KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No Papry jak najbardziej, fajne miejsce ale jedno Paprocańskie kółeczko ma 7km bo 3kółeczka tworzą półmaraton ;-) Ale Najlepsza myślę że jest w nie deszczowym okresie :) Podczas zawodów prawie zawsze jest błotko :-) to taki pół cross :) Co do WPKiW, systematycznie trzaskam tam różne dystanse w różnych wersjach, z podbiegami i to typowo górskimi ;) oraz płasko wokólł głównej alei. Polecam Start spod Bukowej obok GieKSy, póżniej kierujemy sie w górę na Planetarium, obiegamy cały park dookola, wokół stadiou śląskiego i głownymi alejami :) Taka trasa od spodka do śląskiego i nazat :) to okolo 14km :-) z podbiegami zbiegami ladnymi widokami i wszystkim co potrzebne:)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ta od bażanta którędy biegnie, bo dzisiaj idę tam po pracy biegać, będę robił 21. Możesz opisać którędy lub zrobić wytyczyć trasę-mapkę na Google Maps i dać linka?
Obrazek
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zapomniałem dodać 21 minut :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 00:42:26
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Xenon biegam czasami tą trasą po WPKiW, podbieg pod planetarium trochę męczący, ale potem już z górki ;)

Na 3 stawach można polecieć pętlą Doliniarzy na 4,7km, ale ja częściej obiegam całe lotnisko, i ten środkowy staw kajakowy, zaczynam i kończę koło tych restauracji tam na parkingu, wychodzi około 6km. Druga fajna opcja na Dolinie i częściowo już po mieście to wbiec w las koło stadniny i tamtędy się zapuścić aż do Kościuszki, kawałek w kierunku AWFu i wracamy Ceglaną, a później obok WORDu i wzdłuż lotniska w dół. Taka opcja to jakieś 11km, jak dołożymy jeszcze ten pierwszy podłużny staw to już jakoś 12,5km :)
Obrazek
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To ja dla odmiany powoem że wszystko poniżej Dyszki staram sie biegać na Bieżni bo to z reguły są szybsze akcenty. Najgorzej jest wlasnie z tymi dlugimi wybieganiami. Bo nagle sie okazuje że jeśli nie chcesz oddalac sie zbytnio od centrum i nie latac w kółko to musisz zaliczyc i całą dolinke i cały WPKiW. Razem okolo 30 :)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

http://goo.gl/maps/P6uI dzisiaj zrobię ten odcinek 3 razy burza może być ciekawie
Obrazek
Awatar użytkownika
lideczqa
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Ja biegam w Chorzowie - mieszkam na odludziu i jak wybiegnę to pola łąki, tory i żabie doły. Ale ja liczę trasę na razie na minuty a nie na km. I nie wiem czy żabie doły można okrążać bo zawsze dobiegam tylko do głównej alejki i trzeba zawracać :) Ale za 2 miesiące wam powiem :D
Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No już na moim poziomie muszę przyznać, że też odczułem że robi się ciasno. Nie lubię biegać w kółko ;)

W najbliższym czasie mam zamiar pozwiedzać lasy na zachód od Giszowca, w kierunku Ochojca i Murcek, powinno tam być trochę miejsca. Ktoś biegał?

btw. zapowiada się niezła pogoda na jutro :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

Dzisiaj podczas Naszego spotkania...zorganizowaliśmy dzień dziecka połączony z dniem mamy...
I choć pogoda nie dopisała...zabawa była przednia...
Myślę, że trafne było, jest i Będzie zajmować się dzieciaczkami.....

Nasi milusińscy okazali hart Ciała i ducha i niezłomnie startowali w wszystkich przygotowanych dla nich konkurencjach.
Rzuty do celu, biegi, szarfy i inne utrudnienia pokonywali sprawnie, a nawet z gracją. Wspaniały widok dla oka..patrzeć jak się zmagają z rywalami i swoimi słabościami. Eeeee...jakimi słabościami? Żadne z przybyłych milusińskich nie okazało ani krzty słabości wobec złej aury.

