Przepraszam za naiwne pytania i dzięki za odpowiedzi
Następny krok, pulsometr :)
-
ka_rolca
- Dyskutant

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Cześć, wiele się naczytałam o bieganiu z pulsometrem i myślę, że warto spróbować. Mam tylko problem, gdyż moja wiedza na ich temat jest zerowa. Proszę ładnie o wytłumaczenie do czego, oprócz mierzenia tętna, służy pulsometr i jaki (w miarę niedrogi) byłbyodpowiedni dla mnie, czyliosoby która w życiu z czymś takim nie biegała. Czy są pulsometry, które mierzą także przebyty dystans?
-
amatorka
- Rozgrzewający Się

Witam wszystkich na forum
,
Też jestem zainteresowana pulsometrem i też nie mam o tym pojęcia. Zaczęłam niedawno trening 10-cio tygodniowy i chciałabym się dowiedzieć czy pulsometrem można sobie ustawiać czasy biegu /marszu np 2min/4min/2min....,żeby ciągle nie patrzeć na stoper tylko na przyrodę
?
Wiem tylko, że pulsometry mierzą dystans, kroki, kalorie - ale to pewnie zależy od modelu i ceny.
Też jestem zainteresowana pulsometrem i też nie mam o tym pojęcia. Zaczęłam niedawno trening 10-cio tygodniowy i chciałabym się dowiedzieć czy pulsometrem można sobie ustawiać czasy biegu /marszu np 2min/4min/2min....,żeby ciągle nie patrzeć na stoper tylko na przyrodę
Wiem tylko, że pulsometry mierzą dystans, kroki, kalorie - ale to pewnie zależy od modelu i ceny.
-
KuBuS
- Stary Wyga

to ja tez dodam kilka swoich - amatorskich pytani na tem funkcjonowania pulsometru. mnie natomiast interesuje uzycie tego nadajnika, czyli tej opaski, nie myle sie prawda? gdzie to sie zakłada w czasie biegu? czy to nieprzeszkadza? bardzo ciekawia mnie odopwiedzi na te pytania, poniewaz przez dluzszy okres czas myslalem ze pulsometr to taki zegarek i to wszystko, a mierzy puls na nadgarstku
- niesmiejcie sie tylko
ja naprawde mam male pojecie o pulsometrze... dolaczam sie do prosb dziewczyn, proszac tym samym o odpowiedzi
z gory dziekuje 
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Otrzymują skrzydła jak orły,
Biegna bez zmęczenia..."
Odzyskują siły,
Biegna bez zmęczenia..."
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
Jako stary wyga od uzywania pulsometru bo juz niebawem bedzie prawie 10lat powiem tak. Pulsometr moze przeszkadzac na poczatku a potem to juz nie mozna sie bez nigo obejsc. Pasek zaklada sie na klatke piersiowa i tyle. czasami moze nie lapac tetna wtedy musimy lekko zwilzyc pasek od wewnetrznej strony lub zwilzyc cialo tam gdzie przylega pasek. Polecam wam zakup a jak juz zakupicie to poczytajcie stare posty z forum, jak wyznaczyc zakresy tetna, i jeszcze tylko odpowiednie podejscie do treningu i z amatora przeradzacie sie w profesjonaliste
Jezeli chodzi o ustawienie pulsometra to to wszystko zalezy od modelu moze byc najprostszy z samym tylko tetnem a mozecie tez kupic model gdzie nawet jest GPS. Ale w kazdym razie ustawienia ktore was satysfakcjonuja znajdziecie juz w pulsometrze za 200zl. Proponuje wejsc na allegro i w wyszukiwarce wpisac pulsometr ustawic cene do 200zl i ogladnac modele firmy "sigma" sa w miare dobre w dostepnej cenie i maja wiele funkcji. W dziale trening na forum wkleilem linki do pulsometrow
Michal. J
MOIM TRENEREM JEST JEZUS-strasznie wymagajacy ale warto mu zaufac
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
KuBuS
- Stary Wyga

no to jak biegniesz, to ten pasek naprawe cie nie uwiera ani nic? on jest jakos polaczony z tym 'zegarkiem'? niewiem jak to nazwac bo jak sie okazuje pulsometr to jest to całosc 
"Ci co zaufali Panu,
Odzyskują siły,
Biegna bez zmęczenia..."
Odzyskują siły,
Biegna bez zmęczenia..."
-
polacoloco
- Wyga

