KRAKÓW -Stadion MOS, Plac na Groblach 23, Każda sobota 9:30!
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Cyborgi w przeciwieństwie do ludzi mają wszystkie części zamienne.Raul7 pisze:więc ja chce być cyborgiem :D
A do czasu aż się nim staniesz uważaj na kontuzje, bo skoro nie odpuszczasz to mogą Ci się przytrafiać.
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
a wypluj te słowa przyjacielu! zero kontuzji ma być..pulchniak pisze:Cyborgi w przeciwieństwie do ludzi mają wszystkie części zamienne.Raul7 pisze:więc ja chce być cyborgiem :D
A do czasu aż się nim staniesz uważaj na kontuzje, bo skoro nie odpuszczasz to mogą Ci się przytrafiać.
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
W upale zawsze będziesz biegł wolniej to tak jak pod górkę czy pod wiatr.Raul7 pisze:Krzyś.. ale weź pod uwage że zawody są przykładowo o 15:30 (skawina)
więc jeśli będziemy biegać wczesnym rankiem lub późnym popołudniem/wieczorem
to na skawinie/interrunie czy innym biegu słoneczko tak zaskoczy że z trasy to nas zniosą..
a tak? będziemy przygotowani..
ja wczoraj robiłem 1.5km+3x3km (tempo 3:55/km) p5' a marszu i na koniec 1.5km
ok nie mówie że kapciucha miałęm takiego w mordzie że ledwo oddychałem, ale nawet mi tempa weszły..
odpowiednio 1-3:55/km, 2-3:56/km i 3-3:52/km
także da sie.. pomijam fakt że na drugiej prawie zdechłem :P
Jeśli będziesz odpowiednio wytrenowany to spadek w danych warunkach będzie równomierny. Czyli jeśli w jesteś przygotowany np. na 10km- 40 min to w upale pobiegniesz powiedzmy 2 min wolniej (przykład). Jeśli będziesz przygotowany na 45 min to pobiegniesz 47 min (przykład). Trening wykonywany w upale wcale nie spowoduje że będziesz super zaadaptowany do pogody, aczkolwiek ma trochę wpływ. Ale musisz odpowiedni zmniejszyć intensywność. Jak zawsze w dobrej pogodzie biegałeś jakieś odcinki w x czasie to znaczy że w upale ten trening powinieneś wykonywać w czasie x+30sek (na przykład) wszystko zależy od temperatury i odczuwalnego zmęczenia. Ale lepiej wykonywać treningi w warunkach które tak mocno nie obciążają organizmu.
-
treptuś
- Wyga

Hej wszystkim
Czy przygarniecie w najbliższą sobotę Olsztynianko-Podlasiankę spędzającą długi weekend w krainie Centusiów?
A jeśli tak, to jak dotrzeć na Groble z Kazimierza, z Dajworu?
Co nie dobiegnę, to rozbawię 
-
jacekj
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 44:36
- Życiówka w maratonie: 3:48:21
- Kontakt:
Stadion mały, 300m, to i ciężko zauważyćtreptuś pisze:... jak dotrzeć na Groble z Kazimierza, z Dajworu?
Np. żeby się nie zgubić: bulwarami wzdłuż Wisły, pod prąd, albo mapy Google podpowiedzą wariant na piechotę bo to niecałe 2km przez Miodową, J.Dietla, Stradomską, św. Idziego, Podzamcze.
-
treptuś
- Wyga

Dzięki za info
przytruchtam w sobotę, z jakieś 2,3 godziny temu biegałam wzdłuż Wisły, ale ilość latającego w powietrzu badziewia mnie przeraziła i poraziła (jakbym nosiła okulary to by się przydały jakieś wycieraczki), w olsztyńskim parku Kusocińskiego takich atrakcji nie uraczysz
do zobaczenia w sobotę 
Co nie dobiegnę, to rozbawię 
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Masz racje to co się w tym roku porobiło na bulwarach z tymi muszkami to koszmar!treptuś pisze:Dzięki za infoprzytruchtam w sobotę, z jakieś 2,3 godziny temu biegałam wzdłuż Wisły, ale ilość latającego w powietrzu badziewia mnie przeraziła i poraziła (jakbym nosiła okulary to by się przydały jakieś wycieraczki), w olsztyńskim parku Kusocińskiego takich atrakcji nie uraczysz
do zobaczenia w sobotę
Zapraszamy serdecznie desant z innych miast zawsze mile widziany
Tak patrzę na ICM i ma być fajna pogoda bez deszczu i temperatura znośna! Nie pozostaje nic prócz pojawienia się jutro o 9:30 na stadionie w pełnym rynsztunku
Do jutra
-
gokoko
- Dyskutant

Mam takie pytanie czy osoby które chciałby od teraz dołączyć do tej akcji tez mogą przyjść na zajęcia czy lepiej poczekać i za rok jak znowu ruszy ta akcja to wtedy zacząć??Jak to jest??I czy każdy na tą akcje może przyjść nawet w moim wieku czyli 17 lat??
- Raul7
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: Trójka z przodu :P
- Życiówka w maratonie: Trójka z przodu...
przychodź..gokoko pisze:Mam takie pytanie czy osoby które chciałby od teraz dołączyć do tej akcji tez mogą przyjść na zajęcia czy lepiej poczekać i za rok jak znowu ruszy ta akcja to wtedy zacząć??Jak to jest??I czy każdy na tą akcje może przyjść nawet w moim wieku czyli 17 lat??
- pulchniak
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 39,29
- Życiówka w maratonie: 3,33,58
Ja się jutro melduję ale w Wawie.
Za tydzień Cooper? Znowu nie dam rady przez Skawinę
Za tydzień Cooper? Znowu nie dam rady przez Skawinę
- Krzysztof Janik
- Ekspert/Trener
- Kontakt: