GDAŃSK - ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30!

Awatar użytkownika
pi_r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:49
Życiówka w maratonie: 3:29:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przypominam o ściance wspinaczkowej :-)
Idziemy po zajęciach BBL. Koszt 13zł + 2zł wypożyczenie uprzęży. Nie zapomnijcie o czystym obuwiu na zmianę.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
andrzej86
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:37:19
Życiówka w maratonie: 03:29:04

Nieprzeczytany post

Po ostatnim polmaratonie w Pucku wyciagnalem kilka wnioskow co do biegania w cieple dni (czyt. w upalach) i znalazlem ciekawy sprzet, ktory moze w tym pomoc :spoko: bo przeciez trzeba sobie jakos ulatwiac zycie :oczko:

Chodzi o sprzet chlodzacy (czapeczka, opaska).

Tu jest fragment tekstu ze strony internetowej:

"CZAPKA CHŁODZĄCA Z DASZKIEM
Czapka chłodząca to fantastyczne połączenie ochrony przed promieniowaniem słonecznym z efektem chłodzącym organizm. Specjalne kryształki umieszczone w wyjmowalnym „pasku” (komorze chłodzącej) absorbują wodę, a potem powoli ją odparowują, chłodząc skórę. W zależności od temperatury i wilgotności powietrza, efekt chłodzenia może działać przez kilka dni. Zniweluje wyczerpanie i napięcie powodowane przez gorąco. "

http://www.lasotasmy.pl/catalog/48/chodzce

Moze juz ktos slyszal o takich wynalazkach? A moze ktos juz ma taki sprzet i moglby sie podzielic wrazeniami :hejhej:
Nie narzekaj, że masz pod górę gdy idziesz na szczyt!
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Poniedziałek
Poniedziałek zajęcia BBL w Gdyni start przy „ Contrast cafe „ na bulwarze nadmorskim godz.19 zajęcia z trenerem z BBL Gdynia
dla chętnych Ja z Andrzejem biegamy tam w dwie strony Ale każdy może się dołączyć gdzie chce.

Mnie dzisiaj nie będzie na BBl w Gdyni. Robię testową pętelkę na bosaka brzegiem morza 3 mola czyli trochę za molem do Brzeżna i potem do mola w Gdyni i nawrotka tak do 17 powinienem skończyć .Może przy okazji trochę się opalę .I zobacze ile bąbli wyskoczy mi na stopie :hahaha:
Andrzej chyba też dzisiaj nie biegnie.
Obrazek
Awatar użytkownika
pi_r
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39:49
Życiówka w maratonie: 3:29:44
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Christos pisze: Poniedziałek
Mnie dzisiaj nie będzie na BBl w Gdyni. Robię testową pętelkę na bosaka brzegiem morza 3 mola czyli trochę za molem do Brzeżna i potem do mola w Gdyni i nawrotka tak do 17 powinienem skończyć .Może przy okazji trochę się opalę .I zobacze ile bąbli wyskoczy mi na stopie :hahaha:
Andrzej chyba też dzisiaj nie biegnie.
Ja też dziś nie zdążę na BBL Gdynia.

A biegałeś już boso wcześniej? Bąbli nie ma się co obawiać - ja nigdy nie miałem. Boso biegam rzadko, zawsze jak już pobiegam to ze względu na zmianę techniki biegu niesamowicie bolą mnie łydki. Z ogromnymi zakwasami na dzień następny ;-)
Awatar użytkownika
Wahu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:45
Życiówka w maratonie: 4:12:25

Nieprzeczytany post

Witam,

Nazywam sie Bartek;] znam kilku z Was, postaram sie wybrac w najblizsza sobote, daleko z zabianki nie mam:)

Pozdrawiam
Obrazek
Adam87
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

siema , pewno wpadaj
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zapraszamy w najblizsza sobote, kazdy moment jest dobry,zeby zaczac biegac.Koniec wakacji tez moze motywowac do ruchu.Do zobaczenia!
Awatar użytkownika
Wahu
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: 40:45
Życiówka w maratonie: 4:12:25

Nieprzeczytany post

Dzięki:) a gdzie dokladnie przybyc
Obrazek
Awatar użytkownika
andrzej86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Wahu pisze:Dzięki:) a gdzie dokladnie przybyc
wpadaj, wpadaj :oczko:

dokladnie to TU :hej: :

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Gdansk - AWFiS im. Jędrzeja Śniadeckiego, ul. Kazimierza Górskiego 1. Sobota 9:30
KrzysiekBBL
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc ... gnij_.html

Dla chętnych do przeczytania o bieganiu (także naszej akcji) dzieło mojej Żony i Szwagierki wyróżnione w Wysokich Obcasach.
Krzysiek234
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ! Akurat jestem z Rumi ale w poniedziałek 27ego planuje do was dołączyć w Gdyni :) Czy w Contraście zostawiacie jakieś rzeczy?
tomky
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Krzysiek234.

