KATOWICE - Stadion AWF, ul. T. Kościuszki 84, Sobota 9:30!

xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No niech będzie :) Jestem juz zmieniony na "BiegamBoLubię Katowice" WALCZYMY OSTROOOOO CHCE BYC NA PUDLE PANIE I PANOWIE :)

oczywiście na pudle razem z drużyną :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 01:01:45
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gratulacje Xenon, podporo drużyny. Fajnie! Choć i tak nie miałbym pretensji, gdybyś pobiegł jako doliniarz.
Obrazek
Awatar użytkownika
wolfi
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A to chyba nie będzie nasz debiut drużynowy. Drużyna BBL już startowała w Rudawie, prawda Damian?
Początkująca
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 48:45:50

Nieprzeczytany post

Dzień dobry :)

Ktoś chętny dzisiaj po 15ej do biegania? Na 12km, okolice centrum Katowic, może być z ukierunkowaniem do WPKiW i z powrotem.
A gdyby jeszcze chętny miał 'odległościomierz' ... :)
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Vitam

W niedzielę jest bieg przełajowy o paterę w Sosnowcu.
Może ktoś jest chętny?

Pozdrawiam
Piotr
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziś to ja będe śmigał po stadionie... choć bolą mnie nogi(okostna) i wogóle od stopy dp kolana mi zaraz wszystko popęka to jednak da sie zacisnąć zęby i dalej biec .

Daro pytanie mam :) czy na moje bieganie czyli wizyty 2 razy w tygodniu na AWFie na treningi szybkości typu 15x400m 6x1,6km przydałyby mi sie kolce. Czy One moga w czymkolwiek mi pomóc ? w trakcie takiego treningu ?
Awatar użytkownika
Bzium
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 51:08 bieżnia

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:Dziś to ja będe śmigał po stadionie... choć bolą mnie nogi(okostna) i wogóle od stopy dp kolana mi zaraz wszystko popęka to jednak da sie zacisnąć zęby i dalej biec .

Daro pytanie mam :) czy na moje bieganie czyli wizyty 2 razy w tygodniu na AWFie na treningi szybkości typu 15x400m 6x1,6km przydałyby mi sie kolce. Czy One moga w czymkolwiek mi pomóc ? w trakcie takiego treningu ?
Jeśli szukasz szybkości!!!...to te 400setki w kolcjach mają sens...ale przy Twoich treningach i startach dłuższe odcinki moim zdaniem odpadają ...jeśli chodzi o kolce..nic to nie wniesie.
400...wal:)
Bzium - Forever!!!
"BÓL PRZEMIJA - CHWAŁA POZOSTAJE"

http://www.youtube.com/watch?v=FCo7Wn7G ... re=related
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

xenon1981 pisze:Dziś to ja będe śmigał po stadionie... choć bolą mnie nogi(okostna) i wogóle od stopy dp kolana mi zaraz wszystko popęka to jednak da sie zacisnąć zęby i dalej biec .

Vitam

Ja na okostną stosuję lód a do tego 2xdziennie Traumeel s i pomaga. Na treningi maść rozgrzewająca i obwiązanie pod łydką.

Pozdrawiam
Piotr
dadziap
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 00:57:34
Życiówka w maratonie: 04:54:07

Nieprzeczytany post

hej, no to drużyna nam rośnie :)
my z nudów zmieniliśmy nazwę klubu na GderamBoLubie , ale skoro jest już nas kilkoro to wrócimy do oryginału.

Do BiegamBoLubie na SM dołączamy oboje :
Daga i Jarek
Obrazek
xenon1981
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pamietajcie "BiegamBoLubię Katowice
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

