Trening czasem boli, ale bolałby bardziej gdybyśmy się poddali. Dzisiaj, jak co tydzień w niedzielę zaliczyłem sobie mały ultra maraton, czyli moje 64 kilometry. W tym 25 km z moją ukochaną żonką.
Niestety miałem małą obsuwę na trasie i na Rudnik nie zdążyłem, ale dostałem relację z trasy, że ekipa była i przystanek przy krzyżu zaliczyła
OSTATNI TYDZIEŃ NIŻSZEJ OPŁATY NA PÓŁMARATON BRONKA
Jeden sukces już macie- BIEGACIE. Teraz pora na następne. PÓŁMARATON ŚLADAMI BRONKA MALINOWSKIEGO GRUDZIĄDZ-RULEWO-1 MAJA 2019 R. To ostatni tydzień marca i ostatni tydzień niższej opłaty startowej, która wynosi 60 zł a od kwietnia 70 zł.
Tym razem spotykamy się po raz ostatni na środowym treningu z Akademią Biegania na hali Olimpii o godzinie 18.30 a od następnej środy 3 kwietnia wracamy na „stare śmieci „ do naszego kochanego Rudnika gdzie będziemy biegać od godziny 18.00 aż do jesieni. Kolejna środa to już będzie ten dzień po przesunięciu zegarków gdzie można biegać coraz dłużej bez obawy o kontuzję. Na halę powrócimy zapewne na okres jesienno-zimowy, aby pod dachem szlifować swoją tężyznę pod kolejne starty.
Małymi krokami dążymy do wielkich celów. Dzisiaj ostatnie środowe spotkanie na hali Olimpii. Jak zawsze nie zabrakło zabawy i ćwiczeń zakończonych masażem. Od kolejnej środy spotykamy się o godzinie 18.00 przed plażą miejską w Rudniku. Będziemy kontynuować naszą zabawę w okresie wiosna-lato na piaszczystej plaży w słoneczku na powietrzu. Oczywiście widzimy się również z chętnymi w soboty i niedziele o godz.09.00 na wspólnym bieganiu.
Zmiana czasu póki, co ciągle u nas obowiązuje, więc jeśli nie chcesz spóźnić się na trening, zawody czy niedzielny obiad do teściowej to warto wcześniej przesunąć wskazówki zegarków.
Opuszczony trening to zmarnowana szansa, która się nie powtórzy, ale nie u nas, bo MY z Elą swój zrobiliśmy. Dzisiaj godzinka dłuższego a może krótszego a właściwie równego snu, więc zamiast Rudnika był szlak Wiślany. Do tego atest butków Eli, która po raz pierwszy założyła Hoka One a za tydzień maraton w Łodzi.
I GRUDZIĄDZKA MIOTŁA - AKCJA SPRZĄTANIA SKARPY STRZEMIĘCIŃSKIEJ
I MY BIEGACZE swoją cegiełkę do akcji dołożyliśmy. Dzięki.
Foto: Piotr Bilski „Gazeta Pomorska”
Podejmujemy wyzwania. bo to, co łatwe w ogóle nie interesuje. Akademia Biegania Grudziądz nie zawiodła i z Kolbud przywozi worek medali. Pierwsze miejsce drużynowo na 10 kilometrów i kilka miejsc na podium indywidualnie jak również na dystansie 50 kilometrów podium nasze. Nie zabrakło kolejnych debiutów w ultramaratonie, czyli AB to drużyna MOCY. Gratulacje od Prezesa, który jest z was dumny.
Dotarły dobre wieści dla naszej Akademii Biegania Grudziądz. Uzyskaliśmy grant z Ministerstwa Sportu i Turystyki na jednorazowy drużynowy wyjazd za granicę. do wyboru mamy jeden z dwóch maratonów. MARATON LONDYN ( 28 kwietnia 2019 r.) lub MARATON BERLIN ( 29 września 2019 r.) .Teraz szybka decyzja gdzie i kto jedzie ( zapisy informacyjne proszę dać w komentarzu, bo mało czasu na decyzję.) Pozdrawiam Prezes AB Andrzej Dolewski