WARSZAWA - Stadion RKS SKRA, Wawelska 5, sobota 9:30
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 49:50,00
- Życiówka w maratonie: 4:09,00
Witam serdecznie, zapraszam jutro jak zawsze na Skrę o 9:30. Tradycyjnie w treningu wystąpi coś nowego, nudy na pewno nie będzie. Pozdrawiam trener Robert Kędziora.
ROBERT - Trener BBL
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1'02'46
- Życiówka w maratonie: brak
dzięki za wspólny trening, o dziwo mnie nie zabił (no dobra, prawie - na ostatnich 100 metrach szóstej trzysetki :P)
załuję ze wczesniej nie wiedziałam o tych spotkaniach, człowiek przychodzi i się dowiaduje że zaraz przerwa
mam nadzieje ze do zobaczenia za tydzień
Anja
załuję ze wczesniej nie wiedziałam o tych spotkaniach, człowiek przychodzi i się dowiaduje że zaraz przerwa
mam nadzieje ze do zobaczenia za tydzień
Anja
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,77
- Życiówka w maratonie: 3;57,70
spokojnie, jeszcze nie wiadomo czy bedzie przerwa ( od styczeń do 17 marca)
ps
a pamiętacie promienie tego "wiosennego" słońca na koniec treningu... BEZCENNE
do zobaczenia
ps
do zobaczenia
- bennykuleczka
- Wyga
- Życiówka na 10k: 00:56:46
hej,FUNdacja BIEGAnie pisze:spokojnie, jeszcze nie wiadomo czy bedzie przerwa ( od styczeń do 17 marca)
ps
do zobaczenia
to do kiedy w końcu ma być ta przerwa? bo najpierw mówiliście że 2 miesiące a teraz że do 17 marca (rozumiem że włącznie).
jeśli pierwsze zajęcia miałyby się odbyć 24 marca, to w zasadzie tylko po to żeby przybić piątkę, bo dzień później jest Półmaraton Warszawski, do którego z tego co mi wiadomo dużo osób się przygotowuje (więc o żadnym mocnym treningu nie może być mowy)
czyli pierwszy sensowny trening to 31 marca. trochę późno jak na budowanie formy w sezonie 2012.
ja bym był za tym żeby w ogóle nie przestawać się spotykać szkoda wystawiać na próbę czasu tak zgraną i systematyczną grupę biegaczy.
pozdrawiam,
Tomek
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
Nie, nie 24.03.bennykuleczka pisze:to do kiedy w końcu ma być ta przerwa? bo najpierw mówiliście że 2 miesiące a teraz że do 17 marca (rozumiem że włącznie).jeśli pierwsze zajęcia miałyby się odbyć 24 marca,
Wg oficjalnej wersji na dziś - pierwsze zajęcia po przerwie odbędą się 17. marca.
Ale skoro są chętni na zimę - to jeszcze to przemyślimy, może przez zimę zajęcia będą się odbywały chociaż raz na dwa tyg... zobaczymy. Wszystko tak naprawdę zależy od warunków śniegowych: oczywiście, po śniegu też biegamy i to ostro , ale niekoniecznie po stadionie, raczej po terenie i jest to bardziej wskazane. Na bieżni biegając w kółko zrobimy szybko nierówną, wyślizganą rynnę, i może być mało komfortowo i mało bezpiecznie: łatwo o wywrotkę, skręcenie kostki itp.
Poza tym nie bardzo jest gdzie zostawić rzeczy, a czasem jednak śnieg albo deszcz pada .
No, ale się zobaczy .
A na razie, na pewno, zapraszamy jeszcze za tydzień i tuż przed Sylwestrem .
- Philippos
- Wyga
Niniejszym dokonując swej inicjacji na polu biegowej e-dyskusji witam wszystkich forumowiczów.
Chciałbym się dołączyć do grona osób wyrażających zainteresowanie zimowym trenowaniem. Dopiero poznając zalety biegania w grupie ucieszyłaby mnie wiadomość o kontynuacji zajęć w bielszej scenerii. Sam mam szczęście mieszkać przy Polu więc, niezależnie od ewentualnej przerwy, mogę się pojawiać o jedynie słusznej godzinie (to tak a propos dyskusji o porze spotkań )w wiadomym miejscu. Jeśli znajdą się inni zapaleńcy możemy wspólnie ubijać śnieg na stadionie czy też poza nim.
Osobiście zgadzam się, że bieżnię moglibyśmy "zadeptać” także lepiej byłoby wyruszyć w trasę. Zawczasu propozycje takowego sobotniego menu biegowego możemy omówić na forum - chyba że kadra trenerska zobliguje nas do dokonania określonego treningu (o ile nie będzie to wydeptanie na śniegu widocznego z kosmosu napisu "biegam bo lubię").
Filip
Chciałbym się dołączyć do grona osób wyrażających zainteresowanie zimowym trenowaniem. Dopiero poznając zalety biegania w grupie ucieszyłaby mnie wiadomość o kontynuacji zajęć w bielszej scenerii. Sam mam szczęście mieszkać przy Polu więc, niezależnie od ewentualnej przerwy, mogę się pojawiać o jedynie słusznej godzinie (to tak a propos dyskusji o porze spotkań )w wiadomym miejscu. Jeśli znajdą się inni zapaleńcy możemy wspólnie ubijać śnieg na stadionie czy też poza nim.
