Ile jest GRUP BIEGOWYCH? W JAKICH MIASTACH I JAK LICZNE ?

Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Hmm myslalem ze w innych grupach jest wiecej biagaczy wiec nie bedzie obciachu jak dodam do wątku najmłodszą grupę biegową czyli WBnP - weekendowe bieganie na Podbeskidziu (nazwa robocza). Ludzie uczestniczacy w naszych terningach poachodza głownie z Bielska i Białej. Regularnie jest nasz 2-4 biegaczy a w porywach 8. Z socjologicznego punktu widzenia stan liczebny jest uwarunkowany tym ze:
1. Region górski ma słaba infrastrukture techniczno-infromatyczną więc nie ma dostepu do internetu wielu potecjalnych biegaczy
2. Grupa ta jest nastowiana głownie na bieganie po górach więc też i to może co niektórych zniechęcić.
3. z matematycznego punktu widzenia procentowy udział biegaczy jest propcjonalny do najwiekszych grup w najwiekszych miastach np. Wraszawa licząca 1 707 400 mieszkanców porównując do Bielska liczacego mieszkanców 180 307 nie powinno dziwic ze w stolicy RP biega 30 a a stolicy Podbeskidzia 3 biegaczy. Za to myslę ze nasza grupa jest najlepsza patzrac od strony jakoścowej 1 brązowy medalista MS w BG juniorów z 1999 roku 1 brązowy medalista MP seniorów na 10 000 m z 2003 r 1 brązowy medalista MP w BG 2003r 1 reprezentant Polski w BG na MS w BG (Alaska 2003r)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Poziom jakościowy WbnP zwala z nóg - to chyba też zniechęca potencjalnych uczestników :)
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Wlasnie wlasnie a ty Oursie równiez nadal pozostajesz jej potencjalnym uczestnikiem:):)
Póki co współpracujesz z nami mentalnie, moze w koncu kiedys odwiedzisz brata?
Z uwagi na fakt ze oursy zapadły w zimowy sen masz wymówkę:)

(Edited by Jarkovsky at 7:08 pm on Feb. 1, 2004)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Jarek
1 brązowy medalista MP seniorów na 10 000 m z 2003 r ?? Kiedy rozgrywano w 2003 Mistrzostwa Polski na dystansie 10 km? Nie moge znaleźć w wynikach PZLA.
To zanim znajdę - Jarek to powiedz o kim mówisz? To ty? Startowałeś ?
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

lol ale sie zeczełem przechwalac:) przynajmniej kompleks mniejszości związany z WBnP pójdzie w zapomnienie:)

Ale to niestety nie ja bo Jarkovsky biega po górach (to chyba przez ten kompleks niższości:) ) ale Arek Sowa z nami często biega w ramach przygotowań do MŚ żołnierzy które odbęda się gdzies w Afryce (cos wiecej na ten temat wie Montano) a te MP odbyły sie w Bielsku tyle ze akurat bieg na 10 000m rozgrywany był miesiąc wcześniej przed oficialnymi MP w LA aby zawodnicy którzy ewentualnie zrobią minima na Paryż oraz MMP (Bydgoszcz) mogli sie przygotowywac wczesniej.
ODPOWIEDZ