Dzienny Jadłospis Biegacza

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42
Życiówka w maratonie: 3:55
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Z jednego dnia to jest niemiarodajne, bo można walnąć ultra, a potem 2 tygodnie leżeć. Albo 2 miesiące wcale nie biegać po maratonie, jak tu niedawno niektórzy napaleni na wyniki.
Lubisz bieganie czy trenowanie cyferek?
New Balance but biegowy
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Obrazek

Obrazek
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://www.strava.com/athletes/161056178
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

I to jest kompletna informacja. Niech teraz kolega pytający wrzuci swoją i zarobaczymy jak ten tysiąc się ma do zapotrzebowania.
haldar
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wyliczyć deficyt. Aplikacja do liczenia kcal np fitatu wpisuj wszystko co jesz. Nie trzeba jeść specjalnych dietetycznych dań, można wprowadzić troszkę zmian w dotychczasowych posiłkach, zmniejszyć porcje. I na początek starczy. Do tego dołożyć chociażby spacer
Warto jest też stawiać na zdrowe i ekologiczne jedzenie https://organic24.pl/category/mieso-eko ... e-wolowina Szczegłnie mięso.
Fietel
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

1. matematyki nie oszukasz. jak przyjmiesz 3000 kcal a spalisz 2500 to 500 odłożysz( w uproszczeniu rzecz jasna)
2 spalanie tłuszczu podczas wysiłku fizycznego odbywa sie generalnie podczas wysiłku aerobowego tzn relatywnie lekkiego. i nie zaczyna sie od razu- organizm "włacza" to spalanie po nawet 30 minutach od rozpoczecia treningu przy niewytrenowanym organizmie. Innymi słowy, 20 minut truchtu jest fajne za za bardzo na chudnięcie nie wpłynie. EDIT bo punkt budzi niejasnosci- owszem, trucht spala kalorie. Szachy, stres w pracy i seks tez mowie o EFEKTYWNOSCI- głownym substatem jest glikogen, przy mocnych wysiłkach ATP, tluszc na samym koncu. Zapasy sa potem uzupelniane, owszem. i napisalem o spalaniu PODCZAS czyli nie " po "
3 nie istnieją ćwiczenia spalajace tłuszcz z " brzucha' lub " ud" to gdzie sie odkłada tłuszcz bardziej i gdzie sie szybciej spala to kwestia genetyczna, spalasz go z ' puli" organizmu"
4 profesjonalni biegacze maja zroznicowane treningi- sprinterzy tez robia długie wybiegania, maratonczycy robia szybkie odcinki. I maja tez treningi ogólnorozwojowe- oczywiscie jest rożnica gdzie sa polożone mocniejsze akcenty. Jak Wam zalezy na poprawie kondycji, i formy warto wziać pod uwagę
Slawcio
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:14
Życiówka w maratonie: 2:46:06
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Fietel pisze: 27 maja 2025, 14:37 1. matematyki nie oszukasz. jak przyjmiesz 3000 kcal a spalisz 2500 to 500 odłożysz( w uproszczeniu rzecz jasna)
Czy 500 kalorii z cukru = 500 kaloriom z białka?
Myślisz że ludzie są na tyle mądrzy że potrafią obliczyć co ile ma kalorii?
Biegając jak większość, będziesz miał wyniki jak większość.
https://bieganie.org/
https://www.strava.com/athletes/161056178
Awatar użytkownika
weuek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja nie umiem, nigdy nie zwracam na to uwagi. I żyję. I nie tyję (gdy miałem 18 lat to ważyłem tyle samo co teraz w wieku 47).
Awatar użytkownika
marek301
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

weuek pisze: 27 maja 2025, 18:16 Ja nie umiem, nigdy nie zwracam na to uwagi. I żyję. I nie tyję (gdy miałem 18 lat to ważyłem tyle samo co teraz w wieku 47).
To bardzo dobrze świadczy o Twoim organizmie! :taktak:

Większość Ludzi łapie z wiekiem "breżniewa"(czyli przerost wszystkich, podkreślam wszystkich tkanek) i tak jedzie do śmierci z tym zdegenerowanym balastem. :szok:

Ten "balast" jest wyrazem postępującej degeneracji i starości,
sam z siebie powoduje również starość i przedwczesną śmierć.
:taktak:

Ale to jest bardzo mało uświadomione "fatum",
które spada na nieświadomych niebezpieczeństwa "człowieków". :szok:

Jak mnie to śmieszy jak nieświadomi nieszczęśnicy,
tracą czas, pieniądze i zdrowie na "siłowniach",
gdzie "kołczami" są zazwyczaj zwykli debile! :hej:

Wklejam przykładową fotę, gdzie facet cierpi na praktycznie nieuleczalnego "breżniewa"

Obrazek
ODPOWIEDZ