Osobiście zgadzam się, że bieżnię moglibyśmy "zadeptać” także lepiej byłoby wyruszyć w trasę. Zawczasu propozycje takowego sobotniego menu biegowego możemy omówić na forum - chyba że kadra trenerska zobliguje nas do dokonania określonego treningu (o ile nie będzie to wydeptanie na śniegu widocznego z kosmosu napisu "biegam bo lubię").
Filip
- bennykuleczka
- Wyga
Hej,
czy w ten weekend są ostatnie zajęcia BBL w tym roku?
to pytanie można zadać też inaczej: czy 24 lub 31 będzie normalny trening?
Pozdrawiam,
T.
czy w ten weekend są ostatnie zajęcia BBL w tym roku?
to pytanie można zadać też inaczej: czy 24 lub 31 będzie normalny trening?
Pozdrawiam,
T.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Chyba do końca roku będą.
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 47,77
- Życiówka w maratonie: 3;57,70
sezon 2011 ( w całej Polsce) kończymy 31 grudnia o godz. 9.30
rozdamy wtedy koszulki tym którzy zarejestrowali sie jako klub BbL w biegach w całej Polsce a "sierotka" wylosowała ich nazwisko (wyniki na stronie)
jesli kogoś z wygranych nie będzie tego dnia na zajęciach, koszulki rozdamy uczestniką ostatniego spotkania
rozdamy wtedy koszulki tym którzy zarejestrowali sie jako klub BbL w biegach w całej Polsce a "sierotka" wylosowała ich nazwisko (wyniki na stronie)
jesli kogoś z wygranych nie będzie tego dnia na zajęciach, koszulki rozdamy uczestniką ostatniego spotkania
- beata
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
Jutro na zajęcia jak najbardziej zapraszamy, pogoda ciągle sprzyja, no, ale do biegania nie ma złej pogody, może być co najwyżej zły ubiór .
W każdym razie, póki co - jest ok .
Zapraszamy !
Zapraszamy !
- bennykuleczka
- Wyga
genialnie! mam nadzieję że koszulek będzie więcej niż obecnych!FUNdacja BIEGAnie pisze: jesli kogoś z wygranych nie będzie tego dnia na zajęciach, koszulki rozdamy uczestniką ostatniego spotkania
może nie ma złej pogody ale ewidentnie czasem brakuje światła - słońce wschodzi grubo po 7mej a o 16tej robi się ciemno. no ale. jeszcze tydzień i z górki już będzie - oby do 22 grudniabeata pisze:Jutro na zajęcia jak najbardziej zapraszamy, pogoda ciągle sprzyja, no, ale do biegania nie ma złej pogody, może być co najwyżej zły ubiór .
Zapraszamy !
ja w sobotę będę występował gościnnie na BBL w Lublinie - będzie okazja do porównań... a w niedzielę długie wybieganie - biorąc pod uwagę pofalowanie terenu nie będzie to 100% bieg w I zakresie
Pz
T.
- Philippos
- Wyga
ad "Święta? My i tak biegamy (bo lubimy)!"
"Uczestnicy spotkania w Warszawie, podzieleni na dwie grupy - w zależności od poziomu zaawansowania mieli do pokonania trzy odcinki o długości 1000 m. Na każdy z nich składał się bardzo szybki bieg przeplatany z truchtem (...)"
Nie wiedziałem, że 4'10''/km to jest trucht... w Kenii chyba?
"- Było super, ale jestem zmęczony! - mówiła tuż po treningu jedna z uczestniczek."
Czyżby poseł A. Grodzka z nami trenowała?
F.
"Uczestnicy spotkania w Warszawie, podzieleni na dwie grupy - w zależności od poziomu zaawansowania mieli do pokonania trzy odcinki o długości 1000 m. Na każdy z nich składał się bardzo szybki bieg przeplatany z truchtem (...)"
Nie wiedziałem, że 4'10''/km to jest trucht... w Kenii chyba?
"- Było super, ale jestem zmęczony! - mówiła tuż po treningu jedna z uczestniczek."
Czyżby poseł A. Grodzka z nami trenowała?
F.
- Anja.
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 1'02'46
[/quote]
ja w sobotę będę występował gościnnie na BBL w Lublinie - będzie okazja do porównań... a w niedzielę długie wybieganie - biorąc pod uwagę pofalowanie terenu nie będzie to 100% bieg w I zakresie
T.[/quote]
Ja podobnie: mam zamiar zaliczyc goscinne wystepy w olsztynie ) Zycze wam fajnego treningu i wspanialych swiat!!
Anja.
T.[/quote]
Ja podobnie: mam zamiar zaliczyc goscinne wystepy w olsztynie ) Zycze wam fajnego treningu i wspanialych swiat!!
Anja.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Jeśli by ktoś miał jednak ochotę pojawić się w sobotę 24 grudnia, to jednak zapraszam, będzie mocny trening, na tyle mocny, żeby nie było skrupułów przed wieczornym obżarstwem.