Poznań

Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Piękna rozpiska trenerze, jak wzór zadziała to będzie ciasno na mecie.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Wyniki biegu wstawiłem na pierwszej stronie. Zawody w taktycznym szacowaniu możliwości własnych i zająca (w tym wypadku orso82) wygrał Crocodil. Trochę to niesprawiedliwe, bo bliźniaki jednojajowe nigdy nie przecinają pępowiny, ale brawo. W nagrodę jutro polecisz za rowerem. Równym, mocnym tempem i pod czujnym okiem. Reszta albo nadmiernie przeszacowała możliwości zająca, albo własne.
Najbardziej zadowolony jestem z postępów na technicznym podbiegu. Jak widać zły dotyk działa i mam zamiar go kultywować. Trener jest jak dobry wujek. Poklepie, uszczypnie i zawodnik od razu wskakuje na właściwe tory edukacji ruchowej.
Zdjęcia z zajęć później wrzucę.
fafal
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Zły dotyk boli całe życie!
Co do wyników wydaje mi się, że jednak ta mila jest krótsza niż 1,67 co trener brał do wyliczania tempa. Mi wyszło bardziej 1,6 i tempo 4:13.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Trener chodzi własnymi ścieżkami i czasem wyjmuje z tylnej kieszeni cyrkiel, gdy wymierza zawodnikom karny dystans. Mila to mila i bez dyskusji.

Tak było dzisiaj:
rozgrzewkowa runda, na podgrzanie opon, ostatnie wskazówki taktyczne przed pościgiem i wyznaczenie indywidualnych przerw.
Obrazek

Seledynowy zając miał dziś zaciekłych prześladowców już od startu.
Obrazek

Wściekłą sforę trzymał na postronku tylko stoper, ale jak już ostro poszli, to trener dostał po twarzy - chciałbym powiedzieć wiosennym wiaterkiem, ale niestety śliną...
Obrazek
Obrazek

Końcówka.
Obrazek
Obrazek

Przegrupowanie i zajęcia techniczno-manualne z przewagą manualnych.
Obrazek
Obrazek

Na koniec trener wyjaśniał, że zły dotyk jest przykry tylko dla nieposłusznych zawodników.
Obrazek
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś trener zaprosił mnie niby na ćwiczenia, niby na herbatkę, ale później okazało się co było prawdziwym zamiarem. Zły dotyk w łydce czuję do teraz :ojoj:.
Crocodil
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wiem że nasz treneiro nie przepada za tym żeby obciążać się elektroniką ale trafiłem na ciekawy temat w dziale TECHNO i pomyślałem że warto dać znać znajomym BBL-owiczom i Oreganowcom ;)

Aktualnie jest świetna przecena w Decathlonie na Akcelerometr ONmiles Pod GEONAUTE. Za 49,99 można kupić foot pod który według wszelkich znaków na niebie i ziemi elektronicznie jest tym samym co SDM4 od Garmina kosztujący od 278 wzwyż. Akcelerometr korzysta z protokołu ANT+ i powinien bez problemu współpracować z wszystkimi Garminami.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

W sobotę oregano w ramach rozgrzewki przed startem w gp. Godzina 9:45 na stadionie. W niedzielę pobiegamy trochę w Tucznie - 11km. Po drodze trening na czucie sprężyny w miękkim runie. Tak żeby potem run był szybszy. W kolejną sobotę proponuję ponownie Browarną Milę i techniczne podbiegi.
--------------------

Edit:
Wstawiłem wyniki z ostatniego gp. W sobotę Browarna Mila. Zapraszam, jak zwykle o 9:30.
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

@yacool rozumiem że 21.02 podbiegi będą w treningu ?

Jeśli tak masz następnego amatora.
Triathlon to moje hobby
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie ograniczam się do jednego rodzaju treningu. Celem jest szybsze bieganie, a podbiegi to tylko jeden z elementów prowadzących do niego. Łączę to z zabawą biegową na trudnej pętli. Na 21 zaplanowałem 5xBPG na ponad 200 metrach, a potem ZB 5x(3'/3').
Awatar użytkownika
spietrza
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 48:50
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Rozumiem, że nie tylko podbiegi bo co to by był za nudny trening :) Ale termin który podałem ( 21.02 ) to jest ten dzień, zgadza się ??
Triathlon to moje hobby
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak. Trochę mi to koliduje z maratonem w Tokio, ale sprężę się.
-----------------------

Edit:
Bieg na dochodzenie wygrał puchacz, który najlepiej oszacował tempo. Dodam, że spóźnił się na zajęcia, nie zdążył na rozgrzewkę i nie ogolił, czyli tak jak wstał tak poleciał. Może to jest metoda na wygrywanie Browarnej Mili...
Dzisiaj nieco lepszy wynik padł, bo z zakresu niebieskiej strefy. Szkoda, że koledzy Szymek z Majkiem tak korespondencyjnie rywalizują. W marcu, tydzień po ostatnim gp proponuję też ostatnie zawody na Browarnej. Może zbierze się mocniejsza stawka na zakończenie sezonu zimowego. Zapraszam.
prylek
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Że nieogolony, to mało powiedziane. W zimie brodacze mają o tyle lepiej, że siarczyste mrozy nie powodują przywierania wywalonego jęzora do podbródka. Chociaż trzeba powiedzieć szczerze, że dzisiejsza pogoda była daleka od ekstremalnej. Tak, dobrze oszacowałem swoją mizerną formę po 2 miesiącach czynnego niebiegania. Bez rozgrzewki i stylówy w rodzaju biegania na śródstopiu czy permanentnym odkręceniu manetki. Dobrze, że druga część zajęć na podbiegu dosyć dosadnie przypomina mi jak bardzo nie jestem czarny.
Awatar użytkownika
MikeWeidenbaum
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: W marcu, tydzień po ostatnim gp proponuję też ostatnie zawody na Browarnej. Może zbierze się mocniejsza stawka na zakończenie sezonu zimowego. Zapraszam.
O ile mnie mózg nie zawodzi, szanowny trenerze, to wtedy jest Maniacka Dziesiątka, w której wielu kadrowiczów będzie startować.
Awatar użytkownika
blackfish
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MikeWeidenbaum pisze:O ile mnie mózg nie zawodzi, szanowny trenerze, to wtedy jest Maniacka Dziesiątka, w której wielu kadrowiczów będzie startować.
PS. Nie chce ktoś odkupić pakietu (bez koszulki)? Ja niestety nie będę mógł pobiec :chlip:
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Coraz więcej i coraz większe są te biegi, które dawno już przekroczyły swoją masę krytyczną i straszą w kalendarzu.
A miało być tak fajnie...
ODPOWIEDZ