Krynica-Zdrój gdzie biegać

Zakk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

hej jestem od dziś w Krynicy kilka tygodni wiec pytanie może ktoś tu biega i może poradzić jakieś trasy (ta 7 dolin odpada z powodu braków czasowych... :lalala: )
a tym bardziej czy można gdzieś tu znaleźć trasę na biegówki??
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Beauty&Beast
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:45:29
Życiówka w maratonie: 3:42:02
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Można wbiegać na Górę Parkową ;-)
Można pobiec do Muszyny i z powrotem ( w sumie 20 km od centrum) - ale jest malo przyjemnie, bo cały czas przy drodze.
Można też wybiec w stronę Nowego Sącza, przy samym wylocie jest taka sympatyczna gospoda, skręca się przy niej w prawo i mozna zasuwać do Mochnaczki - asfalt, ale prawie nic tam nie jeździ.
No i do Czarnego Potoku też można potruchtac..
Ja latem bylam...
Zakk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Dzięki!!!

ten emot po Górze Parkowej ma jakieś specjalne przesłanie? :usmiech: bo właśnie po górkach chcę pojeździć... a górkę tą już z auta odnotowałem jako wartą odwidzenia.
Awatar użytkownika
Raul7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...

Nieprzeczytany post

Krynica jest piękna do biegania!
szczególnie lasy. naprawdę biega sie po nich !@#$%..
fajne podbiegi, cicho, przyjemnie...
tak było w lecie.. teraz pewnie śnieg i błoto.. w ostateczności możesz zwiedzać biegając.. jak zaliczysz wszystkie ważniejsze miejsca to wyjdzie pokaźny kilometraż :)
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W zimie? Nie wiem jaki jest tam aktualny stosunek śniegu, lodu i błota na szlakach, ale w piękne babie lato próbowałem tego:
Kółko pod Tylicz i przez Powroźnik i jak wspomniała Beauty&B. jak wyleci się na drogę z Muszyny robi się nieprzyjemnie bo duży ruch, a w obecnych warunkach to już pewnie wyjątkowo paskudnie. Taką trasą do Czarnego Potoku pod stację kolejki, droga z Czarnego Potoku też potrafi być ruchliwa. Góra Parkowa jest całkiem fajna, można też szlakami na Huzary. Można szlakami przez grzbiety między Krynicą a doliną Czarnego Potoku, a nawet na Jaworzynę można tylko trzeba trafić na dobrą drogę bo taka jest (mnie się nie udało).
Zakk
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

o dzięki wielkie!
dzisiaj było rozbieganie na Parkowej, ale na raz następny spóbuję na Jaworzyne uderzyć tylko szlak ten zielony nie idzie stokiem? bo zimie to może być problemem
jacekj
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 44:36
Życiówka w maratonie: 3:48:21
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja właśnie drapałem się stokiem w górę i w dół. Jeśli chcesz wbiec na górę poszukaj drogi/szlaku koło schroniska, latem tą drogą wyjeżdżają na górę samochody osobowe. Pewnie trzeba drogą do końca i gdzieś w las ;)
ODPOWIEDZ