Teraz jest Pt, 30 października 2020, 06:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 926 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 21 grudnia 2017, 18:46 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Pt, 30 grudnia 2011, 16:23
Posty: 12
Jakiś czas temu pisałem o odesłaniu zegarka do serwisu. Nie naprawili. Odesłali nowy komplet (łącznie z niewysyłanym przeze mnie smart sensorem i kabelkiem) ;-) Przez chwilę poważnie zastanawiałem się, czy nowego kompletu nie sprzedać jednak doszedłem do wniosku, że właściwie poza przygodami z apką na androida jestem z tego sprzętu bardzo zadowolony.
Nowy egzemplarz lepiej łączy się ze smartfonem. Lepiej tzn nie idealnie - trwa to często dość długo ale w końcu łapie... Nie ma problemu z powiadomieniami.
Dziś jednak zauważyłem, że w serwisie Movescount, przy dwóch ostatnich treningach brakuje (prawdziwych) informacji o wysokości. Były to treningi biegowe (dzisiejszy na górze Chełmiec) i zostały zapisane zarówno w zegarku jak i serwisie www jako zupełnie płaskie (cały czas na jednej wysokości). Czy spotkał się ktoś z tym? Czy coś mogłem niechcący włączyć/wyłączyć i dlatego brakuje tych danych? Jakiś pomysł?

PS.Używam ustawień dla biegania właściwie standardowych: jakość GPS - najlepsza, interwał zapisu - 1s.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 22 grudnia 2017, 15:17 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 52
A jaki masz włączony profil przy tej dyscyplinie? Alti, baro czy automatic?
Artur


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Śr, 27 grudnia 2017, 16:28 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Śr, 27 grudnia 2017, 16:17
Posty: 1
Cześć,

Sorry, że się wtrącam w dyskusję. Mam pytanko odnośnie kabla do zegarka Suunto. Przy części, którą podłącza się do zegarka brakuje jednego ząbka. Normalnie ładuje mi zegarek, ale nie wykrywa mi moveslink zegarka. Od razu trzeba wymienić kabel? Nie mogę załadować zdjęcia, żeby pokazać o co chodzi.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Pt, 9 lutego 2018, 22:26 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Śr, 6 września 2017, 11:15
Posty: 36
Ja niestety mam podobny problem. Zegarek się ładuje, ale moveslink go nie wykrywa. Tyle, że u mnie nie widać żadnego uszkodzenia kabla.

Z innej beczki. Próbuję eksportu z zegarka do endomondo. Po zsynchronizowaniu Suunto ze Stravą, zostały ściągnięte tylko treningi biegowe. Dlatego nawet nie kombinuję na razie z tapiriik.
Wszelkie inne aktywności są niewidoczne (np. trekking). Czy nie ma możliwości zgrania innych aktywności do Endomodo


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 18 marca 2018, 22:19 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): N, 8 listopada 2015, 21:42
Posty: 299
Poszukuję pasa do sensora smart do zegarka Ambit 3 Run.
https://www.squashtime.pl/zegarki-pulso ... nIQAvD_BwE
dokładnie coś takiego.
Może ktoś ma na zbyciu... PILNE.

_________________
10K - 40:33 Myślibórz 20.05.2018
21,097 - 1:29:30 Zbąszyń 24.09.2017
42.195 - 3:07:38 Poznań 15.10.2017

Biegam dla przyjemności. Zona i bieg - moje dwie największe radości w życiu.
http://www.movescount.com/pl/members/member1482873-marcos1980


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 18 marca 2018, 22:33 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn, 12 września 2005, 14:19
Posty: 1003
Lokalizacja: Bielsko-Biała
marco1980 napisał(a):
Poszukuję pasa do sensora smart do zegarka Ambit 3 Run.
https://www.squashtime.pl/zegarki-pulso ... nIQAvD_BwE
dokładnie coś takiego.
Może ktoś ma na zbyciu... PILNE.

ale w czym masz problem...??
kupuj tam, bo mają najtaniej, sam tam kupiłem

_________________
"co nas nie zabije, to nas wzmocni"
"odrobina cierpienia jeszcze nikomu nie zaszkodziła"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 18 marca 2018, 22:35 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): N, 8 listopada 2015, 21:42
Posty: 299
Arek Bielsko napisał(a):
marco1980 napisał(a):
Poszukuję pasa do sensora smart do zegarka Ambit 3 Run.
https://www.squashtime.pl/zegarki-pulso ... nIQAvD_BwE
dokładnie coś takiego.
Może ktoś ma na zbyciu... PILNE.

ale w czym masz problem...??
kupuj tam, bo mają najtaniej, sam tam kupiłem


Zgubiłem. A raczej zostawiłem dzisiaj na zawodach. Używany mam nadzieję kupić taniej.

_________________
10K - 40:33 Myślibórz 20.05.2018
21,097 - 1:29:30 Zbąszyń 24.09.2017
42.195 - 3:07:38 Poznań 15.10.2017

Biegam dla przyjemności. Zona i bieg - moje dwie największe radości w życiu.
http://www.movescount.com/pl/members/member1482873-marcos1980


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: So, 19 maja 2018, 18:44 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 52
Ma ktoś poprzednią (sprzed 25 kwietnia) wersję MoveScount w wersji apk? Nie zadziałałem ostrożnie (czytaj: zawierzyłem Suunto) i sobie k... zaktualizowałem...
Byłbym wdzięczy...

