Nowa męska kurtka Nike GORE-TEX do biegania rozmiar S

Prezol
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 39:04
Życiówka w maratonie: 2:58:40

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:Ale ja Pana nie nazwałem cwaniakiem, widocznie nie umie Pan czytać. Ale nawet gdyby, to przecież tak często przez Pana przytaczany Regulamin tego nie zabrania :hahaha:

Btw. Tłumaczyłem to Panu, że dla biegaczy Gore robi specjalny materiał Windstopper Active Shell, Gore-tex to materiał dla turystów. Można biegać i w futrze tylko po co?
Regulaminu nie mogłem przytaczać bo go nie ma na tym forum. Polecam czytać ze zrozumieniem i najlepiej całe wątki żeby móc się później kompetentnie wypowiadać.

Po drugie tchórzostwem jest wycofywanie się przez Pana z sugestii jakobym się urodził cwaniakiem (nota bene drobnym). Widocznie boi się Pan wziąć odpowiedzialność za swoje słowa. Na to nic nie poradzę ale może Pan pracować nad sobą.

Pan mi tłumaczył a ja Panu pokazałem na zdjęciach, że w Gore-tex się bardzo dobrze biega ale skoro kwestionuje Pan fakty z mojego życia to też nie umiem Panu pomóc by przyjął je Pan do wiadomości.

Pozostaje mi jedynie kolejny raz przeprosić tych którzy mimo woli czytają te wszystkie wpisy pełne jadu i nienawiści do mnie mimo iż nie tu jest ich miejsce. Na razie żaden z Panów nie napisał tych uwag do mnie na priv ale nie mogę od nich tego wymagać ani brać za nich odpowiedzialności.
Jedyne co mogę to po raz kolejny życzyć im dużo radości w życiu i mniej spiny. Może wtedy nie będą musieli koić swoich emocji na forach.
PKO
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Grzeszy Pan pychą. Nikt tu Pana nie nienawidzi... po prostu liczyłem, że zrozumie Pan, że na Pana drobne cwaniactwo nie ma tu po prostu miejsca. Proszę po prostu uszanować, to że jest to forum biegowe, i ta Pana nachalne podbijanie wątku z kurtką turystyczną niczemu nie służy poza zaśmiecaniem forum. Tak trudno to pojąć? Aż tak jest Pan ograniczony, czy po prostu nie chce Pan tego przyjąć do wiadomości? Pana natręctwo stało się po prostu uciążliwe dla innych użytkowników (stąd parę osób próbowało to Panu za sugerować) i tyle. Przykre, że trzeba to Panu wprost powiedzieć, bo bez tego dalej będziesz Pan udawał Greka.

ps. To że Pan biega to gratulują, ale że biega Pan w sprzęcie do turystyki... no cóż Pana wybór.
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Widać nie rozumie Pan słowa pisanego bo nigdzie nie napisałem, że mnie nienawidzą. Pisałem, że ludzie którzy cechują się nienawiścią obrażają innych dla podbudowania poczucia własnej wartości a przypisanie mi drobnego cwaniactwa jest tutaj najlepszym przykładem. A to jaki Pan ma stosunek do mnie jest mi totalnie obojętne.

Po drugie to nie ja nachalnie podbijam ten wątek tylko Wy Panowie. Wy go zaśmiecacie tylko nie umiecie się do tego przyznać. Takie sprawy załatwia się na priv. Ale sami mi podbijacie ogłoszenie a później macie pretensje. Chyba tylko do siebie ale najlepiej jest obwinić kogoś - tym cechuje się sfrustrowana osoba.

Musi być Pan strasznie nieszczęśliwym człowiekiem, że z wątku który Pana nie dotyczył uczynił Pan instrument do łechtania swojego kruchego EGO.

Tak jak Pan napisał - mój wybór w czym biegam. A biegam w tym co najlepiej się spisuje w określonych warunkach.