A ja jak dzisiaj rozciągałem się na stadionie na Hubala Dobrzańskiego w Sosnowcu (współrzędne 50.276439,19.197244) to doszli do mnie nieletni alkoholicy i żartując zaczęli mnie przedrzeźniać i nieudolnie naśladować rozciąganie, właściwie zaczęły podpite dziewczyny, bo chłopcy na ich szczęście byli grzeczni. Wyglądałem na dziwaka, bo w tej dzielnicy na tym stadionie się albo chleje albo jeżeli już to ewentualnie w nogę gra. Odszedłem w inne miejsce do innego murku z drugiej strony stadionu, aby kontynuować rozciąganie w spokoju, a tu wyskoczył na mnie kundel. Zacząłem go łagodnie uspokajać bo lubię pieski, a tu zza murka podniósł się pijany Pan - właściciel pieska klnąc, że go obudziłem, biedny był chyba bezdomny. W dziwnym miejscu uciął sobie pijacką drzemkę, w śmieciach tuż za murkiem na schodach, miał nawet czysty składany materac :-). Nie wiem, jak jest gdzie indziej w peryferyjnych dzielnicach ościennych miast, ale nie obrażając dziwny ten Sosnowiec, co chwilę odkrywam takie kwiatki. W ogóle wydaje mi się, że więcej tu się chleje na ulicach niż w np. w Katowicach. Choć, jak mieszkałem w ścisłym centrum Katowic to duża za to było kłujących się ćpunów, a tu spotkałem tylko wciągających nosem. A na przeciw tego stadionu, (gdzie czasami biegam, jak córka ma angielski) w zeszłym roku w sklepie zabito kobietę, a tydzień później ktoś inny napadł na inny sklep. Komisariat jest o około 100 metrów od tego miejsca. Policja mówiła, że to różni sprawcy. Brawo Policja za skuteczność w działaniu, jak nie zaczną od zwracania uwagi od najmłodszych wykolejeńców to nigdy nie będzie porządku, a oni udają, że są strasznie zajęci.
Takie to przygody spotykają mnie w bieganiu. A wy jaką mieliście najfajniejszą lub najgorszą przygodę?
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2011, 22:40 przez olotraper, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Turek, czemu nie biegniesz w półmaratonie? Wg Twojego run-loga łącznie przebiegłeś kilka odcinków o sumarycznej wartości 22,2 km w czasie łącznym około 46 minut. I twierdzisz, że nie jesteś gotowy. To co ja mam powiedzieć.
A może tylko jogging uprawiasz? :-) Weźcie go w obroty, niech startuje. Xenon też ma okostną i nie pęka. Może to kwestia psychiki?
Obrazek
turek75_31
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

olotraper pisze:Turek, czemu nie biegniesz w półmaratonie? Wg Twojego run-loga łącznie przebiegłeś kilka odcinków o sumarycznej wartości 22,2 km w czasie łącznym około 46 minut. I twierdzisz, że nie jesteś gotowy. To co ja mam powiedzieć.
A może tylko jogging uprawiasz? :-) Weźcie go w obroty, niech startuje. Xenon też ma okostną i nie pęka. Może to kwestia psychiki?

Vitam

Policz Olo dobrze te kilometry i minuty bo gdybym tak pobiegł to byłbym rekordzistą świata.
Poza tym to był trening z przerwami ( trwał sporo ponad 2 godziny ) bo gdyby był ciągiem to inaczej bym go zapisał.
Ja od miesiąca biegam tylko wybiegania i przebieżki ( dopiero zacząłem ). Jak będę trenował regularnie i bez kontuzji przez
3-4 miesiące po zapewniam Cię że pojadę na półmaraton. Na dzień dzisiejszy nie wchodzi to w rachubę.

Pozdrawiam
Uprawiający jogging
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

turek75_31 pisze:
olotraper pisze:Turek, czemu nie biegniesz w półmaratonie? Wg Twojego run-loga łącznie przebiegłeś kilka odcinków o sumarycznej wartości 22,2 km w czasie łącznym około 46 minut. I twierdzisz, że nie jesteś gotowy. To co ja mam powiedzieć.

Vitam

Policz Olo dobrze te kilometry i minuty bo gdybym tak pobiegł to byłbym rekordzistą świata.
Poza tym to był trening z przerwami ( trwał sporo ponad 2 godziny ) bo gdyby był ciągiem to inaczej bym go zapisał.
Ja od miesiąca biegam tylko wybiegania i przebieżki ( dopiero zacząłem ). Jak będę trenował regularnie i bez kontuzji przez
3-4 miesiące po zapewniam Cię że pojadę na półmaraton. Na dzień dzisiejszy nie wchodzi to w rachubę.

Pozdrawiam
Uprawiający jogging
Policzyłem w pamięci czas, dystans pokazuje wykres, ale może , źle zmierzyłeś lub wpisałeś lub ja przeczytałem. Napisałem sumaryczny i łączny, czyli wiadomo, że z przerwami, ale i tak jeżeli wszystko wpisałeś prawidłowo to wynik imponujący.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 00:34 przez olotraper, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
olotraper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Sprawdziłem teraz i widzę, że teraz wychodzi 1 godzina 46 min. , to i tak nieźle,bo to w końcu trening.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2011, 00:36 przez olotraper, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
ODPOWIEDZ