Artur

PS.
Dobra, już mam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Śr, 8 sierpnia 2018, 11:15 
Offline
Dyskutant
Dyskutant

Dołączył(a): Pn, 17 lutego 2014, 09:35
Posty: 44
Hej,
przebrnąłem wątek, ale chyba nikt nie miał takiego problemu.
Próbuję wgrać do movescount plik gpx z trasą od organizatora - plik się wgrywa, ale bez profilu wysokości - wejście/zejście 0 m (np. na stronę mapy.cz wgrywa się z wysokością).
1. Czy ktoś miał podobny problem i wie jak zadziałać, żeby taki profil był?
2. Jeśli się nie da, to czy ktoś mając podobną sytuację biegł na wgranej trasie bez profilu wysokości (+/- 0 m) w górach i czy zegarek dobrze nawigował?
Za wszelkie rady/rozwiązania będę bardzo wdzięczny :)
Pozdrawiam!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 23 września 2018, 15:35 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 681
Lokalizacja: Białystok
Staję się coraz większym fanem zegarków serii ambit. Od kilku dni testuję spartana trainera i bezskutecznie próbuję znaleźć przewagę nowej serii spartan nad moim verticalem.

Owszem ambity są trudne w konfiguracji, bo jest to porozbijane w kilku miejscach, ale da się!
Natomiast widzę że suunto zaczyna myśleć za użytkowników, zabierając im możliwości konfiguracyjne. Nie podoba mi się ta droga.
Próbuję ułożyć te 3 (a w zasadzie 2) ekrany z danymi i nijak mi to wychodzi. W dolnej linii można wybrać już tylko jedno, nie ma możliwości przełączania. A bardzo mi się to podobało.

Największy śmiech na sali to nowa mobilna aplikacja, która nie potrafi wysyłać aktywności do serwisu movescount.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: N, 14 kwietnia 2019, 13:19 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): Cz, 28 maja 2015, 23:29
Posty: 9
Apka to totalne g....no
Nie potrafią zrobić porządnie już od kilku lat. Szkoda dla nich czasu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Śr, 21 października 2020, 17:47 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 52
ArtiFTD napisał(a):
NPA napisał(a):
Myślicie, że jest cień szansy na poprawną współpracę zegarek-telefon w przyszłości?

Osobiście postawiłem krzyżyk na Suunto za tę aplikację. Do czasu "zużycia" zegarka nie będę się jednak rozglądał za innym.


Mam to samo podejście (Ambit 3 Peak).
Ostatnio (znaczy gdzieś na wiosnę) powoli zaczął padać pasek. W końcu padł, wziąłem żony, nieużywany od 5 lat i ten już wcale się nie podniósł. Chciałem z marszu kupić następny, ale ludzie anglojęzyczni piszą, że to bez sensu, bo paski padają nagminnie. Chciałem kupić X10, ale na ten moment wykopałem jakiegoś noname z szafy i tętno mam, ale...

Okazuje się, że zegarek nie przelicza wielu rzeczy. Niby czas odpoczynku wskaże (ale bez paska też wskazywał, więc to żaden argument), ale już w podsumowaniu biegu (jeszcze na zegarku) wykres zmęczenia (nie pamiętam jak on się dokładnie nazywa) jest stały do końca biegu (a jednak zawsze im dalej, tym bardziej był na minusie). Do tego żadnych VO2 itd, które to kiedyś bywały.

Pytanie więc do ludzi, którzy mają doświadczenie: czy jak kupię X10 i sparuję, to będzie dokładny zamiennik paska Suunto, czy tylko pokaże tętno, bez dodatkowych danych możliwych przy oryginalnym pasku?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 22 października 2020, 17:51 
Offline
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Dołączył(a): So, 14 grudnia 2019, 22:48
Posty: 16
Lokalizacja: Gdańsk
ArtiFTD napisał(a):
(...) Pytanie więc do ludzi, którzy mają doświadczenie: czy jak kupię X10 i sparuję, to będzie dokładny zamiennik paska Suunto, czy tylko pokaże tętno, bez dodatkowych danych możliwych przy oryginalnym pasku?

Nie wiem, co to jest X10, ale z Ambitem3 używam czujnika tętna Wahoo Tickr i działa tak samo jak czujnik Suunto (nie wiem jedynie jak jest z „wykresem zmęczenia” bo nigdy nie używałem, ale jeśli byłaby potrzeba, to mogę to sprawdzić).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 22 października 2020, 19:53 
Offline
Wyga
Wyga

Dołączył(a): N, 8 maja 2016, 10:50
Posty: 52
Możesz nie wiedzieć, bo maiło być H10 :-)
https://www.polar.com/pl/produkty/akcesoria/nadajnik-na-klatke-piersiowa-Polar-H10


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Suunto Ambit 3
Nowy postNapisane: Cz, 22 października 2020, 21:01 
Offline
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Dołączył(a): Pn, 10 lipca 2017, 06:06
Posty: 681
Lokalizacja: Białystok
ArtiFTD napisał(a):
Pytanie więc do ludzi, którzy mają doświadczenie: czy jak kupię X10 i sparuję, to będzie dokładny zamiennik paska Suunto, czy tylko pokaże tętno, bez dodatkowych danych możliwych przy oryginalnym pasku?


Dokładny na pewno nie, oryginalne pasy Suunto wykorzystują wbudowaną pamięć i synchronizują dane z zegarkiem po zakończeniu treningu np. pływackiego. Z H10 to nie działa.

Natomiast o inne rzeczy o które pytasz, to jak mi dasz kilka dni to mogę sprawdzić z Ambit 3 Verticalem, nigdy tego nie analizowałem, więc z marszu nie odpowiem co tam na zegarku się wyświetla.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 926 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL