modelach z wyższej półki.
Forest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

nie wiem w czym biegasz teraz???, nie wiąż mocno butów bo to też ma wpływ na łydki, jest jeszcze coś co może pomóc, znalazłem kiedyś coś jak getry na łydki które były zrobione z jakiejś tkaniny z żelem w środku, przeznaczone były dla ultramaratończyków i triatlonistów jak ironman, żeby masować i polepszać krążenie w nogach, myśle że coś takiego by Ci się przydało, szczególnie że jak oglądałęm filmy z Ironman to dużo osób w takich startuje, cena to było od 20 do 25 euro ale chyba taniej niż leki.
Musze lecieć do pracy jak jesteś zainteresowany to poszukam sklepik i wrzuce link.

Pozdro!!!!
RUN FOREST RUN!!!
Born to run
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Na moje to noga się osłabiła, masa poszła na mięśnie, na które nie miała i sobie przeciążyłeś nogę. Ketoprom i tydzień przerwy :bum: Ja bym pewnie tak zrobił.
ODPOWIEDZ