Kupowanie przez zagraniczną stronę pytanie

banan19
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

http://www.sportsshoes.com/product/NEW6 ... ing-shoes/ - dokładnie chodzi mi o ten produkt, chciałbym go kupić z tej strony bo w przeliczeniu euro zamknę się w 300zł.

Moje pytania dotyczą płatności i wysyłki:
1.Free delivery piszę(dla mojej ceny) a więc nie płacę za wysyłkę do Polski?
2.Jak im zapłacić w tych euro(to uprawnia do darmowej wysyłki)?Muszę iść do kantoru i zapłacić przelewem czy jak bo nie rozumiem?

Proszę o pomoc bo może ktoś już kupował z tej strony:)
Kiprun
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

Ad. 1 nie wiem jak na tej stronie ale Free Delivery to oczywiście darmowa wysyłka.
Ad. 2 Wystarczy że zrobisz przelew zagraniczny(oczywiście płatny) ze swojego konta na ich konto podane na końcu zamówienia. Możesz zrobić przelew z konta złotówkowego wysyłając EUR. Nie sugeruj się w tym przypadku kursami w kantorze i banku bo różnią się one mniej więcej o 5gr. A nie jest to zawrotna kwota żeby zaoszczędzić tysiące PLN.
xbartekx
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:14:01

Nieprzeczytany post

Ja placilem normalnie kredytowa karta na ich stronie i automatycznie wyszlo w euro i darmowa przesylka okazala sie prawda. Poza tym zamiast 3 tygodni paczka byla po 1,5 u mnie w domu. Bardzo dobry sklep z fajnymi cenami.
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

żeby autoryzowac transakcję podajesz dane swojej karty. wtedy sprzedawca sam ściąga z konta odpowiednią kwotę.
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
banan19
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

Mój bank WBK http://e-platnosci.23.pl/przelewy_zagraniczne.htm wg tej strony weżmie ode mnie za przelew od 20-100 zł prawda?(zdzierstwo)
Ok a powiedzcie mi czy jest jakaś inna możliwość przelewu tych pieniążków zakładając że kupujący nie ma konta bankowego?
xbartekx
Wyga
Wyga
Życiówka w maratonie: 3:14:01

Nieprzeczytany post

Ale zeby zrobic zakupy w tym sklepie musisz miec karte kredytowa. Tam nie wchodzi w gre przelew.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

W takim wypadku najlepiej będzie pożyczyć od jakiegoś znajomego/rodziny kartę kredytową. :)
Awatar użytkownika
Piechu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

wystarczy pre-paid lub wirtualna karta
"W bieganiu najważniejsza jest regeneracja więc ja się nie opierdalam, ja się regeneruję!" - cyt. nieskromny autor powyższego wpisu
ODPOWIEDZ