Wirtualne i nie tylko treningi Grupy Katowickiej

Awatar użytkownika
Puman
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Quote: from MarekC on 8:17 am on July 8, 2003
kurde czy może ktoś polecić dobrego lekarza do kolan na Śląsku?

please help!

Sprawdź tutaj:
www.sport-klinika.pl
Jeśli chcesz, mogę Cię podrzucić (w obie strony)

(Edited by Puman at 8:27 pm on July 20, 2003)
New Balance but biegowy
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Serdeczne dzieki Puman, nawet tak już dzwoniłem ale odniosłem wrażenie że są bardziej nastawieni na operacje niż na rehabilitacje i badania.

Chyba że masz jakieś doświadaczenia z tą kliniką to bardzo proszę o info.

Z dojazdem nie mam problemu,ale za chęć podrzucenia dzięki!
Kurcze serce rośnie że są jeszcze tacy ludzie!
Awatar użytkownika
Puman
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

MarekC
Szczegóły na komunikatorze
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witam po wakacjach :(   - bo już po...
U mnie z treningiem w ostatnim czasie było nietęgo - przed wyjazdem na dwutygodniowy urlop nie biegałem z powodu bólu kostki i stopy praktycznie trzy tygodnie (raz spróbowałemi bolało...). Na wyjeździe więc pierwsze biegi były bardzo pokraczne i właściwie to czułem się jakbym zaczynał zupełnie od początku biegać Strasze uczucie  - brrr...

Z powyższych powodów nie widzę możliwości ukończenia biegu w Jaworznie i dlatego poszukam jakiegoś biegu na 10km w końcówce sierpnia - początku września.

A mam o co walczyć: Foma, jak się okazało mój wujek miał w biegu Sokoła w Bukownicy (nie w tym roku) czas około 48 minut - mam kogo ścigać.

Zabieram się więc do biegania na poważnie, ale z humorem :hej:  - co mi pozostaje?

MarkuC - gdyby weekend był wolny może jakieś wspólne bieganko?
Któż jak Bóg!
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

aaa weekend wolny i chętnie się spotkam, ze swojej strony dodam że walcze z kolnem, wczoraj już było dobrze i sruuuu wyje... się na korzeniu, oczywiście przykiełbasiłem kontuzjowanym kolanem.

Co do biegu w Jaworznie czuj się już urabiany!!! Kurde chociażbyś miał się czołgać to próbuj!!! Co pękasz? Nie popuszcze!!!

sorry za przekleństwa ale musiałem przerwać bieg i wrócić marszem do domu i tak cały czas pod nosem sobie mrucze to i owo...

(Edited by MarekC at 11:12 am on July 22, 2003)
foma
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mikael taki czas Ty możesz jeszcze w tym roku zrobic przy regularnym bieganiu.
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciesze sie że znowu cos kwitnie w GK - sam usprawiedliwiam swoja nieobecnośc tym, że nadal jestem kontuzjowany.

Wydaje mi sie, ze u mnie problemem nie jest samo kolano a tylko jego zewnętrzny bok stłuczony podczas remontu mieszkania. Po pewnym czasie i mocnym bieganiu było juz tego za duzo i zabolało. Zrobiłem poczatkow 3 dni przerwy - test zakończony po 700 m - nadal boli. Poczekałem jeszcze 10 dni, w tym czasie jeżdziłem na rowerze bo to nie sprawiało bólu, wystartowałem nawet w prawdziwym Kryterium Kolarskim - ukończyłem w peletonie ;)   Kolejny test wczoraj i znowu załamka i porażka - nadal boli, myśle, że może to juz tylko psychika i dalej biegnę, robie razem 5 km ale wracam juz ciężko i wiem że to coś powazniejszego. Chyba prędko nie pobiegam więc dlatego mówie wszystkim do zobaczenia w przyszłym sezonie bo ten musze już chyba przedwcześnie zakończyć przynajmniej jeśli chodzi o starty :chlip:

Wszystkim życze zdrowia i świetnych wyników na zawodach. Sprawujcie sie godnie bo bede tu zaglądał ;)
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Kazig
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Spokojnie stary, daj po pierwsze na luz at all a nie tam jakies kryteria i ściganka. Zero treningu - 2 tygodnie laby i hasał będziesz znowu może, a nie skreślasz od razu całość.
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oj męczy nas męczy, a gdzie tam do końca sezonu

Powodzenia Dawidek - wstępnie jesteśmy uwówieni z Mikaelem na sobotę - może Ty też byś się spotkał z nami, a może spotkanie w Tychach?
Awatar użytkownika
Dawidek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

MarekC - nie ma sensu robić u mnie spotkania - NIE BIEGAM a nawet już nie moge jeżdzić na rowerze, bo dziś mi sie jeszcze pogorszyło. Ale dzieki za wsparcie.

Kazig - owszem jestem trochę podłamany i dlatego pisze tak krytycznie ale z drugiej strony zrozum, już nie biegam 2 tygodnie, teraz jak sam piszesz przez kolejne 2 tygodnie nic i nawet jesli to już wystarczy i powoli zaczne biegać to na zawody bedzie juz za póżno - nie bede startował nie w pełnie sił i z niepewnym zdrowiem, uważam że wówczas nie ma sensu. Wr.oce może dopiero na Biegi Sylwestrowe :hahaha:

Byc może ten uraz bedzie także decydował o przyszłym roku, zawsze w grudniu planuje na co sie ukierunkować, czym zająć sie szczególnie i może wreście sobie odpoczne od wydłużania kilometrażu i spróbuje popracowac na szybkoścą potrzebna do biegów nie dłuższych niż 10 km - ale to wszystko jeszcze tylko wczesne plany, które może i tak życie zweryfikuje.
[i]Chłopcy się męczą i nużą, chwieją się słabnąc młodzieńcy, lecz ci, co zaufali Panu, odzyskują siły, otrzymują skrzydła jak orły: biegną bez zmęczenia, bez znużenia idą.[/i]
                                   ( Iz 40, 30-31 )
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A dużo biegacie w sobotę. Chętnie pobiegam z wami w ramach rozruchu przed Pilskiem.
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oj Irko! Gdzie nam tam do Ciebie!

Ja myślałem o jakimś długim wybieganiu >20km. ale jak już pisałem zaliczyłem glebe i nie wiem co z tego wyjdzie, Mikael też raczej nie jest w formie... tak więc jeśli masz ochotę na pogaduszki i potruchtanie to bardzo serdecznie zapraszamy.

Dawidek zdrowiej nam bo stracimy Profesjonalnych PaceMakerów. Mam nadzieję że to kolanko to nic poważnego! Życzę powrotu do formy!!!

(Edited by MarekC at 6:17 am on July 23, 2003)
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

O,o własnie - potruchtanie i pogaduszki:)
Z tym, że istnieje możliwosc, że na weekend wyjadę - dam więc jutro znać na 100% co do soboty.

Chłopaki - co z nami sie dzieje (zdrowie) :orany:
Któż jak Bóg!
MarekC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja juz wiem co sie dzieje: musze kupic buty (a moze tylko wkladki)

kurde WinXP sie sypie - porabalo mi klavier!
Awatar użytkownika
Mikael
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Byłeś już u lekarzy? Wyszła jakaś pronacja, supinacja?
Któż jak Bóg!
ODPOWIEDZ