Cześć, przyszedł czas, żeby wydać na buty trochę więcej niż rozsądek dotychczas pozwalał.
Jestem po sierpniowym szyciu łąkotki i chcę kupić lepsze buty, niż te w których biegałem dotychczas. A jako (były) wielki fan Decathlonu, do czasu kontuzji biegałem w różnych Kalenji do 300 zł.
Czy moglibyście coś polecić dla rekonwalescenta, który chce wrócić do biegania? Na co zwrócić uwagę? A może ma ktoś konkretne modele w głowie?
Dzięki i pozdrawiam.
Buty dla rekonwalescenta
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 10-15km chodu/dzien
- Życiówka w maratonie: brak
- Kontakt:
Polecam sprobowac nadpronatorom buty high stability na tzw "straight last"/szeroki profil stopy od piety do palców:Bruce pisze: ↑25 sty 2023, 20:27 Cześć, przyszedł czas, żeby wydać na buty trochę więcej niż rozsądek dotychczas pozwalał.
Jestem po sierpniowym szyciu łąkotki i chcę kupić lepsze buty, niż te w których biegałem dotychczas. A jako (były) wielki fan Decathlonu, do czasu kontuzji biegałem w różnych Kalenji do 300 zł.
Czy moglibyście coś polecić dla rekonwalescenta, który chce wrócić do biegania? Na co zwrócić uwagę? A może ma ktoś konkretne modele w głowie?
Dzięki i pozdrawiam.
Brooks Beast 20
Brooks Addiction GTS15
Asics GT4000
NB940
Hoka Gaviota 4
Byc moze bedziesz potrzebowac wlasciwa dla stopy wkladke aby unieruchomic piete i staw skokowy co by kolano nie opadalo niczym kostks przy nadpronacji. A po domu tylko birkenstocki, zero boso.
Saucony niestety jakies 5 lat temu przestal robic but Redeemer, ktory byl najlzejszy w tej najciezszej kategorii.