Specyficzna, nawracajaca kontuzja

Wszystko o bieganiu i zdrowiu
levis
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 26:28
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hej. Od kilku lat meczy mnie kontuzja w okolicy posladka, ale od poczatku.

Okolo 5 lat temu bieglem test coopera i mniej wiecej w 8-9 min cos mnie zakuło w prawym pośladku tak jakby mi ktos szpike wbijal. Zwolnilem i jakos dobieglem.

Kontuzja towazyszyla mo dobre 1.5roku. W koncu w moare przeszlo, ale co jakis czas wracala na chwile.

Jakies pol roku temu robilem mo ne przysiady i marwty ciag, wracalem rowerem do domu i juz czulem, ze kolej ego dnia bedzie zle. Tak bylo , mialem klopot ze zwyklym cjodzeniem.

Wizyta u ortopedy, dal tabletki. Troche pomoglo i tak mnie lapie co jakis czas.

Teraz chwycilo mnie mocniej i na dluzej, mimo, ze zadnego wysilku ostatnio nie mialem.

Teraz opisze dokladnie miejsce bolu.

Wyczuwam koncem palcow zakonczenie kosci udowej, przesuwam opuszki w tyl, ze kosc, potem 3-4 cm w dol.

To jest to miejsce. Jak siedze ciale czuje bol. Noe jakis wielki, ale dyskomfort jest. Jak nacisne, to boalo w oczach sie robi.

A teraz ciekawostka. Jak zepne miesnie ud i posladkow, to moge nacoskac palcami i nie czuje bolu...

Ktos ma jakies odniesienie i od czrgo zaczac leczenie/diagnoze ?
PKO
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

Polecam usługi fizjoterapeuty. On odpowie na wszystkie twoje pytania.
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
Arasso
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Wróżenie z fusów... ale to może być mięsień gruszkowaty. Jest nawet takie potoczne określenie jak "rwa gruszkowata". Mięsień ten jest często zaniedbany przy rolowaniu, bo samemu ciężko się do niego dostać nawet piłeczką - jak spinasz poślady to nawet go nie wyczujesz. Najlepsze są sprawę dłonie dobrego fizjo.
"Life can pull you down but running will always lift you up."
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