Konkurencje zróżnicowane, pokazały jak sprawne mogą być taki szkrabiki :)
Miejmy nadzieje, ze chętnie będą do Nas wracały...do czego serdecznie zapraszamy...

Zdjęcia może choć troszeczkę odzwierciedlą zabawę jaka była... AGNIESZKO...czekamy na galerię...
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

Początkująca pisze:Dzień dobry :)
xenon1981 pisze:
lideczqa pisze:Kusicie :) ......Ja niestety
hah i taki tekst po moim . Ja to wiem jak zachęcić kobiety do Biegania :)
no właśnie -- kusiciele :)

wiem, że się nie umywam do tych kobiet, o których wspominają panowie na tym forum, ale żal mi, że nie każdą sobotę mam możliwość z Wami potrenować. A przydałoby się == zwłaszcza wiedzy teoretycznej chłonąć od naszych trenerów.

Bzium -- potrzebuję pomocy fachowca, bo załamują mnie moje wyniki. Mogę prosić o konsultację?

w nadchodzącą sobotę oczywiście nie mam jak się stawić. I żałuję każdej nieobecnej.

Pozdrawiam :)
OCZYWIŚCIE...ZAPRASZAM NA STADION W KAŻDĄ SOBOTĘ I CHĘTNIE POMOGĘ:)
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Eh tyle szumu i się okazuje na mecie że Bzium jest ode Mnie szybszy tylko o minutę.........................................
........
.....
........
....
na kilometrze :)

Gratuluję wszystkim Bielszczaninom? bylo ufffff gorrrrrąąąącoooo szczególnie za sprawą nieletniej Monikiiiii
ps. po biegu przyjechał po Nią tatuś i Mamusia ;-)
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A tak konkretnie jakie były wyniki w Bielsku? Gratuluję uczestnictwa! Kiedy będą zdjęcia dzieciaczków? Pozdrawiam Wszystkich!
Obrazek
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

konkretnie to niech się każdy pochwali swoim wynikiem :) ja mialem 41minut i 21 sekund i wogóle to miało byc poniżej 40 ale na rozgrzewce całą krew odpłyneła mi do całkiem nie użytecznego męskiego narządu i wymiana tlenowa przez to była zachwiana i poległem. Niefajnie biegnie się z kolką od 2 km trzymając się aż do finishu na mecie za śledzionę... jak naciskałem to szło biec :) ale żeby przyśpieszyć to już zapomnij :) Życióweczka jednak padła o ponad 2 minutki, jeszcze nie biegłem tak długo w takim tempie w swojej "karierze" zawodniczej.
Daro był jakieś 141 pozycji przede Mną :) eh może jeszcze kiedyś go ścignę... U niego meskość przed Biegiem się nie odezwała. :)
agnieszka_
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

TU SĄ ZDJĘCIA Z 28 MAJA
Waleczne pokolenie nam dorasta:)

Widziałam wyniki z Bielska-brawo!
Jak Wasze wrażenia?
Awatar użytkownika
Chester04
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratuluję wyników, Darek jak widzę 7 miejsce. Ja na obecnym etapie walczyłbym z tymi dziesięcioma kilometrami z 48 minut lekko :) W przyszłym roku myślę że będę już aktywnie uczestniczył w takich imprezach, w tym skupiam się teraz na październikowym Półmaratonie Katowickim, i po drodze w lipcu i sierpniu coś krótszego, żeby nabrać trochę doświadczenia :)

Pogoda w sobotę zgodnie z prognozami okropna, ale jestem zadowolony że się zebrałem i wyszedłem, ogólnie pierwszy raz biegałem w takim deszczu, myślałem że będzie gorzej ;)
Obrazek
ODPOWIEDZ