A tak na marginesie - BIEGAŁ PAN KIEDYŚ w GORE-TEX? Pytałem wcześniej ale bez odpowiedzi. Boi się Pan jej udzielić? Czy Pana wiedza pochodzi tylko z marketingowych ulotek firm produkujących odzież? Jeśli tak to proszę swoją zawiść i poczucie niesprawiedliwości świata skupić np. na tych którzy jeżdżą autami terenowymi po autostradzie. Przecież to wg Pana drobne cwaniactwo, ograniczenie, uciążliwość i natręctwo. No i na tych którzy wychodzą po chleb w butach do biegania - toż to niemal przestępstwo wg Pana.

To, że parę osób próbowało mi "coś" zasugerować (i to nieudolnie) nie znaczy, że mają rację. A to, że Pan do nich dołączył to forma konformizmu. Przypomnę Panu, że wiele lat temu większość ludzi uważała, że ziemia jest płaska. Czy mieli rację - sam Pan wie.

Jeśli nie umie Pan wyładować swoich negatywnych emocji w inny sposób to dawaj Pan śmiało - mnie to wali jakimi epitetami mnie Pan określi a Panu może to w jakiś sposób pomoże. Wyrzuć to Pan z siebie! Idź Pan na całość! Nie udawaj Pan Greka tylko napisz Pan co Pana boli. Bo chyba nie to, że ogłoszenie o kurtce z kolekcji turystycznej w której się świetnie biega pojawiło się na portalu biegowym. Trzymam kciuki za Pana katarsis!!!

Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

Mi się ten wątek bardzo podoba. :)
W kwestii tego, czy coś jest biegowe czy nie, to zależy jak tego używamy.
Nikomu by pewnie wcześniej nie przyszło do głowy nazywać sandałów biegowymi, gdyby nie Tarahumara.
Z drugiej strony rzeczy nazywane przez producentów jako stricte biegowe są często nieudane, sam w zeszłym roku Zoltar mocno powątpiewałeś w bluzę z kapturem Nike, która miała bawełniany dół. Ten Goretex może być na chłodne dni całkiem ok, są zresztą firmy, które produkują biegowe kurtki z Goretexu.

Zgodnie z panującą w tym wątku etykietą, pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie.
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Pytanie do Zoltar7: czy mogę sobie przed długimi wybieganiami zaklejać sutki zwykłym plastrem medycznym czy muszę to robić plastrem biegowym przeznaczonym tylko i wyłącznie dla biegaczy? No i jak rozróżnić który jest dla kogo dedykowany?
sinus3121
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

A dlaczego Pan ją sprzedaje?
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Sprzedaję bo mam dwie. Kupiłem dwie ostatnie sztuki ze sklepu internetowego bo były w dobrych cenach. I w jednej biegam sam a drugą NOWĄ mam do sprzedania.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prezol pisze:
W sklepach cena takiej kurtki z tego co pamiętam wahała się w granicach 800-900zł. Wiec moja, jako że nie jestem "sklepem", jest zdecydowanie niższa.
To na pewno - bo ja widzę, ze można ją było za całe 50 funtów kupić:

http://www.sportsshoes.com/product/nik4 ... ex-jacket/
zgodnie z naturą!
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Witam Pana Tomasz ponownie po długiej nieobecności. Nie mieszajmy dwóch systemów walutowych. Nie trudno się domyślić (choć po niektórych wypowiedziach mam pewne wątpliwości) że podając cenę w złotówkach miałem na myśli towar oferowany w legalnych polskich sklepach z odzieżą sportową, biegową i outdoor'ową itp. Niech Pan będzie uczciwy i znajdzie taką kurtkę w polskim sklepie. A jeśli znalazł Pan tak atrakcyjne ogłoszenie to niech Pan doda, że jest nie do zrealizowania. A czemu? Bo towaru nie ma w magazynie. Czysty przykład manipulacji informacją.
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja tylko podałem przykładowy sklep jaki znalazłem. To tylko doskonale pokazuje, ze Pana cena jest conajmniej nieatrakcyjna. Przypuszczam, ze w takim TKmaxie choćby taki sam towar byłby w korzystniejszej cenie niż Pan sprzedaje, a jak każda osoba obyta choć ciut w realiach rynkowych wie, to sprzedawanie przez osobę prywatną z góry oznacza niższą cenę niż w sklepie.