- Kontakt:
w tym pasku sa elektrody, ktore gdy nawilzysz beda wsluchiwac sie w bicie twojego sercaKuBuS pisze:no to jak biegniesz, to ten pasek naprawe cie nie uwiera ani nic? on jest jakos polaczony z tym 'zegarkiem'? niewiem jak to nazwac bo jak sie okazuje pulsometr to jest to całosc
i droga radiowa beda przesylac dane do zegarka, w ktorym ukryty jest maly komputerek, zbierajacy wszystkie informacje o twoim biegu.
pasek nie uwiera. przynajmniej mnie nie.
pozdrawiam,
Antek
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
pasek wysyla sygnal droga radiowa wiec nie jest w zaden sposob polaczony z zegarkiem. A pasek mnie nie uwiera(na poczatku tylko sie czuje ze cos sie ma na klacie ale to nie przeszkadza) i malo znam osob ktore by uwieral. Chlopie nie mysl tyle tylko kupuj bo szukasz dziury w calym, miliony ludzi uzywaja na swiecie pulsometrow i naprawde ze swieczka szukac tych których uwiera.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
amatorka
- Rozgrzewający Się

Dziękuję bardzo za pomoc. Już myślałam, że będę skazana na siebie i sprzedawców w sklepach, którzy czasem chcą sprzedać to co im zalega.
Mam jeszcze prośbę - jak nazywa się ta funkcja, która pozwala na ustawienie sobie czasów np 5min biegu 1min marszu itd ?
Pozdrawiam biegaczy
Mam jeszcze prośbę - jak nazywa się ta funkcja, która pozwala na ustawienie sobie czasów np 5min biegu 1min marszu itd ?
Pozdrawiam biegaczy
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
pasek wysyla sygnal droga radiowa wiec nie jest w zaden sposob polaczony z zegarkiem. A pasek mnie nie uwiera(na poczatku tylko sie czuje ze cos sie ma na klacie ale to nie przeszkadza) i malo znam osob ktore by uwieral. Chlopie nie mysl tyle tylko kupuj bo szukasz dziury w calym, miliony ludzi uzywaja na swiecie pulsometrow i naprawde ze swieczka szukac tych których uwiera.
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
amatorka
- Rozgrzewający Się

Dziękuję bardzo za pomoc. Już myślałam, że będę skazana na siebie i sprzedawców w sklepach, którzy czasem chcą sprzedać to co im zalega.
Pozdrawiam biegaczy
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
zalezy od zegarka ale przewaznie "timer" a najlepej zapytaj czy jest mozliwosc ustawienia wielu timerow lub interwalow
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
KuBuS
- Stary Wyga

nie to ze szukam dziury w calym, tylko poprostu ja niechce wydac forsy na marne, rozumiesz? to nie sa male pieniadze zeby o tak bez niczego je sobie wydac, chce wiedziec wszystko na temat tego co chce kupic, to samo tyczy sie butow... ale to juz inna historia
- MichalJ
- Ekspert/Trener
- Kontakt:
polecam ci buty firmy woolf sa tanie i dobre
Michal. J
www.rodzinkamisyjna.pl
www.rodzinkamisyjna.pl
-
tomjaz
- Rozgrzewający Się

- Kontakt:
witam
mam takie pytanie co sadzicie o polarze RS200.
Czy jest on wystarczający do profesjonalnego treningu?
Jesli ktos uzywa tego modelu to bardzo prosze o komentarze. A doswiadczonych zawodników prosze o odpowiedz czy ten model wystarczy do treningu wyczynowego oraz o wskazówki co do optymalnego wykorzystania tego sprzetu
z Góry Dziękuje za pomoc. pozdrawiam wszystkich.
mam takie pytanie co sadzicie o polarze RS200.
Czy jest on wystarczający do profesjonalnego treningu?
Jesli ktos uzywa tego modelu to bardzo prosze o komentarze. A doswiadczonych zawodników prosze o odpowiedz czy ten model wystarczy do treningu wyczynowego oraz o wskazówki co do optymalnego wykorzystania tego sprzetu
z Góry Dziękuje za pomoc. pozdrawiam wszystkich.
GG 3464813