Witam wszystkich !!!! Poczatkujacych i wyjadaczy!!!

arnarnpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Kurcze mam 30 :hej: :hej: lat i przy 175cm waze 92kg :niewiem: i wpadlem na to ze bede biegal i odchudzal :hahaha: . Biegam juz od jakiegos miesiaca co drugi dzien!!!!!(szalenstwo) i obecnie jestem w stanie biec bez przerwy okolo 1.5h w trybie zolw :) ile kilometrow to zabardzo niemam pojecia..... na koncowce przyspieszam na maksa tak ze chlopaki musza pomnie plytki chodnikowe wstawiac :) po tym wszystki tetno na 15 sekund okolo 180u/m na poczatku bylo to okolo 220...
I potym malym wstepie prosze was o pomoc bo mam problem z butami bola mnie piety po 1.5 biegu i troche srodstopie :) wedlug ogledzin obuwia to: sciera mi troche bardzie z zewnatrz piet i w okolicach duzego palca no wiecie po przekatnej... Po odbiciu stopy na kartce papieru wyglada na to ze jest normalna , napewno plastfusa nie mam :) Biegam obecnie po miekkim podlozu ale w zimie moze to sie zmienic....... Prosze o jakies opinie bo w niedziele jade na zakupy:)
A i tu mam mala podpowiedz dla poczatkujacych misiow :) kupcie sobie spalac tluszczu ja osobiscie biore Thermal pro evolution godzinke przed i kopa dostaje sie niezlego no wiecie taka mala mobilizacja :)
PKO
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

No, to masz zdrowie. :) To dobrze. Skoro przez miesiąc i to z niezłą nadwagą doszedłeś do 1,5 h biegu jesteś gość. I to świadczy takze o niewątpliwych predyspozycjach. Jak schudniesz będziesz w okolicy wszystkich "łoił" biegowo. ;)

Co do butów. Kwestia odcisku stopy to sprawa dosyć problematyczna, trzeba naprawdę mieć trochę dowiadczenia, żeby to dobrze ocenić. Na twoim miejscu poszedłbym choćby dortopedy, żeby to ocnił bo zdalnie to jednak trochę ryzykowne.
Jednak ścieranie butów rzuca trochę więcej światła. Jeśli ścierasz w okolicy dużego pala to jesteś ewidentnym pronatorem i potrzebujesz solidnych, stabilizujących butów.
Dwa typy od razu przychodzą mi do głowy bo są to takze buty dobrze nadające się dla cięższych biegaczy ale są niestety drogie: Asics Kayano i AdiStar Control.
Kayano to chyba najtaniej za 450 zł da się znaleźć.

Ból śródstopia i pięt moża wskazywać na jakieś problemy z tzw rozcięgnem podeszwowym. Ale wymienione buty powinny pomóc.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

To w temacie, żebyś się zastanowił, czy Ciebie to dotyczy.
Artykuł Rudej, narazie jeszcze wersja "robiocza" ale co tam. ;)

http://www.klein.pl/rozciegno.html
arnarnpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Dzieki Fredzio :) kurcze nadwaga :) a ja sie tak dobrze czuje :) a ile powinienem schudnac ???? i ile powinienem biegac km na tydzien ?
arnarnpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

O rany Jurek no chyba ja sie jednak dobrze czuje i nic ale to nic mnie nie boli :)
arnarnpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

arnarnpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

No to CI napisałem, że jesteś pronatorem.
A że ciężkim to i buty dla ciężkiego biegacza powinieneś mieć.

Bo że masz nadwagę to przecież sam stwierdziłeś, nie?
arnarnpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Fredzio dzieki :) a ta stronke tak wkleilem tak zeby zobrazowac :oczko:
arnarnpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Witam ponownie :)
Wlasnie wrocilem ze sklepu :( przymierzyłem w Decathlonie chyba wszystkie buty!!!!!!!!!! mialem takie buciki: air zoom elite,pegaus,supernova(wygodne),foundation7, kayano13,gel nimbus,elite 2000 i 4000..i wiele wiele innych.... i ogolnie jakos takos zawsze cos bylo nie tak cos ta moja pieta nie lezala i nie czula sie jak powinna:( jakbym mial kamien po srodku piety.
I tu moje pytanie czy po zalozeniu buta powinnienem czuc pelen komfort czy moze to przyjdzie z czasem.. Ogolnie najlepiej czulem sie w supernova addidasa, kayano 13 i elite 200... wlasnie w tej kolejnosci.....oczywiscie zadnego nie kupilem bo musze was spytac o porade.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Moze jednak masz tam z tą pietą jakiś problem?
Wszystko powinno byc wygodnie.
Jak dotykasz piętę to Cię boli ?
arnarnpl
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Nic a nic jak skala:) To jakby moja pieta byla poprostu za duza do tych roznych butow.
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