ps. A gdzie manipulacja? Podałem prawdziwy link do prawdziwego sklepu gdzie naprawdę za tyle ten produkt można było nabyć. Ale jak widzę nabijanie postów Panu jest bardzo na rękę, ale jak już ktoś się odniesie do ceny - to już nie pasuje ...
zgodnie z naturą!
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Można BYŁO ale już nie można. Tu jest manipulacja. Poza tym pierwotna cena była 159.99£ ale tego już Pan nie śmiał napisać. Przeliczając kurs na złotówki i dodając sklepową marżę polskie sklepy oferowały tę kurtkę właśnie w takich cenach jak pisałem 800-900zł. Moja w porównaniu z nimi jest zdecydowanie niższa.
Przypuszcza Pan, że w TKmaxie? Ale dowodów, że tam była taka kurtka Pan nie podaje. Takim sposobem można wiele rzeczy przypuszczać ale nie ma to nic wspólnego z merytoryczną dyskusją.
Podbijanie postu przez Was mnie mało interesuje. Ja Was o to nie prosiłem a sam bym sobie poradził bez problemu. Znów błąd w interpretacji. Ale jak się nie ma mocnych argumentów to trzeba wymyślać byle jakie. Nie wspomnę o nie udzielaniu przez Was odpowiedzi na niektóre moje pytania - czy to już Wam nie pasuje? Pytania niewygodne? Czy strach przed odpowiedzią?
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Obrazek
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
Awatar użytkownika
tomasir
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Prezol pisze:Można BYŁO ale już nie można. Tu jest manipulacja.
Prezol pisze:W sklepach cena takiej kurtki z tego co pamiętam wahała się w granicach 800-900zł.
Sam piszesz w czasie PRZESZŁYM, że wahała, a nie waha się. Stąd też fakt, iż w jakimś sklepie ta kurtka była (a nie jest) w danej cenie jest dokładnym odzwierciedleniem czasu przeszłego, a nie żadną manipulacją.

a co do TKmaxu - też Pan nie zrozumiał. Napisałem, że "byłby" - to nie znaczy, że jest. TO znaczy, że gdyby się pojawił (przypuszczenie) - to jego cena byłaby atrakcyjniejsza niż u Pana. Duże zniżki na towarach są właśnie typowe dla rzadkich rozmiarów (jak np. S czy XXL u mężczyzn)
zgodnie z naturą!
krzys1001
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:37:35
Życiówka w maratonie: 02:58:32

Nieprzeczytany post

Czytam i nie wierzę:)
Kurtka jest własnością Pana Prezola i on może żądać sobie za nią ile mu się podoba. A czy ktoś kupi czy nie to już problem sprzedającego.
Po niektórych postach można odebrać, że oszusta ze sprzedającego chcecie zrobić.
Prezol
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Rozumiem co znaczy słowo "byłby" i nie musi mi Pan tego tłumaczyć. Pan natomiast nie zrozumiał, że prowadzenie TEJ konkretnej rozmowy stosując formę przypuszczającą ma więcej wspólnego z rozmowami dzieci w piaskownicy niż z merytoryczną dyskusją. Dość powiedzieć, że nie może mieć Pan pewności jaka byłby cena tej kurtki w TKmax ale już Pan z góry założył, że byłaby niższa. Może tak a może nie. To jest manipulacja.

A wyjaśniając pierwszą kwestię to tłumaczę, że pisałem w czasie przeszłym ponieważ nie monitoruje na bieżąco obecności tej kurtki w sklepach i jej ceny. Cenę sprawdzałem w przeszłości więc i czas przeszły zastosowałem.
Podawane przez Pana informacje o niższych cenach mają tą manipulacyjna cechę, że nie można już za ową niższą cenę kurtki kupić. Nie mówiąc o tym, że nie można jej kupić w niższej cenie niż moja w miejscu, w którym nie wiadomo czy w ogóle była dostępna (sugerowany przez Pana TKmax) ale to wyjaśniłem w pierwszym akapicie.

Fakt jest taki, że ja tę kurtkę mam fizycznie w sprzedaży. A wszelkie "gdybania" z Pana strony nadal pozostają "gdybaniami".

Pozdrawiam Pana serdecznie Panie Tomaszu
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