Z tego co wiem to ten 15.09 był terminem, aby załapać się na wszystkie gadżety od sponsorów. Ja robię sobie 20-stkę w Łodzi w sobotę - treningowo. Maneater jak masz ochotę się przyłączyć (wtedy start może być o 8:00) to zapraszam. Ewentualnie przedyskutujemy to we wtorek.
Ps. Po przeczytaniu posta rono o long runach może zrobię lekki fartlek zamiast 20-stki, a połówkę za tydzień.
Hej. Jak z jutrzejszym treningiem. Iwan, ja będę zaczynał od stawów. Czy możemy umówić się np. na 17:15 - na początku starej dychy? Maneater, pasuje ci?
Ja zacznę trening od strony ul. Łagiewnickiej. Postaram się tak "wycyrklować" swój start by przebiegać o 17:15 koło krzyżówki, gdzie w soboty rozpoczynamy bieg. Może być? Zobaczymy czy się uda zgrać w czasie z taką precyzją...
Cześć!
(Edited by Iwan at 6:11 pm on Sep. 20, 2004)
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Dzięki Rono! Chyba Twoje życzenia pomogły. Wraz z Herbixem złamaliśmy 50 minut na "starej 10". Mój czas to 48:52 (było by o 20-30 sekund lepiej ale mnie pies zaatakował i musiałem stanąć).
Zaręczam Ci, że nic nie skróciliśmy z trasy...
(Edited by Iwan at 8:53 am on Sep. 22, 2004)
"Nie żyję, by lepiej biegać. Biegam, by lepiej żyć" R.W.
Będę jutro na trenigu w arturówku - jak nic się nie zmieni. Pasuje wam ta sama godzinka?
--------------------------
Rono mam pytanie. Co byś polecał na godzinny trening, który za bardzo nie obciąży aparatu ruchowego, ponieważ w sobotę lecimy 20-stkę. Myślałem o lekkim fartleku. Czy może zwyczajnie polecieć sobie rekreacyjnie "starą"?
Cześć! Nie musisz biec aż 10 km, możesz zrobić luźniutką "szóstkę", ale nie po "starej", bo tam jak wiadomo, za dużo górek! Trzebaby wybrać jakiąś płaską ziemię. A jeżeli już po górkach, to nie radziłbym z nich zbiegać na "full" (tak relacjonowałeś swój ostatni rekordowy bieg na 10 km), bo wtedy obciążenia kolan są bardzo duże i może cosik sie stać (odpukać). Ja zrobiłbym coś odwrotnego: pod górkę dołożyłbym lekko czadu, a z górki spokojniej, bez szarżowania, bo kolana ma sie tylko jedne. Pozdrawiam wszystkich! Cześć!