Nie wiem, ale możesz zadać to pytanie na fejsbuku BBL-Gdynia:
http://www.facebook.com/GdyniaBiega

W tym wątku jest generalnie BBL-Gdańsk.

Pozdro.
tomky
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Nie chcę nikogo wytykać palcami, ale słyszałem z pewnego źródła, że czwórka imprezowiczów z BBL-Gdańsk
bawiła się na 3 Bałtyckim Maratonie Piasków z Płotkami :hejhej:
Awatar użytkownika
Christos
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie w contrascie nic nie można zostawić. Ja mam relax po maratonie :hej: ale spróbuje dojechać może rowerem w obie strony. :hahaha:
Obrazek
Awatar użytkownika
andrzej86
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

tomky pisze:Nie chcę nikogo wytykać palcami, ale słyszałem z pewnego źródła, że czwórka imprezowiczów z BBL-Gdańsk
bawiła się na 3 Bałtyckim Maratonie Piasków z Płotkami :hejhej:
Czuję się wywołany do odpowiedzi :bum: Ale nie tylko ja miałem przyjemność startować w III Bałtyckim Maratonie brzegiem morza (Jastarnia - Władysławowo - Jastarnia) bo tak jak wspomniałaś była aż(a może 'tylko'?) "czwórka imprezowiczów z BBL-Gdańsk" :oczko: Po za mną była jeszcze Beata, Krzysiek i (wywołujący do odpowiedzi) Tomek :hahaha:

W mojej ocenie był to niezwykły maraton pod wieloma względami. Od razu zasługuje na podkreślenie, że jest to jedyny maraton w kraju gdzie 100% trasy prowadzi wzdłuż plaży i można sobie pobiegać boso (moim piętom trochę się oberwało) :bum: Ciekawe ile takich biegów jest w Europie? (jeśli w ogóle są :ble: ).

Maraton ten może nie bije spektakularnych rekordów frekwencji bo limit wynosi 300 uczestników (w tym roku na mecie rozdano 121 medali :oczko: ) . Ale z drugiej strony ciężko się dziwić, że zbyt dużo osób nie startuje bo... już sam fakt przebiegnięcia maratonu (po mieście, po ulicach, po tzw. płaskim!) jest dość ciężkie i trzeba się odpowiednio przygotować do takiego wysiłku (prawda?) a tu nagle dochodzi jeszcze nierówne piaskowe podłoże :oczko: Biegnie się 'trochę' ciężej i oczywiście dłużej niż na standardowym maratonie ale radość z dotarcia do mety jest ogromna :hej: większa praca = większe zmęczenie = większa radość z osiągniętego celu (!)

Nie będę się zbytnio rozpisywać i poruszać zbyt wielu wątków bo łatwo się zagalopować (i odstraszyć ilością tekstu)... Wspomnę tylko, że bieg o dziwo nie jest/nie był nudny! Niby długa prosta w jedną stronę, nawrót i (ostatnia :hejhej: ) prosta do mety, dochodzi jeszcze fakt biegnięcia (raczej w samotności bo stawka się dość mocno rozciąga już po kilku pierwszych kilometrach) ale bieganie po plaży ma to 'COŚ' wyjątkowego co potrafi podtrzymać człowieka w (miarę) dobrej kondycji psychicznej. Kibice na trasie również mają w tym swój wkład - byli niezwykli !!!

Gratulacje dla Beaty za zajęcie 6 miejsca w kategorii OPEN kobiet! mi udało się zająć 14 miejsce w OPEN mężczyzn co dało (aż) drugie miejsce w kat. 18-29 - co mnie mocno zaskoczyło ale i ucieszyło bo pierwszy raz dostałem dodatkową nagrodę w jakimś biegu (po za medalem na mecie) :jatylko:

Maraton ten wpisuję oczywiście na pierwszym miejscu w moich planach startowych na rok 2013!
I oczywiście mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie NAS (czyt. BBL Gdansk) więcej :taktak:
ODPOWIEDZ